Kvalitné žumpy aj pre vás

Vo viacerých lokalitách na Slovensku nie je stále zavedená kanalizácia. Ľudia žijúci v odľahlejších obciach sú odkázaní na zabezpečenie si vlastnej žumpy. Pre niektorých výhoda, pre niektorých nočná mora.

zumpa pr19

V súčasnosti sú však veľmi obľúbené práve dvojkomorové žumpy, tzv. septiky. Chránia životné prostredie a majiteľom nehnuteľností spôsobujú menšie problémy s vývozom splaškov.

Dve nádrže, ktoré šetria životné prostredie

Ako už zo samotného názvu dvojkomorová žumpa vyplýva, žumpy sa skladajú z dvoch komôr, v ktorých sa prečisťujú odpadové vody a pri vypúšťaní neohrozujú podzemné vody. V prvej komore nájdete na samom spodku usadený kal a vo vrchnej časti sa nachádza tekutá zložka. V druhej komore sa na povrchu nachádza odpadová voda zbavená veľkej časti kalu.

Moderné septiky chránia kvalitu podzemných vôd, pôdy a výrazne šetria náklady ich majiteľom.

Dovoz priamo domov

Ak nemáte prípojku na kanalizáciu a časté vyvážanie splaškov z nedostupných lokalít je pre vás obťažujúce, kúpte si moderný septik aj vy a budete mať po problémoch. Nové septiky k vám budú dovezené. Je však potrebné mať vykopanú jamu, do ktorej bude váš nový septik vložený. Všetko samozrejme záleží aj od firmy, od ktorej si objednáte nový septik. Ak pochádzate z okolia Trenčína, nemusíte sa báť, že by ste práve tam nenašli firmu, ktorá by vám doviezla septik. Dostupné žumpy v Trenčíne majú rovnakú kvalitu ako žumpy predávané v Bratislave.

Ak však plánujete žumpu umiestniť na miesto, kde prechádzate svojim motorovým vozidlom, tak v tom prípade si nezabudnite okrem klasického povinného príslušenstva k septiku objednať aj prejazdovú dosku. Tá má chrániť konštrukciu dvojkomorovej žumpy pred znehodnotením.

Investujte do nového moderného septika a problémy s absenciou kanalizačného systému vás už trápiť nemusia.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.