Vytlačiť túto stránku

Jesenná svadba

Napísal femme 25. september 2018

Svadba na jeseň je považovaná za jednu z najkrajších. Už nie je tak teplo a mrazivé počasie je stále ďaleko. Je to prechodné obdobie, keď atmosféra je príjemná a vo vzduchu rozvoniavajú jesenné kvetiny a príroda sa farbí do teplých odtieňov. 

Perfektné šaty
Dokonca aj svadobné šaty by mali byť v súlade s ročným obdobím, v ktorom ste sa rozhodli zosobášiť. Svadobný model a štýl svadby nech sú v jednom duchu. Ak ste sa rozhodli pre rozprávkovú svadbu, potom vyberajte zo šiat z čipiek či s výšivkami. Aj materiál zvoľte vhodný k ročnému obdobiu a nezabúdajte ani na nechcené prekvapenia v podobe náhlej zmeny počasia.

Svadobné doplnky
V predstihu myslite na krátku pelerínku z kapucňou, mušelínovú štólu, pléd z umelej kožušiny, klobúčik, rukavičky a plnú obuv – svadobné lodičky, balerínky, členkové topánky. Svadobné rukavičky môžu byť krátke, klasické alebo dlhé s prstami či bez prstov. Z čipky, tylu, saténu alebo dokonca z vlny, zdobené či jednoduché. Záleží len na vás vybrať si najvhodnejší štýl.
Jeseň si priam pýta klobúčik, ktorý nahradí závoj. Podľa strihu šiat máte na výber klobúčiky v štýle 50.rokov, s veľkými strieškami alebo subtílnejšie.
Šperky patria k neveste. Ak chcete dodržať jesenný vzhľad, nechajte sa inšpirovať prírodou, napríklad náušnice v tvare listov alebo kvetov, možností je veľa a všetky sú úžasné. Ak ste zvolili bohato prepracovaný model vyberajte jednoduché vzory, v prípade, že vaše šaty sú minimalistické, neváhajte a siahnite po niečom odvážnom.

TIP: Nebojte sa oživiť vaše svadobné šaty a zvoľte kontrastnú farbu v doplnkoch, ktorá na nich vynikne ako aj na svadobných fotkách.

Kytica
Existuje mnoho kvetov v teplých farbách, ktoré si môžete vybrať pre vašu svadobnú kyticu. Vyberajte kvety v oranžovom odtieni v kombinácii s červenými bobuľami a listami ľubovníka, plamenníka alebo sa rozhodnite pre fialové variácie georgín. Nádych neskorej jesene dosiahnete suchými listami stromov a vetvičkami s plodmi duba. Klasickú kyticu z ruží oživíte vo farbách jesene.

Svadobný mejkap
Podľa vášho typu prispôsobte farby v teplých či studených odtieňoch dekoratívnej kozmetiky. Platí ale pravidlo, že svadobné líčenie má byť jemné a prirodzené, ktoré vyzdvihne pozitíva a skryje nedostatky. V jednoduchosti je krása, to platí aj pre manikúru, preto zvoľte francúzsku s pridaním troškou trblietok či kamienkov v súlade s celkovým svadobným vzhľadom. Buďte však opatrné, aby ste to neprehnali! Vaše ruky budú v tento deň stredobodom pozornosti. Pokiaľ ide o vlasy, nebudete experimentovať so svojím kaderníkom v svadobný deň a účes si v predstihu vyskúšate, aby ste si bola istá, že je to tá správna voľba.