Vytlačiť túto stránku

Trávite v kuchyni veľa času? Tak to chce kvalitnú pracovnú dosku

Napísal KČ 24. január 2022

Ak patríte medzi vášnivé kuchárky, či rada pečiete rôzne chutné torty a koláče, kuchyňa je určite vašou najobľúbenejšou miestnosťou v domácnosti. A ak ste napríklad to pečenie povýšili zo záľuby na spôsob privyrobenia si, či dokonca hlavný zdroj príjmu, pri rekonštrukcii kuchyne budete určite chcieť, aby všetko v nej bolo tej najvyššej kvality.

shutterstock_w_0122

Kuchynské pracovné dosky sa nelíšia len vzhľadom. Výber materiálu je naozaj dôležitý

Pre ľudí, ktorí sa väčšinou stravujú mimo svojej domácnosti a doma tak využívajú kuchyňu len sporadicky, môžu napríklad kuchynské pracovné dosky pôsobiť jedna ako druhá. Teda aspoň z „funkčnej“ stránky, vzhľad je samozrejme iná vec.

Ale ak v kuchyni trávite naozaj veľa času a dávate jej zariadeniu poriadne zabrať, určite viete, že kvalitu je potrebné riešiť nielen pri spotrebičoch. Aj taká vec, akou je materiál kuchynskej pracovnej dosky, ovplyvní viac, ako len vzhľad. Obzvlášť, ak vám pri rekonštrukcii kuchyne ide o to, aby vydržala čo najdlhšie.

Tie najlepšie vlastnosti prírody a moderných technológií spojené do dokonalého celku 

A dlhoročnú výdrž majú luxusné pracovné dosky z umelého kameňa. Tie kombinujú prírodný kremeň s modernými technológiami a výsledok je viac než dobrý. Tvrdosť, odolnosť voči času a opotrebovaniu, to všetko ponúkajú už pracovné dosky z prírodného kameňa.

V čom sú tie z umelého kameňa lepšie? Majú ešte väčšiu pevnosť, pružnosť a hlavne odolnosť voči nasiaknutiu bez potreby dodatočne povrch dosky impregnovať. A čo vzhľad? Vyberie si každý bez rozdielu vkusu.

Homogénne odtiene vo farbách, ktoré sú v moderných kuchyniach populárne, napríklad biela, čierna, či sivá, odtiene s jemnou aj hrubou štruktúrou, alebo úžasné mramorové kresby, ktoré na pohľad od prírodného mramoru ani nerozoznáte. Výber je len na vás!

Zdroj obrázka: Autor: Juan Nel / Shutterstock.com