Vytlačiť túto stránku

Zdravé a vitálne Supertelo

Napísal Fortuna Libri, mc 19. december 2017

„Nie je dôležité, kde ste dnes, ale kde chcete byť zajtra.“ Presne tým sa riadia Tina a Vlado Zlatošovci, autori knižnej novinky Supertelo, ktorá práve prichádza na pulty kníhkupectiev.

Manželia sa desiatky rokov venujú ľuďom s nadváhou, pohybu a optimalizácii výživy a životosprávy. Svoje skúsenosti, vedomosti a konkrétne návody zhrnuli do knihy Supertelo, prvého komplexného manuálu slovenských autorov. Vďaka ich radám a odporúčaniam získate návod na dosiahnutie zdravého, krásneho a vitálneho tela. Kniha vás naučí dosiahnuť optimálnu kondíciu bez pomoci trénera. Obsahuje pohybovú abecedu na cvičenie v pohodlí domova aj bez pomôcok, recepty na zdravé jedlá a mnoho iných užitočných a zaujímavých informácií. Vykročte v ústrety zdraviu s novou knihou Supertelo a staňte sa lepšou verziou samého seba. Kniha vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

V zdravom tele zdravý duch

Knižná novinka Supertelo je komplexným návodom na pochopenie, ako funguje naše telo od biochémie cez psychológiu až po cvičenie. Obsahuje aj kapitolu pre ženy, ktorá rozoberá otázky o tehotenstve, celulitíde, estetických zákrokov a ženskú životnú silu ako takú. Okrem dôležitých rád a tipov, účinných cvikov a výživných receptov sa dozviete, ako sa vyhnúť chybám, jojo efektu a ako sa dopracovať k vysnívanej postave a zdravej štíhlosti, ktorá vydrží po zvyšok života. Kniha Supertelo vám pomôže postarať sa o seba z mentálnej a telesnej stránky najlepšie, ako sa len dá. Bude vám motiváciou, koučom a priateľom v jednom. 

Knihu Supertelo  autorov Tiny a Vlada Zlatošovcov pokrstila dvojica  herečka Monika Hilmerová a tanečník Jaro Bekr, rodičia dvoch krásnych ratolestí.  Vyspovedali sme ich, aké skúseností majú s cvičením.

Jaro Bekr: Moja tanečná kariéra  a šport mi dali zabrať. Dnes cvičím, aby som sa nerozpadol, aby som sa cítil zdravo. Vrcholový šport sa takmer vždy odrazí na tom najcennejšom. Bolí ma chrbát,  šľachy,  kolená. Aj deti dajú zabrať. No nie je to už ako kedysi.

Monika Hilmerová: Dvadsať rokov ma bavilo športovať i fandiť rôznym športom, vekom som zlenivela, mám menej pohybu. Nesmierne sa do toho musím nútiť. Zívam pritom, musím sa siliť, premáhať.  Čas delím medzi domácnosť, deti a prácu. Mám veľmi málo času na cvičenie. Byť doma sa mi páči. Vďaka Jarovi som si našla čas aj na cvičenie. Ako? No sedím na stacionárnom bicykli, ťahám a pritom sa učím texty do divadla. Jednou ranou dve muchy, ako sa vraví. Aj spálim kalórie, tuky, aj sa naučím texty.

O autoroch

Rodina Zlatošovcov

Manželia, rodičia, športovci, tréneri a experti na optimálnu životosprávu, optimálne stravovanie i optimálny pohyb. Ich celoživotná filozofia sa spája s heslom Staň sa lepšou verziou samého seba. Veria, že lepší, zdravší a úspešnejší život nás čaká vtedy, keď kvalitné informácie premeníme na znalosti a myšlienky na činy. Pomáhajú ľuďom pochopiť, že zdravé, pekné a najmä funkčné (super)telo plné životnej energie nie je cieľ, ale nástroj, ktorý pomáha viesť krajší a plnohodnotnejší život. Od roku 2011 sú rodičmi dcérky Amelie Zoe.

Mgr. Tina Zlatoš Turnerová

V rokoch 1985 až 1998 reprezentovala Slovensko v ľahkej atletike, konkrétne v behu na 400 a 800 metrov. Je niekoľkonásobnou majsterkou Slovenska a držiteľkou slovenského rekordu v šprinte na 300 metrov. Neskôr sa venovala plážovému volejbalu a bola súčasťou prvej slovenskej dvojice, ktorá na svetovej sérii postúpila do hlavnej súťaže turnaja. Okrem iného je aj fotografkou, ktorá píše básne a maľuje. Napísala úspešnú kuchársku knihu Tradičné dezerty zdravo a chutne (2015, Fortuna Libri) a je spoluautorkou odbornej publikácie o plážovom volejbale. V Bratislave vedie vlastné tréningové centrum Beach Volley Academy a trénovaniu ľudí sa venuje od roku 2001.

PaedDr. Vlado Zlatoš, PhD.

Od roku 2000 sa venuje optimalizácii stravovania a funkčným formám pohybu (zápasenie, silová gymnastika, parkour, freerun). Je zakladateľom a spoluzakladateľom úspešných projektov (telocvične, funkčné stoličky), ale aj startupov (aplikácia na kvantifikáciu metabolického zdravia či aplikácia pre digitálnu antropometriu). Okrem toho je autorom vyše 200 odborných článkov.