Otestujte sa v páre

Viete o tom, že sympatia či antipatia k predstaviteľom opačného pohlavia na základe určitých telesných znakov nie je iba vec vkusu? Ide o viac. Typologická metóda hodnotenia ľudí nie je marná. 

Pri opakovaných "pokusoch" s tisíckami ľudí sa totiž zistilo, že určitá telesná konštitúcia viac či menej zodpovedá určitým charakterovým vlastnostiam. Chcete vedieť k akým typom patríte vy a on, a či sa k sebe hodíte?

Odpovedzte na nasledujúcich štrnásť otázok:

VY

Aký farebný odtieň má vaša pleť ráno po prebudení (pred dovolenkou na Jadrane)?
1. Bielu a ešte belšiu. (C)
2. Večer, ráno, všetko jedno, ako čerešnička. (A)
3. Krásny olivový, samozrejme... (B)

Čo myslíte, ako pôsobíte navonok?
1. Skvele. Samý sval a šľacha. (B)
2. Krehko, ako víla. (C)
3. Čo sa dá robiť? Krv a mlieko. (A)

Ako ste na tom s kondíciou?
1. No, občas idem vypluť pľúca. (C)
2. Sem-tam bez dychu. (A)
3. Vitálnosť je zmysel môjho života, a tým je povedané všetko. (B)

Opíšte svoje nohy:
1. Pekné. Fakt. (B)
2. Ako dve vytrasené cigarety. (C)
3. Keď ich skryjem, som krajšia. (A)

Ktorý z nasledujúcich tvarov najlepšie vystihuje vašu postavu?
1. Obdĺžnik postavený na výšku. (C)
2. Kruh, guľa, snehuliak a pod. (A)
3. Trojuholník situovaný ľubovoľným spôsobom. (B)

Čo hovorí váš hrudník?
1. Som veľká váha, ale kompenzuje to pás. (A)
2. Vyzerám super. (B)
3. Som samé rebro, ale vraj sa to ešte nosí. Alebo nie? (C)

Ktoré partie tela vás zachránia v prípade hladomoru?
1. Boky a zadok. (A)
2. Žiadne. Budem jedna z prvých obetí. (C)
3. So mojím bruškom to určite zvládneme. (A)

VYHODNOTENIE:
Prevaha odpovedí A = typ pyknik
Prevaha odpovedí B = typ atletik
Prevaha odpovedí C = typ astenik

ON

Jeho oči:
1. Sú blízko pri sebe (možno trocha škúli) a jeho obočie pripomína Fridu Kalo. (B)
2. Sú ako očká buldočka: guľaté a gúľa nimi neustále. (C)
3. Ujdú. (A)

Viete si ho predstaviť s plešinkou?
1. Bože, nie! (B)
2. No, redšie vlásky bude mať určite, ale asi rovnomerne. (C)
3. Nemusím si to predstavovať. (A)

Pohľad na jeho ruky hovorí:
1. Hm, príťažlivé... (C)
2. Laby s krátkymi prstami (ale uši má pekné). (A)
3. Zrodený pre manuálnu prácu v gulagu. (B)

Jeho tvár je...
1. ...intelektuálne úzka a bledá. (C)
2. ...ako mesiac v splne vo farbe jahodového jogurtu. (A)
3. ...výrazne tvarovaná... no dobre, tak hranatá. (C)

Jeho ramená sú:
1. Pomerne kostnaté, ale čo už? (C)
2. Mužské ramená majú čosi do seba! (B)
3. Áno, asi má nejaké ramená... (A)

A čo krk?
1. V pohode. Štíhly. (C)
2. Pekný. Akurát. (B)
3. Prečo by všetci museli mať krk? (A)

Postava vášho milého pripomína:
1. Muža. (B)
2. Pavúka. (C)
3. Sud. (A)

VYHODNOTENIE:
Prevaha odpovedí A = typ pyknik
Prevaha odpovedí B = typ atletik
Prevaha odpovedí C = typ astenik

VY atletik & ON atletik
V prevažnej miere dobrá kombinácia: ste "pohoďáci", ktorí spoločne zliezajú skaly, predierajú sa pralesom a podelia sa o posledný úlomok aspirínu. Máte radi život, aktivitu a spoločnosť, ale zostávate v ústraní, bez nároku na potlesk za svoje výkony, šarm a vtip. No pozor: máte spoločné ešte niečo. Keď pretečie pohár trpezlivosti, dokážete zúriť - vy aj on, a to je nebezpečná dynamika. Dobrá rada: neskúšajte svoje emocionálne hranice, dopadne to ako v Černobyle.

