Vytlačiť túto stránku

Knižné novinky pre deti a mládež z vydavateľstva Slovart

Napísal Slovart 11. jún 2022

Pre najmenších a i ich rodičov je venovaná nádherne ilustrovaná kniha Severské mýty, ktorá vás zavedie do tajomného sveta hrdých Vikingov. Komiks  Nervy (Úsmev 3) je príbeh o strastiach a slastiach dospievania.Na záver je to príbeh architektúry na našom území – od pravekých zemníc po moderné sklené paláce.

slovart_110622

Severské mýty - Matt Ralphs

Nádherne ilustrovaná kniha Severské mýty vás zavedie do tajomného sveta hrdých Vikingov – odvážnych a skúsených moreplavcov, hrôzostrašných bojovníkov aj zručných remeselníkov. V drsnej prírode nekonečných mrazivých plání, nad ktorými tancuje ľadová hmla, či na vrcholkoch zasnežených hôr spoznáte praotca bohov Odina, ktorý neváhal obetovať oko za múdrosť sveta, mocného a nebojácneho Tóra a jeho ženu – zlatovlasú Sif, krásnu vanskú bohyňu Freyu – mocnú čarodejnicu, neustále odmietajúcu obrích nápadníkov a, samozrejme, prešibaného darebáka Lokiho, ktorý pripraví nadprirodzeným bytostiam nejednu horúcu chvíľu. Nebudú chýbať ani iné bájne tvory: hrôzostrašný, no bystrý vlk, obrovský had, bytosti, ako sú zruční trpaslíci, trollovia, elfovia, obri, vedmy a sudičky. To všetko a ešte oveľa viac nájdete v novej knihe Severské mýty. Mnohé sa z nej môžu naučiť naši najmenší i ich rodičia. Kúpite za 16,95 €.

NERVY (Úsmev 3) - Raina Telgemeier

Raina Telgemeier, autorka populárnych komiksov Úsmev a Sestry, vyrozprávala ďalší nezvyčajne silný, ale aj vtipný osobný príbeh o strastiach a slastiach dospievania, o boji s rôznymi úzkosťami a fóbiami... a o tom, čo vás čaká, keď vám neostane nič iné, len pozbierať odvahu a čeliť tomu najväčšiemu nepriateľovi – vlastnému strachu. Raina sa jednej noci zobudí na zvláštny pocit v žalúdku. Jej mame je však tiež zle, a tak si povedia, že o nič nejde, asi len nejaká viróza... Raina teda ide na druhý deň normálne do školy, kde – ako každý deň – čelí večným problémom: kamoškám, čo nie sú tak celkom kamoškami, spolužiakom, ktorí sa pretekajú v nechutnostiach... plus zdá sa, že niektoré dievčatá vstúpili do tajného klubu, do ktorého ju zabudli pozvať. Rainu navyše stále neprestáva bolieť brucho – akoby sa ozvalo vždy, keď chytí nervy zo známok, keď zápasí s trémou či sa jej zmocnia obavy, že stratí najlepšiu priateľku... Že by len náhoda?. Kúpite za 11,95 €.

Architektúra. Stručné dejiny Slovenska pre mladých čitateľov - Matúš Dulla

Autor Matúš Dulla prevedie mladých čitateľov a mladé čitateľky dejinami architektúry, a to pekne tému po téme: prvé stavby, románske baziliky, vznešená gotika, striedma renesancia, veľkolepý barok, ľudová architektúra, dôstojný klasicizmus a rozprávkový romantizmus, eklektika, secesia, funkcionalizmus, moderné štýly. Jeho rozprávanie je pútavé a poskytuje stručný prehľad o stavbách na našom území v kontexte vnútorných udalostí i vonkajších vplyvov. Text dopĺňajú štýlové ilustrácie Jána Vajsábela a moderný dizajn Gabiky Ruskovej. Kniha vychádza v edícii Stručné dejiny Slovenska pre mladých čitateľov, ktorá má ambíciu ponúkať témy spojené s našimi dejinami spracované spôsobom príťažlivým pre mládež – stručne a vizuálne príťažlivo. Knihy z tejto edície zároveň predstavujú rekapituláciu či osvieženie vedomostí aj pre dospelých. Kúpite za 19,95 €.

Viac zaujímavých kníh nájdete na www.slovart.sk

Zdroj foto: Slovart