Vytlačiť túto stránku

Rolety pre strešné okná, ktoré rozhodne musíte mať

Napísal KČ 31. január 2022

Viete, čo je vecou, ktorá neodmysliteľne patrí (takmer) ku každému oknu? No predsa tieniaca technika! V súčasnosti je trh v tomto segmente tak bohatí na rôzne druhy tienenia, že si vyberie úplne každý.

shutterstock_stresne_okno22

Nielen drahé tienenie je účinné. Dobré riešenia sú často jednoduché

Samozrejme, každý z druhov tienenia má svoje výhody aj nevýhody, veď inak by hľadanie toho najlepšieho pre vás nebolo také zaujímavé. V poslednej dobe sú populárne moderné rolety, hlavne pre ich dostupnosť a jednoduchú montáž.

To isté platí aj pre tienenie pre strešné okná. A rovnako ako pri „klasických“ oknách aj pri strešných máte na výber hneď z niekoľkých druhov roliet. Aj „základné“ sú efektívnym riešením, ktoré sa naviac ľahko inštaluje.

Možno ich uzamknúť v štyroch polohách a keď ich zatiahnete úplne, získate útulné zatienenie vašej miestnosti. Ich údržba je úplne jednoduchá, môžete ich udržiavať čisté aj len pomocou vlhkej handričky.

Nedajte nechcenému svetlu šancu. A ani letnej horúčave, či únikom tepla v zime 

V kombinácii s takouto roletou je skvelým doplnkom aj účinná sieťka proti hmyzu na strešné okná. Keďže sa pripevňuje na stenu a nie na okno ako roleta, jej montáži tak nič nebráni ani ak už na strešnom okne máte roletu.

Rovnako tak môžete sieťku proti hmyzu „skombinovať“ aj so zatemňujúcimi roletami pre strešné okná. Tie na rozdiel od vyššie spomínaného typu môžete zastaviť v akejkoľvek polohe. Prečo sa volajú zatemňujúce? Vďaka kefovému tesneniu na všetkých stranách dokážu plne „vymknúť“ svetlo.

Reflexná zadná strana naviac odráža slnečné lúče a udržiava tak v interiéri príjemnú teplotu aj počas horúcich letných dní. V zime naopak fungujú ako ďalšia vrstva, ktorá bráni únikom tepla z interiéru, čím vám šetrí náklady na kúrenie. A aj napriek týmto „vychytávkam“ ich inštalácia patrí medzi najjednoduchšie na trhu.

Zdroj obrázka: Autor: Palatinate Stock / Shutterstock.com