Ryžové menu

 
Ryžu je možné pripravovať na nespočetné množstvo spôsobov. Stačí zapojiť len fantáziu a máte bohaté menu, femme vám ponúka niekoľko typov.
 
Ak sa rozhodnete pripraviť jeden z našich receptov, skúste variť z ryže paraboild, pretože obsahuje najviac vitamínov a minerálnych látok.

Ryžová panvička s hubami (4 porcie)
 
Potrebujete: 200g ryže, 4 cibule, 400g šampiňónov, 150g póru,  2 PL oleja, 125ml zeleninového vývaru, 150g sterilizovaného hrášku, soľ a čierne korenie

Postup: 
Najskôr si uvaríte ryžu podľa návodu. Cibulu očistíte, nakrájate na hrubšie mesiačiky a pór umyjete a nakrájate na širšie krúžky. Huby umyjete a nakrájate na cca. 2 mm plátky. 
Na väčšej panvici si rozohrejete olej, postupne vkladáte cibuľu, huby ako aj pór a za neustáleho miešania opekáte asi 8 minút. Postupne zalievate zeleninovým vývarom, vysypete precedený hrášok a pór. Všetko zamiešate zľahka, okoreníte, osolíte a podávate na stôl.
 
 
 
Ryžový šalát s jablkami a šunkou (4 porcie) 

Potrebujete: 200g ryže, soľ, 400g nakrájanej červenej papriky, 4 jablká, 1PL citrónovej šťavy, 200g nenakrájanej šunky (salámy), 1 viazanička petržlenu, 8 PL jogurtu, niekoľko kvapiek Sambal oelek (čili koncentrát)

Postup:
Ryžu varíte podľa návodu.  Papriky umyjete, zbavíte jadier a nakrájate na malé kocky. Podobne upravíte aj jablká a pokvapkáte citrónovou šťavou. Šunku alebo salámu v kuse olúpete a nakrájate na malé kocky. 
Dresing:Petržlenovú vňať opláchnete, vysušíte a malé lístky natrháte. Jogurt s petržlenom a sambal oelek zamiešate a necháte pôsobiť asi 30 minút v chladničke. Do misy si nachystáte všetky prísady (ryža, paprika, jablká) a podávate s dresingom a pivom.


Ryžový šalát s kari a ananásom (4 porcie)

Potrebujete: 200g ryže, 400ml zeleninového vývaru, 1 viazaničku pážitky, 150g dusenej šunky, kari korenie, soľ, 200g ananásu, 60g jogurtu, 2 PL masla, 2 PL majonéza, 1 PL koňaku

Postup:
Ryžu varte v zeleninovom vývare podľa návodu. Medzitým si opláchnite pážitku a nechajte vysušiť.  Rozpustite maslo na panvici a vložte ryžu a šunku, soľ, korenie a kari prášok. Všetko zľahka premiešajte. Ananás nakrájajte na kúsky a nakoniec vmiešajte do panvice s ostatnými ingredienciami.
Dersing: Jogurt zmiešajte s majonézou, koňakom, soľou, korením a kari. Celú zmes nechajte odstáť v chladničke aspoň 30 minúť a potom podávajte.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.