Počas karantény kvôli koronavírusu sa z domu odporúča vychádzať len v nevyhnutných prípadoch. Raz denne by sme však mali vybrať aj na čerstvý vzduch – ideálne do prírody, kde sa nepohybuje veľa ľudí. Navyš...
Z historických prameňov sa dozvedáme, že na klobásach si pochutnávali už starovekí Sumeri, Číňania, Gréci, Rimania a ďalšie národy. Svoju obľubu záskala vďaka trvanlivosti. Klobásky sa oddávna podomácky vyrábal...
Či už naň máte chuť vy alebo ste sa ho rozhodli pripraviť ako prekvapenie, touto klasikou určite nesklamete. Projekt Zrodené v EÚ prináša zaujímavý recept na nakladaný hermelín. Vďaka naloženiu do kvalitného ol...
Dobrá ryba toho veľa nepotrebuje a pstruh medzi ne bezpochyby patrí. Jednoducho doplnený dyňou, hráškom a jemným korením. Dokonalá kombinácia na práve prebiehajúcu zimu.
Polievka padne dobre vždy. Neviete ale aká a na klasický vývar už chuť nemáte? Vyskúšajte rybaciu polievku zo pstruha alebo kapra, ktorá nielen výborne chutí, ale je aj výdatne sýta. 
Na teploty pod nulou dozrieme! Máme recept, ktorý zahreje a zasýti. Pokiaľ aj vy milujete husté jogurty a polievky, musíte jednoznačne ochutnať. Toto je recept stvorený pre vás. 
Zima si žiada nové a zaujímavé recepty, ktoré pohladia naše chuťové poháriky. Jedným z nich je aj varený paprikový lalok s hríbmi podávaný na chrumkavej bagete. 
Prinášame zaujímavosti z histórie vínnej révy a správnej degustácie vína. Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto sme nelenili a pripravili sme jesenný recept, kto...
Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes... Španieli boli prví Európania, ktorý vďaka svojej zaoceánskej...
Jeseň je tu a s ňou aj pochmúrne a nestále počasie. Chvíľku sa farebné lístie stromov ligoce v slnečných lúčoch, inokedy je zase zmáčané jesenným dažďom. Vás a vašich najbližších určite zahreje  ...
Život máme len jeden a častokrát na to zabúdame. Preto by sme si ho mali vychutnávať a s ním aj všetko, čo nám naservíruje. La dolce vita, c´est la vie, carpe diem... To sú heslá, ktorými sa riad...
Aspoň pokiaľ máme zásobu výborných receptov. Tentokrát potešíme milovníkov ľahkých a rýchlych jedál. Rozpáľte gril, podávajú sa grilované kuracie placky s restovanými fazuľkami a jogurtovým dipom a chrumkavé hy...
Cuketa je ideálnou zeleninou, a to predovšetkým v ketónovej diéte. Je zdraviu prospešná nielen vďaka množstvu vitamínov, ale zásadne napomáha k očiste od nezdravých toxínov. Cuketa je prínosom v&...
Šunkové slimáky z lístkového cesta a Lístkové koláčiky s Piešťanskou zaúdenou šunkou a vajíčkom. Pri príprave ideálnej večere nemusíte stráviť hodiny. Stačí dvadsať minút, kvalitné suroviny...
Viete ako dobre piecť hus a kačicu alebo husaciu a kačaciu pečienku? Poradíme. Nechajte sa inšpirovať receptami - Kačica na divoko so zemiakovým pyré; Husacia pečienka s mandľami a ryžou; Hus s kyslou...
Milujeme grilovačky – tie okamihy s blízkymi, kedy máme čas porozprávať sa, zabaviť a spoločne si vychutnať jedlo v exteriéri. Prepečenému steaku, grilovanej kuracinke ani zelenine z grilu n...
Zložité recepty si nechajte na jeseň. V lete si prácu odľahčíme. A aj jedlo. Máme pre vás skvelý recept s lososom a cestovinami a šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami. Ideálny tiež d...
Nielen v horúcich letných dňoch privítame v jedálnom lístku niečo ľahšie. Máme pre vás pár skvelých tipov.  Z tofu, vďaka jeho neutrálnej chuti, pripravíte chutné slané jedlá i sla...