Vytlačiť túto stránku

Milujem tvoje lži

Napísal Milan Buno, literárny publicista 03. jún 2018

Adriane Macháčovej práve vyšla kniha Milujem tvoje lži, v ktorej píše o tom, ako chceme všetci poznať svojich rodičov. Mladá hrdinka Katarína je totiž dcéra alkoholičky a vychovala ju babička. Po jej smrti sa rozhodne, že vyhľadá svojho otca a od základov zmení svoj dovtedajší  život. Verí, že  konečne zlomí svoj neradostný osud...

Katarína nájde po smrti starej mamy v zaprášenom kufri list od otca, ktorého nikdy nepoznala. Verí, že stretnutie s ním môže všeličo zmeniť. 

Boris Klen ju pozve na večierok, kde chce dcéru predstaviť snobskej rodine a niektorým vybraným spolupracovníkom. Všetko však dopadne inak, ako si Katarína vysnívala. Kto má záujem na tom, aby dievča navždy zmizlo zo života úspešného podnikateľa?
Jeho manželka Klaudia, dcéra Lujza alebo ktosi tretí? 
A akú úlohu v hre o Katarínin život zohráva Zlatica Vitarovićová? 

„Tento román je pre mňa ako autorku prelomový, nakoľko po prvý raz sa čitateľovi jedna z postáv prihovára v prvej osobe,“ vysvetľuje Adriana Macháčová. „Rozprávanie Kataríny je retrospektívne popretkávané celým príbehom. Túto zmes neutrálneho rozprávača s pohľadom dievčaťa som zvolila preto, aby boli otázky a odpovede intímnejšie. Katkine príbehy čitatelia nespoznajú tak, ako sa skutočne diali, ale ako ich sama, zo svojho pohľadu, prežívala.“

Ľudia zo všetkého najviac ohovárajú šťastie.

Françoise Saganová

ADRIANA MACHÁČOVÁ napísala romány Cudzie vzťahy, Žena vplyvného muža, Dobré dni sa začínajú v noci / V slepej uličke, Striptíz duší, Nebezpečný muž, Nikdy never ryšavke, Hubertove ženy, Milostný poker, Keď láska zabíja, Tieň pochybností a A teraz ma pobozkaj. V časopise Slovenka jej vyšiel krátky román na pokračovanie s názvom Prečo práve ja? 
S publicistom Róbertom Dydom vydala romány Šokujúca aféra, Vieme prví a Škandál v lepšej spoločnosti. 
Knihy Adriany Macháčovej vychádzajú aj v českom a nemeckom preklade.

Začítajte sa do novinky Milujem tvoje lži:

Piatok 22. septembra, 18.35

Rúž sa jej vyšmykol z ruky, cinkol o roh kozmetického stolíka a dopadol do dlhého vlasu sivého vlneného koberca. Paula sa poň zohla. Zastonala. Puzdrové čierne šaty ju zvierali ako kazajka. Neznášala ich, hoci v nich vyzerala dobre a dali vyniknúť jej štíhlej postave.

   „Paula, už si hotová?“ opýtal sa Milan za jej chrbtom.

   Zvrtla sa a neprítomne naňho pozrela. Už teraz bola unavená a deprimovaná z večera, čo ju čaká. Večierok u manželovho šéfa bude naisto veľkolepý, mala by sa tešiť. Kopa zbohatlíkov, čo lyžujú vo Švajčiarsku, smažia sa na jemnom piesku lagún súkromných ostrovov okolo Tahiti a narodeniny oslavujú v Las Vegas. Niekedy premýšľa, či sa im to naozaj takto páči, alebo ich ustavične niečo núti vymýšľať si exotické výlety a žúry v nezvyčajnom prostredí, len aby urobili okolo seba rozruch. 

   „Hádam sa ten starý chren neposerie, keď prídeme o minútu neskôr,“ odvrkla. 

   Nikdy sa s Milanovým šéfom nestretla. Z jeho slov si ho predstavovala ako malého, tučného Napoleona, ktorý si výzor kompenzoval veľkým, sebavedomým egom. Dnes konečne spozná uznávaného bosa renomovanej stavebnej firmy a niekoľkých Milanových kolegov aj s ich manželkami.

