Vytlačiť túto stránku

Čoho sa vyvarovať pri výbere pánskej peňaženky?

Napísal KČ 26. november 2022

Či už sa chystáte kúpiť peňaženku pre seba alebo ako darček, pri hľadaní skvelej pánskej peňaženky môžete naraziť na množstvo otázok. Jedno je ale isté, každý muž potrebuje dobrú peňaženku. Sú to totiž skvelí pomocníci, vďaka ktorým vaše financie a osobné veci udržíte pohodlne v bezpečí a na jednom mieste.

Kedy je čas kúpiť novú peňaženku a čoho sa pri jej nákupe vyvarovať?

shutterstock_wallet_close_22

Zdroj foto: Bentographer / shutterstock.com

Kedy potrebujete novú pánsku peňaženku?

Mnohí nakupujú pánske peňaženky ako darček pre kamaráta, otca, brata, či starého otca. Aby ste im však dokázali kúpiť darček, ktorý skutočne ocenia, je potrebné je potrebné vystihnúť k nákupu vhodnú príležitosť. Tou môže byť napríklad to, že ich súčasná peňaženka je poškodená, roztrhaná alebo je opotrebovaná.

Rovnako dobrým dôvodom môže byť aj to, že súčasná peňaženka je vyrobená z mäkkého materiálu, ktorý neposkytuje dostatočnú pevnosť alebo tvrdosť, prípadne nespĺňa potreby majiteľa. Ak ste mali pánske peňaženky, ktoré mali iba vrecká na uloženie hotovosti, ale žiadne iné vrecká na karty alebo iné dôležité dokumenty, potom je tiež čas prejsť na modernejšiu verziu. Posledným, asi najzrejmejším a najlogickejším bodom zo všetkých, je ak sa pánska peňaženka stratí alebo vám ju ukradnú.

Najčastejšie chyby pri kúpe pánskej peňaženky alebo aj čomu sa vyvarovať

Jednou z prvých a zároveň najväčších chýb, ktorá skutočne skracuje životnosť vašej pánskej peňaženky, je jej naplnenie až po okraj – ide teda o zvolenie nevhodnej veľkosti. Je pekné mať hotovosť v peňaženke, ale dbajte na to, aby ste vďaka nej peňaženku nemali príliš ťažkú alebo preplnenú. Uistite sa, že si so sebou beriete len to, čo skutočne potrebujete. Vždy budete mať možnosť ísť do banky a vybrať si viac hotovosti. Pokiaľ však potrebujete so sebou nosiť naozaj veľa vecí, stavte na väčšiu peňaženku, do ktorej sa bez problémov zmestí všetko, čo potrebujete.

Ak hľadáte novú peňaženku, je potrebné mať na pamäti aj niekoľko ďalších faktorov. Typ pánskej peňaženky, ktorý si vyberiete, by mal byť rovnako funkčný ako štýlový. Druhou častou chybou je tak výber nevhodného štýlu. Pánske peňaženky možno rozdeliť do dvoch základných typov – s dvomi alebo s tromi priehradkami. Toto sú klasické peňaženky, ktoré by ste si spojili s profesionálom. Často sú vyrobené z kože a sú naozaj trendové. Je to nadčasová voľba a je bezpochyby jednou z najlepších možností pre každého gentlemana.

Veľmi tenké peňaženky, navrhnuté tak, aby pojali len niekoľko kariet, sú skvelým spôsobom, ako minimalizovať veľkosť vašej peňaženky, najmä ak ste zvyknutí nosiť ju vo vrecku vašich nohavíc. Často sú tiež vyrobené z kože. Tieto peňaženky tiež zvyknú lepšie držať tvar, vďaka čomu sú dobrou alternatívou ku klasickým peňaženkám a ocení ich každý minimalista.

Zvoľte správny typ pánskej peňaženky

Športové peňaženky sú vynikajúce na šport a športové aktivity. Sú odolnejšie a udržia vaše veci v bezpečí pri behaní alebo cvičení. Zvyčajne sú vodotesné a vyrobené zo syntetických materiálov, takže sa nepoškodia teplom ani vlhkým potom. Ak teda teda plánujete kúpiť peňaženku vhodnú aj na športovanie, vyhnite sa koženým elegantným kúskom.

Pánska peňaženka so sponou je zase stelesnením jednoduchosti. Je to jednoduchý a efektívny spôsob, ako nosiť karty alebo bankovky, ktoré sa perfektne zmestia do každého vrecka. Spony na peniaze môžu byť vyrobené z mnohých druhov materiálov, od klasickej kože až po oceľ. Môžu tiež prísť v šikovných dizajnoch, čo vám poskytne ďalší spôsob, ako oživiť váš štýl.

Pokiaľ hľadáte novú pánsku peňaženku, vyvarujte sa niekoľkých najčastejších chýb, medzi ktoré patrí zlá voľba veľkosti, materiálu, alebo štýlu peňaženky. Na CCC však nájdete široký sortiment pánskych peňaženiek, z ktorých si vyberie každý.

shutterstock_wallet_open_22

Zdroj foto: Yuliya Padina / shutterstock.com