Ochrana domácnosti pred baktériami a vírusmi

Koronavírus mení správanie nás všetkých a prirodzene práve teraz s príchodom chladných dní uvažujeme nad tým, ako sa ešte viac chrániť pred baktériami a vírusmi. Chrípkové obdobie sa bude prelínať s pandémiou koronavírusu a preto je pochopiteľné, že chceme byť ešte viac opatrnejší.

shutterstock_dezinfekcia

Ako ale chrániť domácnosť a tým aj seba pred baktériami a vírusmi?

Čistite kľučky

Ak chcete chrániť domácnosť a seba pred baktériami a vírusmi, je potrebné pravidelne čistiť kľučky. Sú to miesta, ktorých sa dotýkame neustále a práve dotykom sa prenášajú vírusy a baktérie z človeka na človeka. Najmä kľučka vchodových dverí je najviac vystavovaná práve vírusom a baktériám a preto s použitím prípravku na čistenie povrchov čistite mokrou švédskou utierkou tieto povrchy.

Pokojne môžete toto čistenie praktizovať aj viackrát za týždeň. Ak budete používať chemické prípravky pri čistení, chráňte pokožku práve použitím latexových rukavíc.

Vetrajte 

Najmä počas tohto sychravého obdobia je nutné vpúšťať do interiéru čerstvý vzduch. Vykurovacia sezóna a nepretržité kúrenie je problémom najmä pre alergikov.

Ak sa chcete vyhnúť baktériám a vírusom v interiéri, odporúčame vetrať. Aj párminútové nárazové vetranie má výrazný vplyv na skvalitnenie vzduchu v ovzduší. Zároveň je veľmi dôležité čistiť radiátory od prachu, aby sa pri kúrení prach nevíril v miestnosti.

Čistiť vzduch ale môžete aj s pomocou UVC lámp.

Parný čistič na sedačky a koberce

Vírusov a baktérií sa dokážete zbaviť s pomocou parných čističov. Využiť ich využijete najmä na čistenie sedačiek, kde sa najviac zdržiavame v tomto sychravom počasí, ale aj na koberce, kde sa hromadia a zachytávajú rôzne baktérie, ktoré sa dotykom chodidiel prenášajú na pokožku a ohrozujú zdravie.

Táto pomôcka nie je drahá a pomôže vám chrániť váš domov pred nebezpečenstvom, aké predstavujú baktérie a vírusy.

Zdroj obrázka: Autor: Nitiphonphat / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.