Ako vybrať to pravé bývanie?

Je čas vyletieť z hniezda a nájsť si vlastné bývanie? Tak vezmite do roky papier a pero a ako prvé spíšte svoje požiadavky na byt či dom. Potom začína skutočné hľadanie.


Aké bývanie, taká spokojnosť
Je veľmi ťažké zovšeobecniť, aký byt je najlepší. Každý z nás má iný životní štýl, iné potreby, niekto žije sám, iný má alebo plánuje rodinu.

Je tiež pochopiteľné, že iné potreby máme dnes a niečo iného nám bude vyhovovať za desať a viac rokov. Vzhľadom k tomu, že bydlisko vo väčšine prípadov nemeníme každý deň, je pri výbere nového domova potrebné myslieť dopredu.

Lokalita, lokalita a ešte raz lokalita
Niekto môže developermi a predajcami dookola omieľané: lokalita, lokalita, lokalita považovať za klišé. Ale opak je pravdou.

- Lokalita a s ňou súvisiace dopravné spojenie je to, čo by malo kupujúcich zaujímať viac menej na prvom mieste.

- Samozrejme, ešte predtým vám musí byť jasné, akú veľkosť bytu/domu potrebujete, a aký finančný obnos ste ochotní a schopní do nového bývania vložiť.

- Voľba miesta, kde si nový domov kupujete (centrum x okraj mesta) do veľkej miery ovplyvní vaše ďalšie finančné náklady.

- Pri výbere nového domova si také musíte zistiť, či lokalita a jej najbližšie okolie poskytujú základnú občiansku vybavenosť.

Kúpu bytu či domu nemáte na programe každý deň, preto si určite nájdite čas na obhliadku miesta a samotnej nehnuteľnosti. Bez obchodu so základnými potravinami a praktického lekára sa predsa nezaobíde nikto z nás.

Kde teda bývať?
Ak sa pozeráte po internetových serveroch v kolonke byty na prenájom Bratislava si určite budete mať z čoho vybrať. Naše hlavné mesto sa rýchlo rozrastá, preto nie je núdza ani o byty nové na kúpu či prenájom.

A čo tak byty na predaj? Košice sú metropolou východu a podobne ako v ostatných mestách, aj tu sa ich ceny líšia najmä od lokality a plochy.

Nesmiete však zabúdať ani na severnú časť Slovenska a tunajšie reality. Martin, Liptovský Mikuláš či Poprad sú mestá, ktoré sa najmä v zimných mesiacoch tešia veľkej obľube u turistov, takže o zábavu a občianske vybavenie tu máte postarané.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.