Vášnivé zimné chute

Skúste si pripraviť zaujímave obedové menu, v ktorom nesmie chýbať červená kapusta v rôznych verziách.


Kapustová polievka ako ju nepoznáte
Potrebujete: 350 g červenej kapusty, 100 g mrkvy, 100 g póru, 1 bobkový list, petržlenovú vňať, 1 l zeleninového vývaru, 80 g čerenej šošovice, 3 PL červeného vínového octu, 250 g kuracích pŕs, soľ, korenie

Postup: Kapustu očistíte a nakrájate na tenké slíže. Očistenú mrkvu a pór nakrájate na kolieska, petržlenovú vňať opláchnete, usušíte a nakrájate nadrobno.
Rozohrejete zeleninový vývar a varíte asi 35 minút so zeleninou, červenou šošovicou, bobkovým listom a octom. Mäso opláchnete, osušíte v papierovej utierke, osolíte a okoreníte. Vložíte do rúry a pečiete asi 20 minúť.
Na tanieri podávate polievku s nakrájaným kuracím filetom. 
 

Prasiatko s prekvapením
Potrebujete: ¼ červenej kapusty (300 g), 2 šalotky, 4 PL masla, 2 PL balzamikového octu, 250 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 ČL zeleného korenia, 1 PL borievok, nové korenie, klinčeky, soľ, 1 PL brusnicového a malinového džemu, 1 strúčik cesnaku, 4 bravčové steaky (á cca. 100 g), korenie, 1 ČL masla

Postup: Kapustu umyjete a nakrájate na tenké slíže. Šalotku očistíte a nadrobno nakrájate, polovicu podusíte na masle. Kapustu, balzamikový ocot , džem, brusnice, 125 ml vína, korenie vložíte do nádoby s udusenou šalotkou a za stáleho miešania varíte na vysokom stupni asi 15 minút, nakoniec ochutíte.
Mäso vyklepete a potriete pretlačeným cesnakom, korením a soľou. Rezne naplníte podusenou kapustou, zaviniete do kapsy, sprudka orestujete na oleji/masti a necháte na panvici dopiecť.
Omáčku si pripravíte následovne: druhú polovicu šalotky povaríte vo víne a necháte zahustiť maslom, nakoniec ochutíte. Podávate s knedličkami.
 

Kapustový šalát s kačacinkou
Postup: 400 g kačacích pŕs, soľ, korenie, 600 g červenej kapusty, 1,5 cm zázvoru, 200 g granátových jadier, 2 PL limetkovej šťavy, 4 PL granátového jablka, 25 g cukru, 4 PL olivového oleja 

Postup: Umyté a usušené kačacie prsia osolíte a okoreníte. Na panvici opečiete z hora asi 8 minút, potom otočíte a ešte opečiete 5 minút. Potom si pripravíte formu na pečenie a necháte takto pred pripravené mäso piecť pri teplote 200 stupňov asi 12 minút.
Zmiešate nakrájanú červenú kapustu, zázvor a granátové jadrá. Potom zmiešate s cukrom šťavu z limetky a granátoveho jablka, pridáte soľ, korenie a olej.
Podávate nakrájané kačacie prsia s kapustou, krúžkami limetky a bylinkovými bagetkami.

Dobrú chuť!




Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.