Vytlačiť túto stránku

Komody a stolíky s ukladacími priestormi – dôležité súčasti spálne

Napísal KČ 30. júl 2019

Každá žena túži po dostatku úložného priestoru na všetky drobnosti – šperky, šminky, kozmetiku. Viacerým mužom prekáža veľké množstvo drobností rozmiestnených po celej spálni a častokrát sa dostávajú kvôli takejto banalite so svojou partnerkou do konfliktu.

spalna bed 1217

Úložný priestor je v spálni viac než len potrebný. Niekedy nás ale obmedzujú práve rozmery miestnosti. Komody a stolíky s ukladacími priestormi sú však dôležité súčasti spálne, bez ktorých by ani jedna spálňa nemohla existovať.

Komody 

Viaceré rodiny nechcú mať v spálni vysoké šatníkové skrine, ktoré im uberajú z miestnosti. Skôr uprednostňujú vstavané skrine, ku ktorým nakombinujú menšie skrinky, tzv. komody. Umiestňujú sa najčastejšie k posteliam, nakoľko nezaberajú veľa miesta, no zároveň poskytujú dostatok úložného miesta. Moderná komoda do spálne dokáže poskytnúť úložný priestor predovšetkým spodnému prádlu (podprsenkám, nohavičkám, boxerkám, trenírkám, nočným košieľkam), ale aj ponožkám. Ak ostáva miesto, mnohé rodiny využívajú komody ako úložný priestor aj pre pyžamá, a to z toho dôvodu, lebo sa nachádzajú v blízkosti postele. Či je to o pohodlnosti, ťažko povedať. Ide skôr o to, že komoda sa nachádza v nočnej časti domácnosti a je potrebné mať oblečenie pre spánok hneď po ruke.

Moderné komody do spálne je potrebné vyberať spolu s posteľami. Ak ale posteľ neplánujete meniť a komodu ešte nemáte, skúste si v papieroch (ak ešte máte) pozrieť použitý dekor postele. Takto sa vám bude ľahšie vyberať moderná komoda a skôr sa trafíte do odtieňa.Pri výbere si všímajte výšku, šírku, hĺbku, ale aj počet šuflíkov. Kvalitné komody majú dobré zatváranie. Vrchnú časť komody vám odporúčame využívať na šminky, šperky a na stolové zrkadlo. Komoda vám vie plnohodnotne nahradiť toaletný stolík.

Nočné stolíky

Stolíky s ukladacími priestormi, čiže nočné stolíky sú v spálni veľmi potrebné. Poskytujú úložný priestor predovšetkým na nočnú kozmetiku – nočné krémy, krémy na unavené nohy, krémy na chodidlá, ale aj rôzne esenciálne oleje. Slúžia aj na ukladanie kníh a časopisov, ktoré máme rozčítané a chceme ich mať večer v posteli pri sebe. Alergikom dobre poslúžia aj na ukladanie vreckoviek, či sprejov do nosa. Na nočných stolíkoch samozrejme nesmú chýbať nočné lampy. Aj v tomto prípade platí, že je potrebné vyberať taký nočný stolík k posteliam, v akom farebnom prevedení máte posteľ.

Ako sa ale starať o komody a nočné stolíky? Je potrebné, aby sa nedotýkali steny a neškreli o ňu. Pri prenášaní komody dávajte pozor, aby ste komodu správne uchytili. Je potrebné šuflíky vytiahnuť. Takto bude komoda ľahšia a vám sa s ňou bude jednoducho manipulovať. 

Komody a nočné stolíky utierajte navlhčenou handričkou. V žiadnom prípade nemáčajte tento nábytok. Hrozí, že si ho poškodíte.