   „Prestaň!“ zavrčal Milan. 

   „Čo je? Nemrač sa, veď ho tak sám voláš,“ zatiahla znechutene.

   „Dnes nie! Rozumieš, dnes nie!“ varovne vztýčil ukazovák. „Veľmi dobre vieš, ako mi na tej návšteve záleží. Potrebujem sa ukázať v dobrom svetle, inak je povýšenie v zadku. Ide o moju budúcnosť!“ dodal dramaticky.

   Paula si zahryzla do spodnej pery, aby sa nerozosmiala, a s neskrývaným sarkazmom si Milana premerala od hlavy až po päty. Už ani nevie, prečo sa zaňho vydala. Nejasne sa jej vybavil čiernovlasý, pekný, vysoký, mladý muž, ktorému sa pod úzkymi rukávmi košele napínali svaly. Hlavu mal plnú ideálov a plánov. Po šestnástich rokoch manželstva má doma vypĺznutého kocúra, čo zráža opätky a hrbí chrbát pred každou autoritou. Desať rokov sedí za tým istým stolom, monitoruje verejné stavebné zákazky v Európskej únii a vyhľadáva potenciálne príležitosti, po ktorých by mohol ich podnik skočiť. Nebyť jeho odhadov, zrejme by sa Klenovej firme tak dobre nedarilo. Keby bol Milan priebojnejší, už dávno by oddeleniu šéfoval a mal by podstatne vyšší plat aj kompetencie. Takto sa k hornej špičke nikdy neprepracuje.

   „Kto tam vlastne bude?“ opýtala sa ľahostajne.

   „Ktorú si mám dať?“ Milan z vešiačika stiahol dve kravaty. „Modrú alebo červenú?“ prikladal si ich postupne k hrudi. 

   Paula prstom ukázala na modrú v jeho ľavej ruke. „Kto tam teda bude?“ opýtala sa ešte raz.

   „Už som ti to predsa hovoril,“ odsekol.

   „Nie, nehovoril!“ zaprotestovala.

   „Nepočúvala si ma!“

   „Tak mi to povedz ešte raz.“

   „Dvaja Klenovi zástupcovia a šéf ekonomického odboru. Všetci s manželkami,“ zasyčal, zaväzujúc si kravatu.

   „Ktorého z nich máš nahradiť?“

   „Nebuď protivná!“ vyštekol. „Radšej si švihni,“ posúril ju. „Už bude trištvrte. Taxík čaká.“

   Paula pozrela do zrkadla a naniesla si na pery ostročervený rúž.

   „Inak, od asistentky som zistil,“ pokračoval Milan, obzerajúc sa v zrkadlových dverách veľkej šatníkovej skrine, „že Klenova žena sa volá Klaudia a má...“

   „Budem hádať,“ skočila mu Paula do reči. „Má kozmetický salón!“ zvolala posmešne.

   „Nie,“ mávol rukou, akoby odháňal dobiedzavý hmyz.

   „Tak butik v centre,“ tipovala.

   „Realitnú kanceláriu,“ informoval ju sucho. 

   „Fí, pozoruhodné,“ afektovane hvizdla. „Koľko majú tých nehnuteľností, že potrebujú vlastnú realitnú kanceláriu?“ opýtala sa žlčovito.

   Milan zvraštil vysoké čelo: „Čo ťa žerie?“

   „Nič!“ odvrkla.

   „Daj si pohov, Paula, a buď v pohode.“ 

   „Čo mi tým idiotským buď v pohode chceš naznačiť?“ 

   „Hlavne nerozoberaj, ako sa otvárajú nožnice medzi ľuďmi, čo je tvoja obľúbená téma,“ rozhodil rukami.

   „Nechápem prečo? Podľa teba to nie je vážny problém?“ 

   „Nie je to naša vec!“ uzemnil ju. 

   „Vieš vôbec, ako niektorí ľudia živoria?“  

   „Tragédia,“ uškrnul sa. 

   „Somár!“ šepla Paula. 

   „Okej, už stačilo!“ Milan ju rázne zastavil zdvihnutou rukou. Ešte chvíľa a rozhorí sa medzi nimi ďalšia hádka. Už vírila v ovzduší ako tornádo. V poslednom čase sa nevedia normálne porozprávať. Celý týždeň jej ustupuje. Obrnil sa nevšímavosťou, len aby mu dnešný večer vyšiel a nedorazili na návštevu ako dve rozzúrené hyeny.

