Hotel v Paríži: izba č. 2...


Paríž v prvých májových dňoch roku 2010. Hotelová izba ne- skoro popoludní...

Náš prístav. Náš domov.

Tým sa stala izba číslo jeden, Joséphinina izba, vo chvíli, keď som sa do nej ukryla v roztrhaných svadobných šatách a Louis ma prijal s otvoreným náručím. Možno stratila čo-to zo svojho lesku, keď sme si ju vybrali za náš domov a zneuctili ju zamastenými obalmi z prineseného jedla a pokrčeným oblečením. No i naďalej z nej vy- žaroval akýsi krehký pôvab, pôvab vzdychov, ktoré sme deň po dni rozvešiavali po stenách, i pôvab stonov, čo tiekli po zemi a presako- vali do parkiet – tá prchavá a neviditeľná armáda, ktorú sme vníma- li len my dvaja. V žiadnom prípade sme dnu nikoho nepúšťali.

Vonku sa skončila jar. Potom prišlo leto, jeseň a konečne zima. Všetko ubehlo ako sen. Stačilo zavrieť oči a o chvíľu ich znovu otvo- riť. A bol koniec. Kým sme sa odvážili vrátiť sa domov na rue de la Tour-des-Dames, preletel takmer celý rok. Dom slečny Marsovej bude čoskoro pripravený, zrenovovaný a romanticky zariadený. Louis o tom sníval celých desať rokov. Horel túžbou pri každom slove, pri každom geste nedočkavo podupkával. Svojimi dotykmi som sa usilovala zmierniť i skrotiť jeho netrpezlivosť. Radšej som mu dráždila zmysly než nervy.

Medzitým sme si užívali slnečné dni, čo k nám prenikali cez zá- clony a závesy izby, z ktorej sme pred chvíľkou vyprevadili žiariace hviezdy. V posledných mesiacoch sme sa správali ako zver, ako dve šelmy, čo sa bez prestania tlačia jedna k druhej. Starostlivo a nená- sytne sme skúmali tajné línie, citlivosť i nehu našich tiel, pohlaví

i duší. Chodili sme nahí a von sme takmer nevychádzali, okrem Maudinho pohrebu. Radšej sme vdychovali naše zmiešané pižmo- vé vône a opíjali sa ich dokonalým spojením.

Na Davida a jeho klamstvá som však nezabudla. Nevymazala som z pamäti mamu a jej neznesiteľnú agóniu – spomienok som sa nezbavila. No i tak ma Louis pohltil celú, prenikol až do môjho naj- tajnejšieho zákutia, úplne si ma podmanil. Išlo o absolútne opan- tanie zmyslov, absolútnu nehu i absolútnu túžbu po absolútne, po odovzdaní.

Dnes ani neviem, koľkého je. A už vôbec nie, v akej dimenzii žijú ostatní – tam dolu, na ulici. Tí, od ktorých som bola dlhý čas odstrihnutá.

V našej dimenzii zatiaľ vládla neha, dotyky a glazúry lásky ru- šené len triviálnymi prestávkami na jedlo, čo nám zvonku nosil Ysiam, verný komplic nášho ešte čerstvého šťastia. Každý lúč svetla nás túžil naveky ožarovať a my sme sa tou prirodzenou láskavos- ťou nechali ľahostajne kolísať, nenásytne sme čakali, až zas budeme sami a vyzlečieme sa donaha.

Zahalená svetlom som v polospánku cítila, ako mi Louisova ruka vkĺzla medzi stehná – ako had túžby chystajúci sa uhryznúť – a ako pokračuje nahor, k prameňu svojej žiadostivosti. Ešte sa ma ani poriadne nedotkol, a už som v lone zacítila kŕčovité záchvevy. Pomaličky som roztiahla nohy. Louis to kvitoval spokojným úsme- vom a tromi prstami mi začal dráždiť škáročku. Pokračoval, kým nezvlhla, čakal, až budem pripravená. No ja som bola pripravená prijať ho kedykoľvek a on to vedel. Zneužíval to a ja som si týmto spôsobom užívala nekonečný orgazmus, neprestajne som ho k sebe privolávala.

