Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb.
Milovníci talianskej gastronómie majú dôvod na radosť: obľúbené talianske pivo, osviežujúci ležiak Peroni Nastro Azzurro, vstupuje na náš trh. Sľubuje spojenie pivného zážitku s typickým životným štýlom La Dolc...
Gazpacho je pre horúce letné dni ako stvorené. Jeho základ tvorí veľa zrelej, sviežej zeleniny. Tacos je tradičné mexické jedlo. Jedná sa o malú tortillu (priemer okolo 10 cm), ktorá je naplnená zmesou, kt...
Čerstvé, na slnku dozreté paradajky sa dokonale hodia do letných šalátov a rôznych omáčok na cestoviny, ktoré voňajú letom a dovolenkou pri mori. Ešte o jednu úroveň vyššie ich však pozdvihne pečenie, ktoré im...
Kto by si raz za čas nechcel dopriať niečo sladké, napríklad čokoládu. Mnoho ľudí si myslí, že čokoláda je niečo zakázané, čo sme mali zďaleka obchádzať. Opak je však pravdou. Najvhodnejšia dávka čoko...
V zime je to s kvalitou ovocia a zeleniny všelijaké. Nedostatok slniečka je poznať a napríklad paradajky strácajú úplne chuť. Skúste prírodu prekabátiť a pripravte z nich  tento konfit....
Či už sa to niekomu páči alebo nie, voňavá káva sa stala skutočným symbolom oddychu a regenerácie, ale aj ranného štartovania do života... Príprava chutnej, voňavej kávy vyžaduje: nepredlžovať varenie vody...
Začína sa sezóna obľúbených letných záhradných stretnutí. Na nich si pochutnajú mäsožravci aj vegetariáni a grilovanie je perfektný spôsob ako si vychutnať dobroty v správnej atmosfére v kruhu ro...
Kečup milujeme všetci bez rozdielu, malí i veľkí. Je univerzálnym gurmánskym jazykom chuti všetkých národov na svete. Špagety, hranolčeky či burger... bez kečupu si ich ani nevieme predstaviť. Navyše, kečup to...
Vďaka blahodarným a zdraviu prospešným účinkom sa bryndza nazýva aj „bielym zlatom“. Počas prvých jarných mesiacov sa začínajú pásť ovečky na lúkach, ktorým sa po zimnom období mení pestrá strava.
Jar prináša veľa možností ako si doplniť vitamíny a obohatiť jedálniček aj pomocou chrumkavej zeleniny. Sezónna a delikátna špargľa je vhodnou voľbou nielen pre tých, ktorí majú v obľube pestrú farebn...
Pojem Cold brew je u nás známy najmä v spojení s prípravou kávy, no Cold brew čaj nie je o nič horší či menej lahodnejší. Cold-Brew je skvelou alternatívou prípravy čaju, ktorá vám padne vhod najmä v teplý...
Cnie sa vám po pláži, tropickom počasí a exotickom ovocí? Doprajte radosť aspoň jednej z vašich túžob a pripravte si lahodné jedlo z dovolenkových ingrediencií. Vedeli ste, že napríklad...
Aj do kuchyne sa neustále vkrádajú novšie a novšie zvyky a klasické jedlá nahrádzajú modernejšie. Vychutnajte si výnimočné recepty, ktoré ponúka kuchyňa Lidl a vneste do svojej tradičnej kuchyne...
Časy nudných vegetariánskych receptov sú dávno preč. Veď kto povedal, že bezmäsitá strava nemôže byť pestrá, chutná a výživná zároveň? Inšpirujte sa receptami Kotányi, inšpirované medzinárodnou kuchyňou -&...
Časy nudných vegetariánskych receptov sú dávno preč. Veď kto povedal, že bezmäsitá strava nemôže byť pestrá, chutná a výživná zároveň? Ochutnajte vegetariánske recepty inšpirované medzinárodnou kuchyňou.&n...
Viete, že rybie mäso, ako dôležitý zdroj bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov, by malo byť aspoň jedenkrát týždenne súčasťou vášho jedálnička, a to vrátane detí, ale dbať na jeho pravideln...
Jarné mesiace znamenajú len jedno – príroda sa pomaly, ale isto prebúdza zo zimného spánku a pripravuje sa na najplodnejšiu časť roka. V marci sa tešíme nie len z prvých kvietkov, ale rovnako aj...