   „Urob mi radšej ešte jeden drink,“ požiadala ho Paula.

   „Už si mala dosť!“ 

   „Dva poháriky vodky s džúsom je dosť? Nebuď smiešny, jeden si ešte môžem dať. Alkohol má priaznivé účinky na činnosť srdca. Nechcem, aby ma tam kleplo,“ zasmiala sa. 

   „Nemala by si chľastať! Evidentne máš dosť! Odchádzame!“ Milan sa znechutene zvrtol. Dupotajúc prešiel spálňou a cez úzku chodbu k vchodovým dverám. Pod pazuchu si strčil nekresťansky drahú fľašu jantárového koňaku Courvoisier pre šéfa a do ruky vzal našuchorenú kyticu červených ruží pre hostiteľku. „Paula!“ zareval na ženu a poklopal špičkou topánky po sivých dlaždiciach. 

   „Už idem,“ hlesla a prstami si začesala plavé vlasy. Neochotne vstala a vhupla do lakovaných čiernych ihličiek. Bolo jej na vracanie. Ešte jeden pohárik by si mala dať, napadlo jej, nech je pripitá. Aspoň by nevnímala, čo sa okolo nej deje a hovorí. 

   Úspech a bohatstvo iných ju zraňovali. Vyštudovala právo, ale nikam to nedotiahla. Po materskej zakotvila na právnom oddelení jednej z veľkých bánk a zjednodušene povedané, v spolupráci s exekútorom pripravuje neplatičov a dlžníkov o strechu nad hlavou. Fakt záslužná činnosť, pomyslela si trpko. Koľko ľudí ju musí nenávidieť! 

   Obaja s Milanom akoby nič neurobili správne. Vlastne, opravila sa v duchu, ich pätnásťročná dcéra sa vydarila. Paula sa pousmiala pri spomienke na Nikolu. Verila, že v živote bude priebojnejšia a úspešnejšia než jej rodičia. V septembri nastúpila do prvého ročníka gymnázia a už teraz vedela, že sa chce stať lekárkou.

   „Paula!“ ozvalo sa z chodby o poznanie nervóznejšie.

   Sivé oči vyvrátila k stropu a schmatla červenú listovú kabelku. 

   „Už som tu,“ prekráčala do chodby. „Kde mám kľúče?“ očami prebehla po dlhej skrinke na topánky. 

   „Tu!“ Milan ich zvesil z vešiaka a otvoril dvere. „Choď už, zamknem,“ zavelil. 

   Paula sa rozladene vydala dolu schodmi. Doriti, načo som súhlasila, že s ním pôjdem ku Klenovcom? Bude to mizerný večer a strata času! Prečo som neodmietla? spytovala sa v duchu, no vzápätí nepríjemné otázky zatlačila do úzadia, veď odpoveď na ne dobre poznala. V posledných mesiacoch s mužom nikam nechodia. Obaja sa tvária, že žijú život zaneprázdnených ľudí, ktorých pohlcuje práca. Nebola to však pravda. Na robotu sa len vyhovárajú, ich vzťah pomaly chladne. Majú čo doháňať. Prvým krokom bude návšteva. Trápna návšteva! Dôležité však je, že naruší ich stereotyp a stane sa z nej téma, možno správna a vhodná, o ktorej sa budú môcť do noci zhovárať. 

   Čo neurobí manželka pre rodinnú pohodu, uškrnula sa v duchu a potlačila ťažkú bránu.

