Bambusová podlaha

Viacerí sme sa stretli pri rekonštrukcii bytu s rôznymi druhmi podláh, novinkou je podlaha z bambusu, ktorá je tvrdšia ako dubová a je veľmi elegantná.

>> Móda >> Aktuálne >> Bambusová podlaha

Bambus má široké uplatnenie nielen v bytoch, ale aj v komerčných priestoroch a v špeciálnej úprave i v exteriéroch. Okrem spomínaných fyzikálnych a estetických vlastností má tento typ podlahy aj ekologický význam.
Bambus je rýchlorastúca rastlina a v drevárskom priemysle ho spracúvajú už po 4 až 6 rokoch. Na výrobu podláh sú určené spodné silné časti stebiel, z ktorých sa zhotovujú presné lamely. Následne sa skladaním a lepením z týchto lamiel vyrábajú podlahové diely.

Vlastnosti podlahy z bambusu
- dostatočná odolnosť pred poškriabaním a poškodením
- vyznačuje sa super elasticitou (nemení svoj objem a tvar)
- má dobré protišmykové vlastnosti povrchu
- nenáročná na udržiavanie (povrch je upravený špeciálne vyvinutým UV lakom alebo olejom) a je odolná voči vode
- neutralizuje pachy domácich zvierat
- tento typ podlahy umožňuje niekoľko násobné prebrúsenie
- z tohto materiálu sa pokladá plávajúca podlaha, vykurované podlahy s redukovanou hrúbkou pre lepší prestup tepla ako aj lepená podlaha
- pri pokladaní bambusovej podlahy na podlahové vykurovanie sú následovné metódy: plávajúca inštalácia, celoplošné lepenie, perodrážky a priame pribíjanie klincami

Vzory a farby
Vzory závisia od zloženia bambusových lamiel alebo vlákien. Vodorovné usporiadanie zvýrazňuje pôvodnú kresbu materiálu s kolienkami a zvislé usporiadanie rovnobežné línie. Z ďalších možností sa ponúkajú mozaikové a mramorové prevedenia či dizajn zebry a podobne. Povrchovo sú podlahy ošetrené šiestimi vrstvami laku alebo oleja. Výrobcovia majú k dispozícii farebné prevedenia vo svetlých tónoch natural a v tmavších, ktoré sú do farbené v celom priereze tzv. karbonizáciou alebo podľa priania klienta sa moria na určitý odtieň.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.