Vytlačiť túto stránku

10 vecí, za ktoré by ste v práci mali dostať extra príplatky

Napísal Kristína Chudá 06. marec 2023

Máte prácu, v ktorej ste „dievča pre všetko“? Musíte si so šéfom a ostatnými manažérmi nastaviť jasné hranice a pravidlá. Ak to neurobíte, môže sa stať, že budete pracovať sedem dní v týždni, 24 hodín denne.

shutterstock_w_bussines

Zdroj foto: Shutterstock

Ak neviete ako na to, môžete povedať napríklad: „Šéfe, dnes večer o 23:00 vyzdvihnem hostí na letisku, preto zajtra nebudem v kancelárii skôr, ako na obed.“ Musíte nájsť vlastný štýl a nastaviť si hranice s nadriadenými, inak sa vám môže stať, že v práci vyhoríte. Toto pracovné „zneužívanie“ sa môže dostať až do takého štádia, že budete z vašej práce znechutený. Mali by ste preto prehovoriť a dať tak manažérom vedieť, že ste človek a nie stroj. Máte svoje limity. Každý ich má, aj oni!

Pre zamestnávateľov je ľahké naložiť vám prácu navyše, no pri tom všetkom ani nemyslia na kompenzáciu, ktorá by bola v takýchto prípadoch na mieste. Preto musí byť každý zamestnanec pripravený prehovoriť o zvýšení platu či odmenách, nech je to akokoľvek nepríjemné.

Tu je 10 vecí, za ktoré by mal dostať každý zamestnanec extra príplatok alebo peniaze navyše alebo náhradné voľno.

1. Práca do neskorých večerných hodín (vrátane transportu hostí, návštevníkov a partnerov na letisko a z neho).

2. Účasť na obchodných udalostiach a eventoch po pracovnom čase. Ako môžete na žiadosť vašej spoločnosti ísť na večierok, zotrvať na ňom do polnoci a nasledujúce ráno o 8:00 byť pripravený zdraviť prvých zákazníkov?

3. Vstávanie pravidelne skoro na svitaní, aby ste mohli do práce doraziť skôr alebo sa postarať o ďalšie záležitosti (napríklad príprava miestnosti pre konferenciu). A to všetko hodiny pred normálnym pracovným časom.

4. Ak si beriete ako prácu domov - obrovský projekt a pracujete na ňom noc čo noc, celé týždne.

5. Práca pravidelne cez víkendy.

6. Ak ste pravidelne po ruke v prípade „pohotovosti“ mnoho hodín týždenne.

7. Riadenie, prijímanie, koučing ostatných zamestnancov. Ak tieto veci robíte pravidelne, váš pracovný popis a platová stupnica by mali byť revidované tak, aby odzrkadľovali všetky tieto povinnosti.

8. Ak stále vykonávate povinnosti vyššej úrovne, než máte stanovené v pracovnom popise.

9. Ak beriete na seba zodpovednosť a úlohy ďalšieho zamestnanca a vykonávate ich simultánne so svojou pôvodnou pracovnou náplňou.

10. Ak prevezmete zodpovednosť za nový a významný, no veľký kus práce, ktorá by bola inak poskytnutá externému subjektu.

Ak by bolo takéto nadmerné pracovné zaťaženie a zodpovednosť mimo vášho pôvodného popisu práce, tak o tom musíte hovoriť do šéfom.

Ak sa rozhodnete všetko to tolerovať a držať jazyk za zubami, vaše mlčanie len povzbudí nadriadených, aby vás zaťažovali ešte viac! Žiadna práca predsa nestojí za to, aby ste kvôli nej skončili v nemocnici. Zhlboka sa preto nadýchnite a prehovorte so svojim šéfom. Ak to neurobíte vy, tak to neurobí nikto za vás!


https://www.forbes.com/sites/lizryan/2018/02/14/ten-things-you-should-get-paid-extra-for/#5d3a40ae35bb