415 komentárov

  • Komentár все школы паркуров в москве %PM, %27 %671 %2024 %15:%apr napísal все школы паркуров в москве

    Паркур - это направление спорта, которое становится все более популярным среди подростков
    и молодежи. Это не просто движение, а целый стиль жизни.
    В настоящее время в каждом городе есть несколько школ, мы ждем
    вас
    паркур обучение москве в
    Москве мы являемся одной из лучших.
    Давайте разберемся, что представляет из себя паркур: какие виды этого спорта существуют и какие из них наиболее популярны в
    России.
    Что такое паркур?
    Паркур (от французского «parcour»
    - бег) - это не только движение, но и искусство.
    Впервые это направление появилось в конце 20-го века в Париже.
    Французские и американские уличные танцоры использовали в своей практике элементы борьбы,
    акробатики и прыжков через препятствия.
    Годом рождения этого спортивного направления считается 1987, когда француз Давид
    Бель основал команду Yamakasi.
    Паркур начали использовать в качестве средства для преодоления препятствий и
    самозащиты, а затем – и для развлечения.
    Сначала занимались одиночки, пытаясь преодолеть препятствия, но по мере развития направления оно стало коллективным, и появились новые участники.
    Ребята стали передвигаться группами.

    Первые соревнования по паркуру
    прошли в Париже в 2007 году, а через год был открыт
    первый официальный клуб паркура.


    Сегодня паркур – это вид спорта, который включает в
    себя искусство преодоления препятствий,
    выживания и общения. В этом направлении спорта присутствуют элементы единоборств
    и спортивной гимнастики. Поэтапно паркур стал популярным,
    и мы делаем все возможное для его
    развития в Москве.

  • Komentár ScottMeace %PM, %27 %659 %2024 %14:%apr napísal ScottMeace

    로드스탁과의 레버리지 방식의 스탁: 투자의 새로운 영역

    로드스탁에서 제공되는 레버리지 스탁은 주식 시장의 투자의 한 방법으로, 높은 이익율을 목적으로 하는 투자자들에게 매혹적인 선택입니다. 레버리지를 이용하는 이 전략은 투자하는 사람들이 자신의 투자금을 초과하는 금액을 투자할 수 있도록 하여, 주식 시장에서 더 큰 작용을 가질 수 있는 기회를 제공합니다.

    레버리지 방식의 스탁의 기본 원칙
    레버리지 스탁은 기본적으로 자금을 대여하여 투자하는 방법입니다. 예시를 들어, 100만 원의 자본으로 1,000만 원 상당의 증권을 사들일 수 있는데, 이는 투자자들이 기본 투자 금액보다 훨씬 더욱 많은 주식을 사들여, 증권 가격이 상승할 경우 관련된 더 큰 이익을 가져올 수 있게 합니다. 그러나, 주식 가격이 내려갈 경우에는 그 피해 또한 증가할 수 있으므로, 레버리지 사용을 사용할 때는 조심해야 합니다.

    투자 계획과 레버리지
    레버리지 사용은 특히 성장 가능성이 높은 사업체에 투자할 때 효과적입니다. 이러한 기업에 큰 비율을 통해 투입하면, 성공적일 경우 큰 수익을 가져올 수 있지만, 반대 경우의 경우 큰 위험성도 감수하게 됩니다. 따라서, 투자하는 사람은 자신의 위험성 관리 능력과 장터 분석을 통해 통해, 일정한 기업에 얼마만큼의 자금을 투자할지 결정하게 됩니다 합니다.

    레버리지 사용의 장점과 위험 요소
    레버리지 스탁은 큰 수익을 보장하지만, 그만큼 높은 위험성 따릅니다. 주식 시장의 변화는 예측이 어렵기 때문에, 레버리지를 이용할 때는 언제나 장터 동향을 면밀히 살펴보고, 손해를 최소화할 수 있는 계획을 구성해야 합니다.

    최종적으로: 조심스러운 선택이 필요
    로드스탁을 통해 제공하는 레버리지 스탁은 강력한 투자 수단이며, 적당히 사용하면 상당한 수입을 벌어들일 수 있습니다. 하지만 높은 위험도 고려해야 하며, 투자 결정은 필요한 정보와 조심스러운 판단 후에 이루어져야 합니다. 투자하는 사람의 재정적 상태, 위험 수용 능력, 그리고 장터 상황을 반영한 조화로운 투자 방법이 중요합니다.

  • Komentár dark web market links %PM, %27 %564 %2024 %12:%apr napísal dark web market links

    Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
    when i read this piece of writing i thought i could also create comment due to this brilliant
    piece of writing. dark web market links https://darkmarketsgate.com

  • Komentár Tumerbeina %AM, %27 %517 %2024 %11:%apr napísal Tumerbeina

    Hello.

