Cestoviny na tanieri

Leto si priam žiada ľahšie stravovanie, ktoré nás príliš nezaťaží počas teplých, slnečných dní. Nechajte sa inšpirovať ázijským a stredomorským receptom z „Weber kuchárskej knihy“.

REZANCE VO WOKU (Porcie: 4)
Náročnosť prípravy: priemerná, čas prípravy: 1 hodina marinovania.
Čas grilovania: 35-40 minút, teplota grilovania: 200 ℃.
Grilovacia metóda: na priamom ohni
Kuchynské náradie: Weber® GBS™ Wok, Weber® Sada Wok náradia

weber 1 220717

Suroviny:
250 g ryžových rezancov namočených v studenej vode po dobu 30 minút, 250 g kuracích pŕs, 200 g kreviet, 1 kapia, 100 g húb, 100 g hrášku, 150 g kešu orechov, 150 ml kuracieho vývaru, 50 ml sezamového oleja, 2 polievkové lyžice koriandra

Suroviny marinády: 4 polievkové lyžice hoisin omáčky, 1 kávová lyžica čínskeho korenia 5 vôní, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1 polievková lyžica ryžového vína, ½ kávovej lyžice soli, 1 paprika, 2 strúčiky cesnaku, 20 g zázvoru

Predpríprava v kuchyni:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame ich na prúžky. Očistíme krevety a odstránime vnútornosti. 2. Cesnak a zázvor očistíme a nasekáme pre našu marinádu. 3. Primiešame aj ďalšie ingrediencie a marinujeme kuracie prsia a krevety po dobu 1 hodiny.
4.Kuracie prsia a krevety potom vyberieme z marinády a odložíme ju.
5. Papriku a huby nakrájame na plátky.

Postup grilovania:

1. Gril predhrejeme na 200 ℃ na prípravu jedla na priamom ohni spolu s Weber® GBS™ Wokom.
2.Osmažíme kešu orechy vo woku, vyberieme a odložíme ich.
Zohrejeme si trošku sezamového oleja vo woku a osmažíme 3.kuracie prsia a následne krevety. Vyberieme ich z woku a odložíme.
4.Kurací vývar si nalejeme do woku a parný kôš položíme do vnútra. Všetku zeleninu vložíme do parného koša a pokrievku dáme na wok. Zeleninu dusíme približne 10 minút. Následne pridáme kuracie prsia, krevety a rezance a dusíme ďalších 5 minút.
5. Potom pridáme celý obsah parného koša spolu s kuracím vývarom do woku a dochutíme zvyškom marinády. Zdobíme kešu orechmi a listami koriandra.

LINGUINE ALL’ ASTICE – S LANGUSTOU A PARADAJKOVOU OMÁČKOU (Porcie: 4)
Náročnosť prípravy: náročná, ríprava: 20 minút
Tepelné spracovanie: 10 minút
Teplota grilovania: 180℃
Grilovacia metóda: na priamom ohni
Kuchynské náradie: Weber®GBS™Wok

weber 2 220717

Suroviny:
1 kg langusty, 4 polievkové lyžice sušeného petržlenu, 2 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé čili papričky každému podľa štipľavosti, 2 litre rybacieho vývaru, 6 polievkových lyžíc panenského olivového oleja, 225 ml suchého bieleho vína, 225 ml paradajkovej omáčky, morská soľ, 400 g čerstvých vaječných cestovín linguine all’uovo, zdobíme petržlenom

Predpríprava v kuchyni:
1, Oddelíme hlavu langusty od chvosta, odstránime klepetá a ostatné končatiny. Rozrežeme hlavu na dve polovice a nakrájame chvost na štvrte najprv pozdĺžne, potom krížom.
2, Umyjeme petržlen a čili papričky – odstránime semienka z čili papričiek. Očistíme cesnak a nasekáme ho nadrobno. Postup opakujem aj s petržlenom a čili papričkami.
3, Necháme rybací vývar priviesť do varu.

Postup grilovania
1, Predhrejeme gril na približne 180℃ na grilovanie na priamom ohni.
2, Položíme wok na gril a okamžite začneme variť. Pridáme olivový olej, cesnak a čili papričky a za stáleho miešania zabránime pripáleniu surovín. Ako náhle olej začína bublať, varíme ďalších 30 sekúnd a pridáme množstvo rybacieho vývaru zodpovedajúce jednej naberačke.
3, Pridáme kúsky langusty a varíme 1 minútu. Miešame drevenou lyžicou. Prilejeme trochu vývaru, keď si všimneme pripálenie na dne woku. Pridáme biele víno a necháme alkohol úplne vypariť 2-3 minúty.
4, Pridáme paradajkovú omáčku, petržlen a trochu rybacieho vývaru. Nasypeme cestoviny a prilejeme ešte rybací vývar. Varíme 3 minúty a postupne skontrolujeme, či naša špecialita nie je hotová. Ak je to ešte stále neuvarené, pridáme rybací vývar a varíme ďalej niekoľko minút.
5, Keď sa cestoviny uvarili, pridáme trošku rybacieho vývaru a dochutíme bohato olivovým olejom, premiešame všetky ingrediencie najmenej 2 minúty, aby sa omáčka dostatočne zahustila. Nasypeme nadrobno posekanú petržlenovú vňať a podávame!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.