Otestujte sa, ako ste na tom emočne

Tento test vám pomôže zodpovedať na otázku či ste skutočne emocionálne alebo duševne prázdna vo vzťahu a či to nie je len chvíľkový pocit z vyčerpanosti.

woman 0918

Treba si uvedomiť, že nikto vám v tejto situácii nepomôže, ako len vy sama. Je nutné sa zamyslieť nad tým, či nie ste príliš závislá na vašom partnerovi a tým samu seba odkladáte na „vedľajšiu koľaj“. V prvom rade sa budete musieť naučiť opäť mať samu seba rada a všetky pocity prázdnoty sa pominú.

Test si podrobne prečítajte a podľa odpovedí obodujte:

– príliš často: 0 bodov
– často: 4 body
– občas: 8 bodov
– zriedka alebo nikdy: 10 bodov

1 - Nerada bývate sama, vždy musíte mať zvukovú kulisu (rádio, TV, hudbu...).
2 - Máte pocit bezmocnosti, nenachádzate nijaký zmysel života.
3 - Ste nerozhodná, a neistá v životných rozhodnutiach a v základných hodnotách.
4 - Pociťujete nevôľu a strach v prezentovaní vlastných názoroch o živote, smrti, viery detstva....
5 - Nerobíte si radosť a neodmeňujete sa peknými darčekmi len sama pre seba. Tieto veci robíte, len pre svojho partnera.
6 - Prepadáte panike v prípade, keď veci neprebiehajú tak, ako ste si ich naplánovali.
7 - Stále sa porovnávate s inými a nikdy nie ste so sebou spokojná. Rada by ste menili miesto s druhými.
8 - Uprednostňujete poriadok pred spontánnosťou.
9 - Neviete si priznať pochvalu ani ju prijať, tak isto komplimenty a dary.
10 - Podvedome sa bránite radosti z toho, že vás majú iní radi, aby ste sa náhodou nesklamali.

VYHODNOTENIE - počet bodov:

80 – 100 bodov
Máte zdravý pohľad na svoj emocionálny a duševný vzťah. Mali by ste byť schopná vniesť do partnerského vzťahu veľa lásky. Zamyslite sa len nad odpoveďami, v ktorých ste získali najmenej bodov a posnažte sa v týchto oblastiach zapracovať.

60 – 79 bodov
Váš emocionálny a duševný vzťah k sebe nie špatný, ale mohol by byť lepší, pretože si to zaslúžite! Prestaňte byť na seba tvrdá, viac si verte a menej sa kontrolujte. Ste pripravená na harmonický partnerský život, len buďte opatrná pred veľkým očakávaním, že partner Vás bude viac milovať, ako vy milujete seba samu.

40 – 59 bodov
Príliš sa sústreďujete na vonkajší svet a je načase vrátiť sa k sebe do vnútra. Trpíte hlbokou emocionálnou a duševnou prázdnotou, ktorá Vám bráni prežiť kvalitný vzťah. Pociťujete k sebe negatívny postoj a tento pocit vám ničí partnerské vzťahy. Skúste na pár mesiacov prežiť vzťahový pôst, netlačte sa do nového vzťahu! Neorganizujte si nové schôdzky, neflirtujte a nemajte žiaden sex. Miesto toho skúste spoznať seba a svoje potreby. Voľný čas venujte knihám, prechádzkam v lese, meditujte a píšte si denník. V prípade, že máte ešte partnerský vzťah , ktorý chcete udržať, robte to isté, ale snažte sa medzi sebou a partnerom vytvoriť mierny odstup. Majte na pamäti, niekoľkokrát tu už spomínanú pravdu, že dokiaľ nebudete šťastná vo svojom vnútri a sama so sebou, nikto iný vás neuspokojí.

0 – 39 bodov
P O Z O R! Ste nato veľmi zle, Váš emocionálny a duševný vzťah je na bode mrazu. Prestaňte očakávať, že niekto príde a pomôže Vám. Prestaňte sa ľutovať a obviňovať iných. Začnite si žiť svoj vlastný život, bez závislosti na druhých! Z predchádzajúcej skupiny si vytvorte systém záchrany, ktorý si zaslúžite a verte, že život bude aj pre krajší!

 

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.