    This post was created with [url=https://2ssdsd3222aa.com]2ssdsd3222aa.com[/url]

  • Komentár ScottMeace %AM, %27 %362 %2024 %07:%apr napísal ScottMeace

    casibom güncel
    Nihai Dönemin En Büyük Beğenilen Casino Platformu: Casibom

    Kumarhane oyunlarını sevenlerin artık duymuş olduğu Casibom, nihai dönemde adından çoğunlukla söz ettiren bir şans ve casino sitesi haline geldi. Ülkemizin en iyi bahis web sitelerinden biri olarak tanınan Casibom'un haftalık olarak göre değişen erişim adresi, sektörde oldukça yeni olmasına rağmen güvenilir ve kazandıran bir platform olarak öne çıkıyor.

    Casibom, yakın rekabeti olanları geride kalarak uzun soluklu bahis web sitelerinin üstünlük sağlamayı başarılı oluyor. Bu alanda eski olmak önemli olsa da, oyunculardan etkileşimde olmak ve onlara erişmek da benzer kadar önemlidir. Bu noktada, Casibom'un her saat hizmet veren canlı destek ekibi ile rahatlıkla iletişime geçilebilir olması önemli bir artı sunuyor.

    Süratle genişleyen katılımcı kitlesi ile dikkat çekici olan Casibom'un gerisindeki başarılı faktörleri arasında, sadece bahis ve gerçek zamanlı casino oyunları ile sınırlı olmayan geniş bir servis yelpazesi bulunuyor. Spor bahislerinde sunduğu geniş alternatifler ve yüksek oranlar, oyuncuları ilgisini çekmeyi başarıyor.

    Ayrıca, hem sporcular bahisleri hem de casino oyunlar oyuncularına yönlendirilen sunulan yüksek yüzdeli avantajlı promosyonlar da dikkat çekici. Bu nedenle, Casibom çabucak alanında iyi bir pazarlama başarısı elde ediyor ve büyük bir oyuncu kitlesi kazanıyor.

    Casibom'un kazanç sağlayan promosyonları ve tanınırlığı ile birlikte, web sitesine üyelik nasıl sağlanır sorusuna da değinmek elzemdir. Casibom'a mobil cihazlarınızdan, bilgisayarlarınızdan veya tabletlerinizden internet tarayıcı üzerinden rahatça erişilebilir. Ayrıca, sitenin mobil uyumlu olması da büyük önem taşıyan bir fayda getiriyor, çünkü şimdi hemen hemen herkesin bir akıllı telefonu var ve bu telefonlar üzerinden hızlıca ulaşım sağlanabiliyor.

    Hareketli cihazlarınızla bile yolda canlı bahisler alabilir ve müsabakaları canlı olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca, Casibom'un mobil uyumlu olması, ülkemizde kumarhane ve casino gibi yerlerin kanuni olarak kapatılmasıyla birlikte bu tür platformlara girişin önemli bir yolunu oluşturuyor.

    Casibom'un itimat edilir bir bahis platformu olması da önemlidir bir avantaj sunuyor. Belgeli bir platform olan Casibom, duraksız bir şekilde eğlence ve kazanç elde etme imkanı sunar.

    Casibom'a üye olmak da oldukça basittir. Herhangi bir belge şartı olmadan ve ücret ödemeden platforma kolaylıkla kullanıcı olabilirsiniz. Ayrıca, web sitesi üzerinde para yatırma ve çekme işlemleri için de birçok farklı yöntem mevcuttur ve herhangi bir kesim ücreti alınmamaktadır.

    Ancak, Casibom'un güncel giriş adresini takip etmek de elzemdir. Çünkü canlı şans ve oyun siteleri popüler olduğu için hileli platformlar ve dolandırıcılar da görünmektedir. Bu nedenle, Casibom'un sosyal medya hesaplarını ve güncel giriş adresini periyodik olarak kontrol etmek gereklidir.

    Sonuç olarak, Casibom hem itimat edilir hem de kazanç sağlayan bir kumarhane platformu olarak dikkat çekici. yüksek bonusları, kapsamlı oyun alternatifleri ve kullanıcı dostu taşınabilir uygulaması ile Casibom, kumarhane hayranları için ideal bir platform sağlar.

