Ako zvládnuť vzťah na diaľku

Prichádza jar, všetko začne čoskoro kvitnúť a mnoho ľudí zatúži po pravej láske. Láska si ale nevyberá a niekedy môže prísť v nevhodnú dobu a najmä na nevhodnom mieste. Ak ale cítite, že by to mohol byť ten pravý, tak vždy existujú riešenia, ako zvládnuť aj taký vzťah, kedy sú zaľúbenci rozdelený množstvom kilometrov.

parik m z 1200x800

Komunikujte

Aj keď ste od seba ďaleko, je potrebné, aby ste spolu neustále komunikovali. Dnešné moderné technológie už zaručujú, že spolu môžete byť v takmer neustálom kontakte a prežívať takýmto spôsobom všetky radosti, ale aj starosti. Najviac možností ponúka videochat, kedy sa spolu môžete zhovárať a pritom sa ja vidieť.

Dôverujte si navzájom

Je ťažké dôverovať niekomu, kto je od vás ďaleko, ale ak chcete aby vám vzťah vydržal, tak musíte svojmu partnerovi dôverovať. Ak máte nejaký dôvod na pochybnosti, je lepšie si to priamo vydiskutovať, ako sa doma trápiť a rozmýšľať, či vám váš partner naozaj hovorí pravdu.

Stretávajte sa

Už na začiatku vzťahu na diaľku, je dôležité sa dohodnúť, ako často a kde sa budete stretávať. Môžete sa dohodnúť buď tak, že raz pôjdete vy k nemu a druhý krát on k vám. Alebo sa môžete stretnúť niekde na pol ceste a spoznávať takto nové miesta. Raz za čas je vhodné, naplánovať si spolu dlhšiu dovolenku a vyskúšať si tak, ako vám to ide, keď ste dlhší čas vedľa seba.

Nechajte si vlastný priestor

Keď vám partner na druhom konci sveta povie, že ide na pohárik s kamarátmi, alebo nebodaj so svojou kamarátkou, nemusíte si hneď predstavovať najhorší scenár. Aj on sa chce občas zabaviť a porozprávať sa so svojimi známymi. A to, že vám o tom povie svedčí o tom, že nemá vedľajšie úmysly. Každý potrebuje svoj priestor, či už bývate v jednom byte, alebo v inom meste, či štáte.

Budúcnosť je dôležitá

Rozprávať sa o budúcnosti a mať rovnaké ciele, je dôležité v každom dlhodobom vzťahu. Rovnaké ciele posúvajú dvojicu ďalej. Ak máte pocit, že chcete to isté a máte snahu o rovnakú budúcnosť, tak je veľmi pravdepodobné, že vám takýto vzťah vydrží veľmi dlho, možno aj navždy. Mať vzťah a udržať si ho, môže byť veľmi náročné, najmä ak ste od seba ďaleko. Ak ale budete komunikovať, dôverovať a najmä sa ľúbiť, môže to byť krásny vzťah.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.