Zastonala som len toľko, aby to pochopil. Natiahla som sa na chrbát ako mačka a poskytla mu nerušený pohľad na originálny obraz. Zmenila som sa. Bolo mi celkom jedno, v akej polohe sa nachádzam, ako na mňa dopadá svetlo, alebo z akého uhla si ma Louis prezerá. Svojou postavou som sa vôbec nezaoberala; odpoči- nok a leňošenie mi ešte viac zvýraznili obliny. Oči som mala stále zatvorené. Keďže ma chce teraz, čerstvo prebudenú, vezme si ma ľahostajnú, nehybnú, odovzdanú. Položil mi ruky na miesta, kde mi už slniečko hrialo pokožku a ozdobovalo ju šantivým odleskom.

Až sa mi jazykom dotkne klitorisu, už ho nebudem môcť odstr- čiť. Lenže pýtam sa – chcem ho vôbec odstrčiť?

Tentoraz mi neoblizoval ružovú gombičku, ale sa na ňu prisal jazykom, akoby chcel vyskúšať pružnosť tohto bonbónika oblieva- ného sladkou šťavičkou. Táto novinka sa mi zapáčila. Zbožňovala som okamihy, keď takto experimentoval, keď porušoval naše pravidlá, keď ich nevyspytateľne menil. Bonbónik sa zväčšil a zachvel. Je to labužník. Chce viac. A ja tiež. Zmáčala som Louisove pery.

Poslepiačky som našla jeho ukazovák a rýchlo som si ho do seba zaviedla. Očividne ho to prekvapilo. Vzápätí sa však spamätal a začal ním krúžiť medzi mojimi stenami. Tie sa pri predstave blížiacej sa rozkoše začali kŕčovito sťahovať. Keď do mňa hlboko vnikol posled- ným prstom, moja mačička sa zovrela okolo jeho päste a prijala ho.

„Pokračuj... Tak, presne tak...!“

Nič iné som už nestihla dodať. Teraz do mňa vchádzal jeho úd. Zažmurkala som vďačnosťou. Za viečkami som pocítila, ako sa vo mne pohybuje – dnu a von, dnu a von. Jeho telo sa mi zdalo útlej- šie než inokedy, svalnatejšie. Nepochybne šlo len o výsledok mo- jich malátnych zmyslov a orgazmu, čo mi burácal kdesi v útrobách a ohlasoval výstrek. Louisov penis nebol taký presný ako jeho prst, ale spôsob, akým ma napĺňal, stupňoval moju túžbu. Pri každom vysunutí dúfal, že sa do mňa hneď a zaraz vráti. Naše zlenivené telá horúce ako bochník chleba práve vytiahnutý z pece do seba pomaly narážali. Nešlo o žiadny divoký cval, to veru nie. Toto bolo dlho- trvajúce a spomalené milovanie, pri ktorom si človek vychutnáva rozkoš s vedomím ďalšieho sústa. Vitálny, prvotný, uspokojujúci sex. Nie až taký intenzívny, ale aj tak nádherne nežný.

„Už budem...“ oznámil mi pred prvými sťahmi.

A ja som na prahu kapitulácie drankala:

„Tak teda poď...“

Pretože sa ma chystal zaplaviť, otvorila som oči. Chcela som ho

vidieť. Celého. Chcela som mu umožniť, aby do mňa vstúpil pohľa- dom a poprezeral si ma. Chcela som nájsť súzvuk obrazov i zvukov, vôní i dotykov jeho horúcej pokožky, čo do môjho tela pri každom prirazení vpaľuje túžbu.

No zo všetkého najviac som chcela vidieť jeho plné, napäté a dlhé svaly, na ktorých sa vyníma najnovšie tetovanie. Litániu jeho živej abecedy, čo tak rada pozorujem, keď mi okolo tela vytvára ara- besky.