  • Komentár ScottMeace %AM, %27 %359 %2024 %07:%apr napísal ScottMeace

    로드스탁과의 레버리지 방식의 스탁: 투자 전략의 참신한 영역

    로드스탁에서 제공되는 레버리지 방식의 스탁은 주식 시장의 투자의 한 방법으로, 큰 수익률을 목적으로 하는 투자자들을 위해 매력적인 선택입니다. 레버리지 사용을 사용하는 이 전략은 투자하는 사람들이 자신의 자본을 초과하는 자금을 투자할 수 있도록 하여, 주식 시장에서 더 큰 작용을 행사할 수 있는 방법을 줍니다.

    레버리지 방식의 스탁의 기본 원칙
    레버리지 방식의 스탁은 원칙적으로 투자금을 대여하여 운용하는 방법입니다. 예시를 들어, 100만 원의 투자금으로 1,000만 원 상당의 주식을 구매할 수 있는데, 이는 투자자가 기본적인 자본보다 훨씬 더 많은 주식을 구매하여, 주식 가격이 상승할 경우 해당하는 훨씬 더 큰 수익을 얻을 수 있게 합니다. 그렇지만, 주식 가격이 떨어질 경우에는 그 손해 또한 커질 수 있으므로, 레버리지 사용을 사용할 때는 조심해야 합니다.

    투자 전략과 레버리지
    레버리지 사용은 특히 성장 잠재력이 큰 회사에 투자할 때 유용합니다. 이러한 사업체에 큰 비율을 통해 투입하면, 성공적일 경우 상당한 수입을 가져올 수 있지만, 반대의 경우 상당한 위험도 짊어져야 합니다. 따라서, 투자자들은 자신의 리스크 관리 능력과 시장 분석을 통해 통해, 어떤 회사에 얼마만큼의 자본을 투자할지 선택해야 합니다.

    레버리지의 장점과 위험성
    레버리지 방식의 스탁은 상당한 수익을 제공하지만, 그만큼 높은 위험성 따릅니다. 증권 거래의 변동성은 추정이 힘들기 때문에, 레버리지를 이용할 때는 언제나 장터 동향을 면밀히 살펴보고, 손실을 최소화할 수 있는 전략을 세워야 합니다.

    맺음말: 조심스러운 선택이 필수입니다
    로드스탁에서 제공된 레버리지 스탁은 막강한 투자 도구이며, 적당히 이용하면 큰 수입을 제공할 수 있습니다. 그렇지만 높은 리스크도 생각해 봐야 하며, 투자 결정이 충분히 많은 정보와 세심한 판단 후에 실시되어야 합니다. 투자자 본인의 금융 상황, 리스크 감수 능력, 그리고 시장의 상황을 생각한 균형 잡힌 투자 전략이 중요하며.

  • Komentár Online Casino Baccarat %AM, %27 %355 %2024 %07:%apr napísal Online Casino Baccarat

    On the other hand, Bitslot gives just two baccarat games on its platform.

  • Komentár DavidCag %PM, %26 %026 %2024 %23:%apr napísal DavidCag

    промокод при регистрации betwinner: 937999 - воспользуйтесь этим уникальным кодом, чтобы получить бонус в размере 100% до 25 000 рублей. На официальном сайте букмекерской конторы Betwinner вы сможете найти огромное количество событий, включая спортивные ставки, онлайн-казино, политические ставки и мгновенные игры.
    https://vsiknygy.net.ua/wp-content/pages/betwinner_promokod_2020.html

  • Komentár NapuciusTop %PM, %26 %009 %2024 %23:%apr napísal NapuciusTop

    Сериал про космос - [url=https://sg-video.ru/]сериал звездные врата смотеть онлайн[/url]

  • Komentár планкен купить в москве %PM, %26 %968 %2024 %22:%apr napísal планкен купить в москве

    Привет, друзья! Я с вами. Я работаю менеджером на интернет-магазине, который занимается торговле планкена.
    Мы продаём первоклассный планкен,
    который прекрасно подойдет для
    любого ремонта. В нашем выборе вы найдете разные виды планкена, включая скошенный планкен.
    Мы уверены, что наши клиенты будут рады качеством нашего планкена.
    Благодарю за прочтение. Если у вас есть вопросы, я буду рад ответить.