Nemusíte byť stopercentný vegán ani vegetarián na to, aby ste prišli na chuť novým veciam. Menej zaťažený organizmus predsa uvíta každý, bez ohľadu na stravovacie návyky. V novembri je na to ideálna prílež...
Vieme, že králičie mäso je veľmi zdravé a chutné, odporúča sa pri rekonvalescencii, deťom a pri diétach. Femme pre vás pripravila tri recepty, ktoré síce nespĺňajú veľmi nízko kalorické hodnoty, ale o to b...
Závideli ste niekedy profi kuchárom, čo všetko dokážu pripraviť a báli ste sa do niečoho ťažkého pustiť sami doma? Francúzske Millefeuille bolo pre vás niečo nepredstaviteľné? A čo napríklad Baci di Dama, kvásk...
Kulinárske umenie sa od gazdinky ku gazdinke v ich kuchyniach rôzni. Jeseň ich ale predsa len v niečom spája. Typickou potravinou pre toto obdobie je, ako inak, tekvica. V Lidli nájdete viac...
Ak zbierate huby, zamerajte sa len na  mladé a zdravé kusy hríbov a ukladajte ich do prútených košíkov, aby sa vám nezaparili. Niekedy je zber skutočne bohatý a tak nestihnete všetky huby na...
Sychravé jesenné dni - niekto ich miluje a niekto zase v tomto období pociťuje smútok za letnými dňami. Dobrá správa je, že existuje spôsob ako spojiť tieto dve ročné obdobia. Jednoducho si len pripra...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb. Nechajte sa inšpirovať troma receptam...
Jeseň je typickým obdobím prípravy tekvicových pokrmov v slanej aj v sladkej podobe, my vám prinášame recepty na polievku a dva dezerty - Tekvicovú polievku s Harisou, Sladkú tekvica v&...
Jedlé gaštany sú pochúťka, ktorú ľudstvo pozná už stovky rokov. V južných oblastiach Álp zachraňovali ich plody nemajetných obyvateľov pred hladom, a navyše poskytovali drevo najvyššej kvality. Vlastnosti a výž...
Jedlé gaštany sú pochúťka, ktorú ľudstvo pozná už stovky rokov. V južných oblastiach Álp zachraňovali ich plody nemajetných obyvateľov pred hladom, a navyše poskytovali drevo najvyššej kvality. Hoci gaštanové p...
Dodajú telu dôležité bielkoviny, minerály, vitamíny aj zdravé tuky. Vajíčka sú nielen chutnou, ale z výživového hľadiska aj veľmi dôležitou súčasťou našich jedálničkov. Dajú sa pripraviť na toľko rôznych s...
... recepty sú práve teraz veľmi aktuálne, preto si skúste aj vy s femme pripraviť neobvyklé chute, ktoré určite obohatia váš zaužívaný jedálny lístok. Pridávame aj pár informácii o burčiaku, ktorý sa hodí k pr...
Popredný svetový výrobca kuchynského riadu tento rok oslavuje významné jubileum - 70 rokov od uvedenia tlakového hrnca na trh. Tento prelomový vynález, ktorý má v našich domácnostiach aj obľúbené označenie „pap...
Rakúsko-uhorska kuchyňa je veľmi chutná a ovplyvnila aj slovenské recepty. Maďarská kuchyňa ponúka okrem chutných pikantných jedál aj množstvo vynikajúcich receptov na zaváranie ako napríklad nakladanú pap...
Milovníci pestovania zeleniny a ovocia, sa už tešia na ich spracovanie od jari. Preto, patrí  aj u vás k rituálom babieho leta zaváranie? Vyskúšajte naše recepty: nakladaná cukina, opečená zelenina v oleji...
Dovolenkové obdobie sa blíži ku koncu a nás od septembra zase čakajú povinnosti. Okrem úloh a zadaní v práci je to aj kolotoč domácich prác a varenia. Vtedy oceníte služby šikovného pomocník...
Jednoduchá, čerstvá, nadväzujúca na vidiecke tradície. Aj taká je kuchyňa Toskánska. Región Talianska sa vyznačuje pestrosťou, umeleckými pokladmi, plážami a famóznou gastronómiou. Jeho čaru ale viete podľahnúť...
Dnes máme na trhu veľké množstvo zmrzlín a nanukov. Ľudia zmrzlinu jednoducho milujú, je to pre nich istý druh odpočinku, pôžitok, trávenie spoločných chvíľ s blízkymi ľuďmi. Nanuk vznikol úplnou náho...