V znamení Kozorožca

Vzťah Kozorožca ku kuchyni a jedlu je ovplyvnený presvedčením, že varenie nie je žiadne umenie, ale jednoducho prírodná veda...

Podľa Kozorožca netreba hľadať v kuchárskych schopnostiach žiadne "mystérium". Je to záležitosť inteligencie. To znamená, že aj takí jedinci ako Mikuláš Koperník či Albert Einstein mohli byť pokojne kulinárskymi hviezdami - samozrejme, keby sa boli trochu snažili.

Pre Kozorožca je typické vyrovnávať sa s nepríjemnosťami života osamote a v tichosti. V takých chvíľach je Kozorožec schopný utiahnuť sa hoci aj do kuchyne a - v duchu vrodenej pracovitosti a celoživotného úsilia o dokonalosť - vytvárať tu jedlá vysokej úrovne, hodné priam básnikovho pera... Kozorožca preto v kuchyni nikdy nerušte!

Pokiaľ je to naopak, a vy budete pripravovať niečo pre Kozorožca, inšpirujte sa teóriou "jedna pani povedala" (niekedy to môže vyjsť), a tá tvrdí, že Kozorožcov možno "dostať" na jednoduché a nápadité jedlá. Napríklad na jahodový sekt alebo krúpy s hubami.

Jahodový sekt /1 porcia/
P o t r e b u j e t e : 50 ml jahodového likéru, 50 ml slivovice, sekt.
P o s t u p : Do vychladeného pohára na sekt nalejte jahodový likér (tak, aby pokryl všetky strany pohára), potom pridajte slivovicu a nakoniec dolejte vychladený sekt.

Čierny Kubo /2 porcie/
P o t r e b u j e t e : 250g krúpov, 30g masla, 50g sušených húb, 30g tuku, 1 cibuľu, trochu mlieka, petržlenovú vňať, cesnak, soľ, rascu.
Po s t u p : Krúpy spolu s maslom, rascou a soľou uvarte na mäkko. Asi hodinu v mlieku máčané huby poduste na cibuľke s petržlenovou vňaťou. Potom krúpy a huby zmiešajte, pridajte roztlačený cesnak s tukom a zmes vložte do vymastenej zapekacej misy. Dajte zľahka zapiecť a... dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.