Ale nevidela som nič... Na ľavom ramene nemal nič. Ani na vnút- ri predlaktia. Chcela som ho odstrčiť, ale v tej chvíli sa nado mnou zjavila jeho tvár preťatá širokým a triumfálnym úsmevom.

„David?“

Keď som sa pokúšala zobudiť zo sna, asi som vykríkla. Stalo sa to prvýkrát po niekoľkých mesiacoch, že sa mi snívalo o Davidovi. Náhle zjavenie Davida Louisa zrejme neprekvapilo, a ak áno, ne- dal to na sebe znať. Vzal ma do náručia, a aby zahnal nočnú moru, začal ma kolísať. Nepochybne mi všetko vyčítal zo široko roztvore- ných zreničiek. Duchovia minulosti sa môžu okolo nás spokojne potulovať; sila ich bozkov už nemá súpera. Je to absolútny triumf, o tom nepochybujem. Teraz patrím Louisovi celá. Kto by mohol o tomto zapochybovať?

  

10. mája 2010

Úplne prvý obraz, čo som si z toho večera pamätala, bol čier- ny fiaker ťahaný dvoma ryšiakmi, ktorých ohnivá srsť priťahovala svetlo pouličných lámp. Keď konský záprah dorazil na rue de la Tour-des-Dames, stal sa predohrou starodávneho námetu, po kto- rom túžil Louis. S hlasitým smiechom z fiakru vystúpila hŕstka mu- žov v redingotoch a cylindroch. Jeden z nich zle stupil na schodík, a tak sa natiahol na chodníku aký dlhý taký široký.

Keď som sa blížila k domu slečny Marsovej, mala som dosta- tok času detailne poobdivovať sofistikované róby, čo mali hostia na sebe. Okrem mňa – Louis ma na nič neupozornil, len ma poprosil, aby som ako jediný hosť prišla do nášho nového domova presne o desiatej večer – mali všetci oblečené kostýmy z obdobia roman- tizmu; poniektorí si ich dokonca vylepšili módnymi doplnkami z nasledujúcich desaťročí.

Po vydláždenej ulici popri mne precupitalo niekoľko žien v ru- žových naberaných toaletách siahajúcich tesne nad členky, s krát- kymi rukávmi a hlbokými výstrihmi, v ktorých dámy pyšne vysta- vovali na obdiv pôvabné ramená – šťastné, že môžu nosiť takéto krásne róby. Komorník, čo ma v nádhernej livreji a so svietnikom

v ruke čakal pri vchode, len umocnil môj pocit, že ide o výlet do minulosti. Keďže ma oslovil menom, usúdila som, že ho na môj prí- chod upozornili – vedel, že prídem sama, a že nebudem oblečená podľa večerného dress code.

„Dobrý večer, slečna. Ste Elle, pravda?“

„Áno.“

„Vaše šaty vás čakajú v šatni vľavo,“ ukázal a ustúpil, aby som

mohla prejsť. „Ďakujem.“

„S obliekaním vám pomôžeme.“

Vo vnútri, kde sa to už hemžilo mužmi v čiernych frakoch a dá- mami v pestrofarebných róbach, sa ma ujala mladá žena s čiernymi vlasmi; kučery jej zakrývali uši. Vôbec mi neposkytla čas nájsť pána domu.

Interiér bol iba slabo osvetlený sviečkami, no ja som si uvedo- mila, ako krásne je dom zariadený a ako úžasne je zrenovovaný – verne, podľa originálu. Ako som mohla posúdiť, výsledok stál Louisa niekoľko rokov trpezlivosti a celé imanie. Rozpoznávala som neopompejský štýl susedného sídla Duchesnoisovcov, aj keď v dome slečny Marsovej bol rafinovane dotiahnutý k dokonalos- ti. Aj ten najnepatrnejší vlys v tvare kvetu bol ozdobený jemnou zlatou linkou. Zo všetkých stropov viseli girlandy a reprodukcie antických hudobných nástrojov – lýr, aulosov a hárf so sediacimi vtákmi z raja. Od mojej popoludňajšej návštevy sa zmenilo ešte zopár detailov, bolo badať ešte niekoľko ťahov štetcom či štetôč- kou.

