Ne-feministky (II.)

Čo všetko ne-feministky nechápu... a prečo si pletú sezónu s fazónou a dojmy s pojmami...

Každá ne-feministka je predovšetkým obeťou spoločnosti a výchovy... Nikto jej totiž nikdy nevysvetlil - ani v škole ani v rodine - bipolárne, pohlavné fungovanie spoločnosti z ekonomického a mocenského hľadiska. Keďže sama na to neprišla, žije v zajatí (u nás rozšírenej) účelovej ideológie, že žena je "ten krk, ktorý krúti mužskou hlavou". A pretože vie (naozaj nie je ťažké to zistiť), čo sa mužom páči, cieľavedome sa štylizuje do polohy nevýbojnej ne-feministky, ktorá dokáže rafinovane využívať svoju "otáčavú funkciu". No žiaľ, nefunguje to(!), ako dokumentujú svetové dejiny, rozvrátené rodiny a feminizácia chudoby. Ne-feministky sú však nepoučiteľné a v mene vnútenej idey sú aj naďalej odhodlané nie dospelo kráčať, ale infantilne cupitať; nie slobodne sa smiať, ale servilne sa chichotať; nie sebavedome žiadať, ale bojazlivo prosiť... a sú presvedčené, že tým sa zvýši nimi produkovaný "efekt otáčania".

Ďalšia pasca pre ženy bez kritického myslenia je spoločenská adorácia ženy a matky: ospevovanie ženskej krásy, empatie a emocionálnej inteligencie je ale v každodennom životnom zápase o miesto na slnku bez škrupúľ pošliapávané mužskou bezohľadnosťou, súťaživosťou a "ziskovou" inteligenciou; a prázdne, falošné ódy smerujúce k matkám, ktoré si v reálnom živote málokto všíma (o rešpekte k ich neplatenej "nadpráci" ani nehovoriac), sú tiež len dokonale rafinovaným spôsobom manipulácie...

Preto, a pre mnoho iného, by sa mali ženy zamyslieť nad tým, či byť alebo nebyť... feministkami; či sa stať iba dekoratívnym doplnkom, nedocenenou matkou a vždy pripravenou opatrovateľkou, o ktorej rozhodujú iní, alebo svojprávnou, nezávislou bytosťou s ekonomickou a politickou mocou, ktorá o sebe rozhoduje sama! A nemali by sa pritom nechať ovplyvňovať dezorientovanými archaistami, ktorí pri pojme feminizmus ani len netušia, o čom je reč, a utiekajú sa k predstavám o eskortách mužatiek v zle strihaných nohaviciach, ktoré pochodujú ulicami s krompáčmi v rukách, rozhodnuté vykynožiť "pánsku časť" ľudstva...

Našťastie, časy sa menia a okrem ekologicky vražedného ázijského mraku priniesli i niečo pozitívne - tendenciu pragmatického, sebapresadzujúceho sa myslenia u žien. Vďaka nemu sa určite zúži pole pôsobnosti napríklad vysokoškolským pedagógom (mužského rodu), ktorí, v zajatí vlastných nedostatkov a komplexov, neváhali ešte donedávna arogantne vmietnuť do tváre svojich študentiek myšlienku hodnú vlastného formátu: "Dvojka vám bude stačiť; veď dievčatá si chodia na vysokú školu iba hľadať manželov!"
Podobní jedinci dnes už vedia, že takéto "geniálne" myšlienky by im nemuseli prejsť bez "naštrbenia glorioly"... A to vďaka odhodlanej, mravčej práci množstva anonymných žien - feministiek - ktoré sa rozhodli nebyť "iba krkom"!

To je odkaz pre vás, "milé" ne-feministky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.