Nielen s konzumáciou cudzokrajných lahôdok, aj s konzumáciou bežného jedla majú mnohí z nás problémy. Čítajte, ako na to...
Milovaná aj opovrhovaná. Niekto si bez nej nevie predstaviť deň, iní sa jej radšej vyhýbajú. Áno, aj taká je pre niekoho polievka. Či už patríte k jej zástancom alebo nie, niektoré fakty a kvality sa...
Zima, to nie sú iba dovolenky, zimné športy a plesové hýrenie, to sú aj zakáľačky, fašiangové šišky, fánky a podobné "nebezpečenstvá". Čas fašiangov, ktorý nastupuje po sviatku Troch kráľov, určite nie je to pr...
Ak by sme ku každému ročnému obdobiu mali priradiť typický nápoj, k zime by patrili horúce kávové špeciality a čaje. Pripraviť až 25 rôznych nápojov dokáže najnovší vstavaný kávovar CVA 7845 od Miele,...
Ak ste milovníkmi sladkého a zároveň kvalitného vína, určite by ste mali ochutnať tie z Tokajskej oblasti. Rozlohou malá, ale zato preslávená oblasť Tokaja ponúka už po desaťročia vína, ktoré chutia n...
Čokoládová továreň v Bratislave bola založená v roku 1896 ako pobočka nemeckej firmy Stollwerck. V podniku „Cisárskokráľovskej rakúsko-uhorskej dvornej továrne na čokoládu bratov Stollwerckových“ sa p...
Kto by ich nemiloval? Chrumkavé, voňavé, zlatožlté hranolčeky s vynikajúcou zemiakovou chuťou. Reč je o hranolčekoch McCain, ktoré ako prvé priniesli na slovenský trh mrazené hranolčeky do rúry. 
História výroby cukroviniek v Holešove (Česká republika) siaha až do roku 1863. Do súčasnej továrne sa presunula o niekoľko rokov neskôr, v roku 1910. Ročne tu z výrobných pásov spolu zíde viac ako 16 000 ton c...
Viete, ako vyzerá cesta kávy z plantáže do vašej šálky? Poznáte rozdiel medzi arabikou a robustou? Čítajte ďalej a dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako tento ranný „životabudič“ vzniká.&n...
Každý malý objaviteľ potrebuje energiu na ceste za svojím každodenným dobrodružstvom. Vyberte novinku Pribináček Kapsík kedykoľvek vás prekvapí chuť na malé občerstvenie a prekonáte ju raz dva. Pribin...
Aj keď je farebná, môže byť vyčerpávajúca. Jeseň je totiž obdobím, kedy sa vraciame do náročného režimu plného pracovných povinností a k takmer nekonečnému sedeniu za pracovným stolom. Študenti zase n...
Aj keď si to mnohí majitelia psov neuvedomujú, pes nie je vec. Je to živé stvorenie, ktoré si zaslúži veľa pozornosti, lásku, pohladenie a zdravotnú starostlivosť tak ako my ľudia. Najväčší problém je ale...
Na začiatku bola túžba pestovať si vlastné bylinky. Rajec spolu s LEROS sa preto tento rok pustili do nevídanej expedície a zrodil sa Projekt Kamilka. V panenskej prírode Rajeckej doliny rozosiali na jar tisíce...
Je skryštalizovaný med kvalitný? Potrebujeme med špeciálne skladovať? Existuje množstvo mýtov a dohadov o mede, ktoré vám teraz vyvrátime.
Redukcia hmotnosti prostredníctvom proteínovej diéty  (ketónová diéta = bielkovinová diéta), je obľúbená už pár desiatok rokov. Ako prvý ju vyskúšal americký profesor G.L. Blackburn. Cieľom diéty je obmedz...
Podľa štatistických údajov majú slovenské domácnosti, v porovnaní s ostatnými krajinami EÚ jedny z najvyšších nákladov na potraviny. V rámci spotrebného koša tvoria výdavky na potraviny až 19 percent zo vš...
Obezita, zvlášť detská, je veľkým problémom súčasnosti. Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má jedno z troch detí nadváhu alebo je obézne. Príčinou je nezdravý životný štýl, teda málo pohybu a...
Bravčové mäso je druhé najobľúbenejšie mäso v Európe. V Európskej únii sa chová 148 miliónov prasiat. V dnešnej dobe máme nepreberné množstvo bravčového mäsa v každom obchode s potravin...