Donedávna sme pravidelne varili doma, čo zapríčinila nežiadúca pandemická situácia. Život sa pomaly vracia do normálu, ale dobré zvyky zostávajú. Možno ste navarili priveľa a nechcete ďalšie dva dni jesť to ist...
Spôsobov, ako mamám v ich deň vyjadriť lásku, úctu a vďaku, je mnoho. Najrozšírenejšími pozornosťami sú veľké kytice kvetov alebo čokoládové bonboniéry. Mamy však vedia oceniť aj doma vyrobené pozorno...
Máj, lásky čas, láka k romanticky stráveným dňom, ktoré snáď ani nemôžu začať inak, ako skvelými raňajkami. Aktuálna situácia nám v najbližšej dobe možno nedovolí si dopriať raňajky v reštaurácii alebo na...
Deň matiek (9. mája) je tu čo nevidieť  a vaše deti chcú prekvapiť tú svoju niečím originálnym vlastnej výroby? Jedným z riešení je domáca čokoláda. Nemusíte sa báť, je to oveľa jednoduchšie ako...
Tento výdatný a pritom jednoduchý pokrm s vôňou francúzskeho vidieka podľa blogerky Live With Anny si vás celkom získa. V jednej úžasnej harmónii spája chute a vône hovädzieho mäsa, koreňove...
Pripravte si doma ľahké a najmä zdravé recepty, s ktorými si nezaťažíte žalúdok. Vyskúšajte niečo nové a navarte si spolu s rodinou v pohodlí domova. Skúste svieže farfalle s morča...
Tieto malé guľôčky, pripomínajúce miniatúrne pomaranče, skvostne spájajú chuť ryže, mozzarelly, sušených paradajok a ďalších delikates, všetko obalené a opečené. Po pomarančoch majú napokon aj me...
Vyskúšajte si pripraviť doma chutné avokádové pokrmy, ktoré vás poriadne zasýtia, a to bez pocitu prejedenia. Odľahčite svoj žalúdok a doprajte si zdravé ovocie plné vitamínov a živín na sladko, aj na...
Vyskúšajte si pripraviť doma chutné trojchodové menu, ktoré poriadne zasýti a zároveň nezaťaží žalúdok. Navyše sa všetky chody varia bez lepku či laktózy, a preto sú vhodné aj pre labužníkov s in...
Dnes sa v baroch či reštauráciách môžete stretnúť so skutočne veľkým množstvom rôznych miešaných drinkov. Aj napriek vzrastajúcej konkurencii však existujú kokteily, ktorým sa nič nevyrovná.  Jedným z...
História lasagní siaha až do stredoveku, ale ich pôvod je podľa historikov neistý. Pripisuje si ho taliansky Neapol, ale aj Angličania. V 14. storočí sa totiž totožný pokrm rovnakej receptúry servíroval na...
Tradícia, ktorá oplýva rôznymi chodmi, kde sú cestoviny v skutočnosti ústredným prvkom, ale tiež druhými chodmi založenými na mäse a mnohých rôznych druhoch zeleniny , ktoré pochádzajú z agropastierskej ob...
Červená je farba Vianoc. Je to tiež farba prvého vermútu, ktorý bratia Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano začali vyrábať v roku 1757 vo svojom obchode v Turíne. Ich prvý červený vermút sa preslávil ako „T...
Chutný obed alebo večera, ktoré pristanú štíhlej línii aj vašej peňaženke, si doma dokážete pripraviť už za pár minút! Inšpirujte sa našimi rýchlymi receptami. Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z...
„Je to lahôdka, ktorú nie je vôbec zložité pripraviť. Hlavnú prácu totiž zaobstarajú šikovná varná platňa a rúra. A kým sa budú baklažány zapekať, stihnete si ešte aj zacvičiť a urobiť niečo pre...
Sviatok zaľúbených môžete uchopiť rôznymi spôsobmi. Niekto kupuje svojej polovičke darčeky, niekto neoslavuje vôbec. Čo tak pripraviť pre vašu polovičku niečo v kuchyni? Pripravili sme pre vás výber j...
Či už najslávnejší februárový sviatok všetkých zamilovaných - sv. Valentýna slávite, alebo naopak k jeho fanúšikom nepatríte, je to vždy skvelá príležitosť k tomu, pustiť sa do sladkého či slaného pečenia, ktor...
Tip na zdravú a chutnú večeru: batatovo-mrkvový krém. Červené bataty, nazývané aj sladké zemiaky, pochádzajú rovnako ako zemiaky zo Strednej Ameriky, botanicky však nie sú príbuzné. Pripravte si doma...