Vytlačiť túto stránku

Čo je vlastne Jacuzzi? Odkiaľ pochádza vírivka.

Napísal KČ 26. december 2019

Jacuzzi je priezvisko jednej úspešnej talianskej rodiny. Jacuzzi je názov spoločnosti, známa po celom svete, ktorá vyrába exkluzívne a luxusné vírivé vane a vírivky. Bola založená v USA a to siedmimi talianskymi bratmi z Casarsa della Delizia v severnom Taliansku. V článku sa o jej úspechoch dozviete viac.  

jacuzzi_pumps

Odkiaľ vírivky vlastne pochádzajú?

Vráťme sa tam, kde to všetko začalo, začiatkom 19. Storočia.
Robotnícka rodina Jacuzzi emigrovala do Spojených štátov z Európy, aby začala svoj život ako rodina na americkej pôde. Rodina sa zamerala z letectva na vodné systémy a čerpadlá v oranžových hájoch Kalifornie. V roku 1925 bratia Jacuzzi začali pôsobiť v poľnohospodárstve, keď vytvorili prvé ponorné čerpadlo, ktorým sa zapísali do histórie.
Táto technológia bola pre rodinu Jacuzzi neskôr prospešná na osobnejšej úrovni. V 50-tych rokoch bola diagnostikovaná reumatoidná artritída u najmladšieho zo siedmich bratov Jacuzzi. Bratia ohromení fyzickou bolesťou, ktorú to malo na ich milovanej osobe a emocionálnou bolesťou, ktorú to malo na ich rodine, sa rozhodli vziať veci do svojich rúk.
Bratia vytvorili prvé ponorné hydromasážne čerpadlo na svete . Prenosná pumpa, ktorá bola umiestnená pod vodou v kúpeli, pôsobila ako hydroterapeutická procedúra, ktorá zmierňovala bolesťa uvľňovala svalové napätie .

Rodina Jacuzzi opäť zaplnila medzeru na trhu a tým sa znova zapísala do svetovej histórie.
Prenosná hydroterapeutická pumpa bola neskôr v roku 1968 posunutá na ďalšiu úroveň. Člen rodiny Roy Jacuzzi, ktorý bol o tejto technológii dobre oboznámený, pracoval v rodinnom podniku už od dospievania. Hydroterapeutickú pumpu použil do prvého integrovaného vírivého kúpeľa na svete známeho ako „Roman“.
Patentované terapeutické trysky, ktoré sú súčasťou modelu Roman, poskytujú pomer vzduchu a vody v pomere 50/50, čo vedie k uzdravujúcemu a relaxačnému zážitku v každej vírivke Jacuzzi. Dokázali vytvoriť celé priemyselné odvetvie a pozitívne ovplyvňovať životy po celom svete.
V 80. a 90. rokoch sa spoločnosť Jacuzzi zamerala na inovácie a pridávanie funkcií ako rôzne vodopády a funkcie na úsporu energie. Vírivky sa stali čoraz viac prenosnými. Boli spojené so záhradnou zábavou a ponúkali sa vo viacerých farbách a štýloch.

Ocenené vírivky Jacuzzi sa predávajú po celom svete. Minulosť tvrdej práce a úspechu sa nakoniec vyplatila. Dokonalý oddych a podporné liečivé procedúry vám rovnako poskytne aj bazén s protiprúdom, či sauny na mieru.

Zdroj fotoa video: JACUZZI® HOTTUB