Maffiny

Chleby a pagáče, ktoré obsahujú celozrnnú múku, oriešky, zeleninu alebo sušené ovocie sú chutnými zdrojmi vláknin. Skuste snami maffiny sladké aj slané.

>> Móda >> Aktuálne >> Maffiny

Sladké krémovo-syrové maffiny /8 veľkých maffinov/

P o t r e b u je t e : 2 vajcia, 425 ml mlieka, 125 ml rozpusteného margarínu, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 625 ml múky, 1 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžica soli, 125 ml cukru, 2 lyžice práškového cukru, 125 ml šľahaného tvarohu, 1 lyžica citrónového džúsu

P o s t u p :
Predhrejte rúru na 205 stupňov, vymastite formu na maffiny. V nádobe vyšľahajte vajcia, vmiešajte mlieko, margarín a citrónovú kôru. V druhej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Vlejte tekuté suroviny z prvej nádoby, ale nemiešajte, iba ak je potrebné suché v suroviny namočiť.
V tretej nádobe zmiešajte šľahaný tvaroh, práškový cukor a citrónový džús. Vymiešajte na jemnú zmes a odložte bokom. Formy naplňte do polovice prvou zmesou. Do stredu každej formy vložte po jednej lyžici syrovej zmesi a doplňte zmesou čo ešte zostala. Pečte v rúre 20 minút. Podávať môžete k šálke mlieka či kávy.

Jablkovo-čedarové maffiny /12 veľkých maffinov/

P o t r e b u je t e : 1 vajce, 300 ml mlieka, 60 ml rozpusteného margarínu, 625 ml múky, 1 lyžica prášku do pečiva, 1 lyžička soli, 60 ml práškového cukru, 25O ml nastrúhaného nelúpaného jablka, 1 jablko ako príloha, 300 ml nastrúhaného syru Čedar.

P o s t u p :
Predhrejte rúru na 205 stupňov, vymastite formu na maffiny. V nádobe vyšľahajte vajcia, vmiešajte mlieko, margarín a odložte. V druhej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Pridajte tekuté suroviny, premiešajte a nakoniec pridajte nastrúhané jablko a jednu šálku /250 ml/ syra.
Naplňte maffinovú formu do plna. Posypte zostávajúcim syrom a pečte asi 20 minút. Podávať môžete s rozkrojeným jablkom.

Parmezánové maffiny /12 malých maffinov/

P o t r e b u je t e : 1 vajce, 250 ml mlieka, 125 ml bieleho jogurtu, 125 ml rozpusteného margarínu, 625 ml múky, 1 lyžica prášku do pečiva, 1 lyžička soli, 60 ml cukru, 125 ml nastrúhaného syra Parmezánu, 1/2 lyžičky čerstvej alebo sušenej bazalky

P o s t u p :
Predhrejte rúru na 205 stupňov, vymastite formu na maffiny. V nádobe vyšľahajte vajce s vidličkou, zmiešajte mlieko a margarín. V druhej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, Parmezán, bazalku a cukor. Vlejte tekuté suroviny z prvej nádoby, zmiešajte, iba ak je potrebné suché v suroviny namočiť. Nalejte cesto do formy a pečte v rúre 20 minút. Podávať môžete k bielemu vínu..

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.