„Páči sa ti to?“

Práve som si obliekala ružový korzet, čo mi pod saténové šaty rovnakej farby vybral Louis, keď mi pri uchu zavibroval jeho teplý hlas. Spolu s ním ku mne zavanula vôňa vanilky a levandule. Dôver- ne som ju poznala, pretože sa viazala k nespočetným spomienkam, stala sa prísľubom nespočetných rozkoší. Na neposlušných kučier- kach som pocítila jeho dych. Vlasy som mala šikovne vyčesané do drdola; pramienky mi kĺzali až na šiju. S Louisom Barletom som žila niekoľko mesiacov, no napriek tomu mi dokázal už len svojou prítomnosťou rozochvieť celé telo, ducha i tie najtajnejšie myšlien- ky. Ešte vždy som sa chvela, keď mi na rameno nežne položil ruku. Cítila som, ako pod jeho dotykom horím.

„Povedz,“ trval na svojom. „Ako sa ti to páči?“

Hovoril vari o mojich šatách? Alebo azda o renovácii nášho prí- bytku či o všetkých tých dokonalých detailoch? Alebo o tomto ve- čierku, ktorý je možno najextravagantnejšou kolaudáciou, o akej som kedy chyrovala?

„Áno, je to nádhera.“

„Počkaj ešte... To je len začiatok.“

Obrátila som sa k nemu ako bábika. Okrem slov, čo som počula,

som ho konečne aj videla. Stál predo mnou pyšne – tak pyšne, ako mu to dovoľovalo zranené koleno. Pôsobil mimoriadne elegantne, predstavoval dokonalú reinkarnáciu vlastných romantických chi- mér. Mal na sebe kostým dandyho – tmavomodrý a perfektne ušitý redingot, zlatú vestu, hodvábom pretkávanú šatku, krémové noha- vice a topánky s návlečkami.

V mojich očiach si prečítal, ako ma fascinuje. Svoju otázku bez meškania uviedol na správnu mieru:

„Samozrejme, že nehovorím o sebe... ale o všetkom, čo ťa tu čaká.“

Keď som videla jeho úprimné nadšenie, hneď som si spomenu- la na jeho brata. Zdržala som sa však všetkých poznámok a radšej som Louisa povzbudila. Najskôr úsmevom, potom bozkom a na- pokon ešte jedným bozkom. Citové výlevy som ukončila jemným úklonom.

„Chápem, mylord.“

V posledných mesiacoch som akceptovala všetky fantázie, aké pre nás Louis vymyslel; vyhovovali mi a nevyhýbala som sa im. Ak sme z Hotela des Charmes vychádzali len občas, neznamenalo to, že sme sa zdržiavali len v našej milovanej Joséphininej izbe, v izbe číslo jeden. Podľa chuti a nálady ma Louis brával aj do izieb pome- novaných podľa ďalších kurtizán – po slečne Deschampsovej, po Kitty Fisherovej, po Core Pearlovej, po Valtesse de la Bigne či po Liane de Pougy. Aj tam sa so mnou miloval.

V každej jednej izbe som si musela zvyknúť na skupinový sex. Niežeby ma azda Louis požičiaval iným perám a iným rukám, alebo že by sa môj vzácny milenec sám venoval iným ústam, to nie. No všade vládla atmosféra vydráždenej sexuality. Zistila som, akú roz- koš mi spôsobuje milovať sa pred cudzími očami, v blízkosti cudzích tiel, v súlade s inými pohlaviami, ktoré si – tak ako my – tiež prichá- dzajú načerpať z tejto čaše potrebnú inšpiráciu pre vlastné pote- šenie. Z nenásytných milencov sme sa premenili na libertínov ne- skrotne túžiacich po voyerizme bez hraníc. Ale nič perverzné v tom nebolo. Páry, ktoré sa s nami delili o lôžko, boli len prirodzeným pokračovaním slávnych kurtizán a ich dávnych milencov.