VY atletik & ON pyknik
V prípade, že sa zbavíte ideálnych predstáv o partnerovi ako takom, váš vzťah bude prekvitať a vzájomná vernosť bude vo vašom prípade ako prirodzený vedľajší produkt. Nesmiete však svojho miláčika nútiť, aby s vami zdolával horské hrebene alebo morské dno, a nechajte ho pekne v bezpečí nížin a sucha, kde ho budú ohrozovať iba jaternice a pivo. Odmení sa vám dobrou náladou a zábavnými historkami.

VY atletik & ON astenik
Katastrofa. Vy dvaja? Nie! Nikdy si nezvyknete na jeho zahmlený pohľad, za ktorým sa skrýva meditácia o ťave a uchu ihly. Nikdy mu neodpustíte, že vyzerá krehko a zraniteľne ako vianočná ozdoba a tvári sa ako egyptská sfinga. On bude zasa vo vrchovatej miere znechutený vaším ženským pragmatizmom a činorodosťou. Snaha vás oboch zamiesť všetko pod koberec, povedie k vzniku megasmetiska, ktoré sa vyrovná Neapolu. Myslíte si, že nie? Komu niet rady, tomu niet pomoci...

VY astenik & ON pyknik
Vaša spoločná budúcnosť bude všetko možné, len nie šťastná a spokojná. Buď sa zbláznite vy z neho alebo on z vás: vy ste ľad a on oheň; vy snívate, premýšľate, kombinujete, komplikujete; on rozpráva rýchlejšie ako myslí a zmyslom jeho života sú všetky pozemské pôžitky v maximálnej miere; vy ho podnecujete k nepríčetnosti svojou uzavretosťou a neprístupnosťou, on vás privádza k šialenstvu svojou povrchnosťou a ignorovaním etikety (a nikedy aj etiky). Rozdeľte si prípadný spoločný majetok a choďte každý svojou cestou.

VY astenik & ON astenik 
Spolužitie dvoch astenikov je ako nedeľné popoludnie v kláštore. Nemôžete čakať nijaké vzrušenie a zábavu, ale to vám viac-menej vyhovuje, však? Vaše duše naplní dokonalým šťastím individuálno-spoločné rozjímanie a pokojný život (najlepšie na vidieku). 
Až do chvíle, keď sa jedna strana urazí. Sklony astenikov hýčkať si svoje malé krivdy, totiž hamujú všetky zmierovacie procesy a poriadne komplikujú život.

VY astenik & ON atletik
Fajn. Síce bez romantiky s okvetnými lístkami ruží v posteli a dych vyrážajúcimi západmi slnka sledovanými ruka v ruke, ale inak fajn. Vy ste vnímavá a prispôsobivá, on praktický a rozvážny. Bude vám to fungovať. Dokážete sa naladiť na spoločnú vlnu a kráčať životom bez ničivých búrok. No romantiku hľadajte radšej v knižnici.

VY pyknik & ON astenik
Ste žena vládkyňa a váš služobník sa pred vámi skláňa v posvätnej hrôze. Približne tak nejako... Pozor! Zvyčajne platí, že keď astenici vyhľadávajú pyknické typy, potrebujú náhradu za matku, pričom ich vzťah k ženám je pomerne problematický, pretože inklinujú k úchylkám. 
Ale viete, ako to býva: reči sa hovoria a chlieb sa je. Hoci: bez vetra sa ani lístok nepohne. Skrátka, dajte si to dohromady podľa vlastného uváženia.

VY pyknik & ON pyknik
Ladí vám to. Beriete seba aj život aký je, a to má veľa výhod. Ste realistickí, praktickí a dobrosrdeční, skrátka spokojní s celou slnečnou sústavou a možno ešte viac. To, samozrejme, neznamená, že sa nebudete hádať. Naopak. Ale vaše hádky ako prídu, tak odídu, lebo dobre viete, že hádky jednoducho patria k životu. Najväčšie krízy vo vašom spolužití bude spôsobovať obojstranná pohodlnosť (alebo egoizmus). Obojstranná... čiže nakoniec pre seba nájdete pochopenie.

VY pyknik & ON atletik
Chcete atletika? Nezostáva vám nič iné, len si zvyknúť na trvalú činorodosť a pohyb. Dobrá správa? Pri troche dobrej vôle z vás bude "skrytý pyknik" a váš atletik vám bude verný až za... bude v podstate verný. Takže: dobrý výber. Nerátajte však so žiadnym pohodlím ani rozpustilým spoločenským životom - nikto vám v ňom síce brániť nebude, ale nikto vás ním ani nebude sprevádzať. Atletik vás jednoducho donúti ísť správnou cestou. Skrátka, človek nemôže mať všetko.

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.