Čo sme varili v škole varenia...

Bolo to vzrušujúce variť z chutných potravín na kvalitných spotrebičoch a pod odborným dohľadom šéfkuchára Marcela Ihnačáka.


Ponúkame vám niekoľko chutných receptov, ktoré sme si pripravili na škole varenia. Nie sú vôbec zložité, ako sa na prvý pohľad zdá a určite vás povzbudia k novým kuchárskym pokusom!

Zemiaková polievka s cestovinami (5 porcií)

Potrebujete:
3 PL olivového oleja, 1 mrkva pokrájaná na malé kocky, 2ks stopkového zeleru, posekané na malé kocky, 100 g prerastenej slaniny, pokrájanej na malé kocky, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČJ mletej sladkej papriky, 600 g zemiakov, očistených a pokrájaných na menšie kocky, cestoviny na zahustenie, posekané lístky petržlenovej vňate,1,5 l zohriateho kuracieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie a parmezán na podávanie

Postup: V hrnci zohrejete olivový olej a pridáte mrkvu, zeler a slaninu. Všetko spolu dusíte, kým zelenina nezmäkne a slanina nepustí všetok tuk. Potom pridáte paradajkový pretlak, mletú papriku a zemiaky, premiešate a dochutíte soľou aj korením. Zalejte vývarom a varíte ďalších 20 minút spolu aj s cestovinami. Pred podávaním vmiešate posekanú petržlenovú vňať a nasypete postrúhaným parmezánom.


Farfalle s cukinou a slaninou a mascarpone ( 5 porcií)

Potrebujete:
150 g kvalitnej domácej prerastenej slaniny, pokrájanej na tenké plátky, 300 g cukiny, pokrájanej na mesiačiky, 1 čerstvá čili paprička (posekaná nadrobno bez semien), 2 strúčiky cesnaku, pokrájané nadrobno, lístky zo 4 vetvičiek tymianu, 1 PL suchého bieleho vína, 500 g cestovín farfalle, 3 PL mascarpone, soľ, mleté čierne korenie, 50 g postrúhaného parmezánu, 2 PL extra panenského olivového oleja

Postup: Do panvice dáte pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíte kým sa nevyškvarí tuk. Pridáte pokrájanú cukinu, čili papričku, cesnak a pražíte dozlatista tak, aby cesnak nezhorel. Podlejte troškou bieleho vín a necháte odpariť. Potom pridáte farfalle uvarené „al dente“. Tesne pred finále pridáte zmes, ktorú ste si pripravili následovne: mascarpone zmiešate so zbytkom vína, soľou, korením a lístkami tymianu. Pred podávaním posypete parmezánom a pokvapkáte olivovým olejom.

Tiramisu

Potrebujete:
400 g marcarpone, 2 ks vajcia rozdeliť na žĺtka a bielka, 100g práškového cukru, 150 g šľahačky, 150 ml silnej uvarenej kávy, 100 ml brandy, 250 g dlhých piškót, kakao

Postup: V miske zmiešate uvarenú kávu s brandy a necháte mierne vychladiť. Z bielok si v jednej miske vyšľaháte sneh a v druhej šľahačku do tuha. Do misy si dáte žĺtka, mascarpone a cukor a vymiešate (najlepšie ručne) na hladký krém. Potom primiešate zľahka šľahačku a nakoniec bielka.
Na spodok servírovacej misky naukladáte piškóty, polejete zľahka kávou, aby celé nasiakli. Ďalej na piškóty nanesiete vrstvu krému a postup opakujete ešte raz. Hotové tiramisu necháte aspoň dve hodiny poriadne vychladnúť. Pred podávaním posypete kakao.

 

Plynová varná doska KM 2010 G
Aj keď ide o tradičnú formu ohrevu, plynové varné dosky sú stále moderné a komfortné. Keďže plyn je zároveň primárnym zdrojom energie, varenie na ňom je ekologické a zároveň ekonomické. Miele ponúka klasický variant plynovej varnej dosky KM 2010 G s otočnými voličmi a automatickým zapaľovaním. Horáky sú ošetrené špeciálnou povrchovou úpravou PerfectClean výrazne uľahčujúcou každodenné čistenie. 

Indukčná varná doska CS 1212 I
Varenie na indukcii sa stáva čoraz väčším trendom. Pri samotnom varení sa teplo tvorí priamo v dne hrnca, čo zabezpečuje minimálne straty energie a zvlášť rýchle a bezpečné varenie, pretože oblasť mimo hrnca zostáva prakticky chladná. Miele ponúka aj variant indukčnej varnej dosky z radu CombiSet len s dvomi varnými zónami. Model je ideálny do kuchýň menších rozmerov alebo na kombinovanie s ostatnými prvkami CombiSetu, ktorými sú fritéza, indukčný wok či gril.

 

Rúra na pečenie H 5241 B
Ak patríte k skutočným labužníkom, siahnite po rúre na pečenie Miele H 5241 B. Rúra disponuje špeciálnym programom klimatického pečenia spočívajúceho v pridávaní vlhkosti do procesu prípravy. Vaše pokrmy budú vo vnútri ešte šťavnatejšie a kôrka na mäse, pizze či koláčoch ešte chrumkavejšia.

Chladnička s mrazničkou KFN 14827 SDE ed/cs
Chladnička s mrazničkou Miele KFN 14827 SDE ed/cs je vybavená zónou PerfectFresh v chladiacej zóne, vďaka ktorej vydržia vaše potraviny až trikrát dlhšie čerstvé, čo vám prinesie nielen viac pôžitku z chuti, ale aj príjemné ušetrenie finančného rozpočtu. Vďaka uhlíkovému filtru uchováte v chladničke aj aromatické potraviny ako ryby či syry bez obáv zo šírenia nepríjemných pachov.

Umývačka riadu G 5520 SCVi
S novou umývačkou Miele dnes ušetríte omnoho viac, ako keby ste riad umývali ručne. Na umytie 14 súprav riadu vám postačí len 10 litrov vody. Všetky umývačky Miele navyše pripojíte na teplú vodu, čím ušetríte až 40 % elektrickej energie. Novinkou v košovom vybavení je aj 3D príborová zásuvka s nastaviteľnou hĺbkou, šírkou aj výškou, vďaka ktorej bez problémov umyjete aj naberačky či metličky na sneh.




Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.