Trendy v bývaní

Každý z nás chce bývať v čo najpríjemnejšom prostredí. Útulnosť a praktické rozmiestnenie v byte, sa stáva najdôležitejším kritériom pre dobrý pocit. 

 
Súčasné trendy vychádzajú v ústrety skoro všetkým, záleží len natom, ktorý štýl uprednostníte. Ponúka sa rozmanitosť štýlov, ktoré sú obmedzené jedine vašou peňaženkou. Dôraz sa kladie na ekologické princípy, využívajú sa osvedčené prírodné materiály a kombinujú sa s novými materiálmi a technikami.  Podobne uspokojí aj paleta farieb, ktorá je široko spektrálna a dezény sú rozmanité. 

Dôraz na útulnosť je odozvou na súčasnú neistú ekonomickú situáciu, preto aj trendy smerujú k stabilite, ktorú prezentujú spomínané klasické materiály, tvary v kombinácii s novými modernými prvkami. Z minulosti sa objavujú prvky baroka a art decó, grafické a ornamentálne desény zo  60. a 70. rokov minulého storočia, ktoré vytvárajú koláže a sú doplnené o multikulturálne vplyvy a futuristické prvky
 
 
 
Bytový textil sa stal dôležitou súčasťou bytu, dotvára atmosféru celkového vzhľadu. Trendy v Európe usmerňuje aj významný textilný veľtrh Heimtextil, ktorý určil pre tento rok šesť východiskových námetov. Tieto námety spájajú tradície s novou technológiou a  vedu s dizajnom. Každý z námetov nesie svoj názov a ten odzrkadľuje štýl, tvary, farby a dezény.

Strohé línie, použitie kovov, hra s optickým klamom  v kombinácii v patinovaným povrchom doplnené o textilné materiály čipiek a sieťových štruktúr, reprezentuje námet Alchymistu
Ako protiklad k Alchymistovi stojí námet Mága, ktorý sa nesie vo farebnej škále zelených a hnedých tónov so zlatožltou farbou, ktorému akcent tvoria farby šafránovo žltá a tyrkysová. V interiéroch sa kombinuje perie, plsť a recyklované materiály.

 
Ďalší námet Cestovateľ časom vyzdvihuje luxus, reprezentujú ho sieťové a hodvábne materiály, doplnené o výšivky a výrazné odtiene smaragdovej, zafírovej, kráľovskej modrej a zlatej. Fantáziu mladých s prvkami vedy a techniky odzrkadľujú sýte farby s ľahkým trblietavým povrchom a plasty. Farebná paleta ponúka svetlé farby modrej, lososovej, ružovej ako aj  výraznej žltej a lilavej. 


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.