Vytlačiť túto stránku

PUMA dává textilnému odpadu druhý život v kolekcii RE.GEN

Napísal PUMA 27. apríl 2021

Globálna športová značka PUMA sa vo svojej novej kolekcii RE.GEN zameriava na regeneráciu nepotrebných odpadových materiálov. Kolekcia je inšpirovaná myšlienkou znovu využitia niečoho, čo zaniklo, a svojím prostredníctvom vdychuje odpadovým materiálom druhý život.

Táto dynamická kolekcia obuvi, odevov a doplnkov je vyrobená z priemyselného odpadu vzniknutého pri výrobe produktov PUMA a ďalších recyklovaných materiálov. Kolekcia RE.GEN potvrdzuje záväzok značky PUMA znížiť dopad na životné prostredie v duchu svojho motta "Forever better". Pri výrobe produktov novej kolekcie bol využitý regenerovaný odpadový textil: odevy sú vyrobené z recyklovaného polyesteru alebo aspoň z 20% percent recyklovanej bavlny a vrchná časť všetkej obuvi obsahuje minimálne 20% recyklovaného materiálu.

Kolekcia RE.GEN využíva tri druhy recyklovaného materiálu: kožené odrezky z vlastnej produkcie PUMA, bavlnené odrezky z väčšej priemyselnej výroby a polyester vyrobený z recyklovaného plastu. Výsledkom je moderná kolekcia, ktoré dáva odpadom nový zmysel.


RE.GEN využíva recyklačný proces nielen pri tvorbe produktu, ale tiež u rady konštrukčných prvkov. Napríklad celoplošná potlač nesie vzor inšpirovaný rozbitým plastom, čím odkazuje práve na recykláciu. Produkty z celej kolekcie obsahujú neočakávané kombinácie materiálov a strihov inšpirovaných tiež upcyklací. Každý kúsok RE.GEN má recyklovaný odznak TPU a štítok, ktorý rozpráva príbeh produktu.