Vytlačiť túto stránku

Nuda v práci? Tu je 5 krokov, ako to zvládnuť

Napísal Kristína Chudá 09. marec 2023

Ostatní v práci nevedia, kam skôr skočiť a vy sa nudíte? Nuda na pracovisku môže byť len dočasným pocitom, ale taktiež niečím trvalejším, čo nezmizne, pokým si nenájdete nové zamestnanie, alebo nezmeníte oblasť svojej pôsobnosti.

shutterstock_women_office_22

Zdroj foto: Shutterstock

Takáto nuda sa najčastejšie vyskytuje u ľudí, ktorí pracujú dlhšie ako 10 rokov, u tých, ktorí sú nedostatočne zamestnaní (ich zručnosti sú na vyššej úrovni, než si vyžaduje ich pracovné miesto), alebo u tých, ktorí v poslednom období zažili výraznú zmenu hodnôt v práci či osobnom živote, ide napríklad o čerstvých rodičov.

Zamerať sa na to, aby ste boli produktívni, nie je vždy jednoduché, najmä pokiaľ vám chýba inšpirácia alebo výzvy. Zamestnanci sa počas pracovného týždňa nudia dohromady 10 a pol hodiny.

Keď sa v práci nudíte, tak obyčajne upratujete emailovú schránku alebo pracovný stôl. Oveľa dlhšie vám tiež trvá dokončenie úloh alebo svoj čas skrátka trávite na sociálnych sieťach. Tu je 5 krokov, ako zvládnuť nudu na pracovisku.

1. Dostatok spánku

Spisovateľka Arianna Huffington verí, že by ste do životopisov mali uvádzať trebárs i vaše spánkové návyky. Veď práve životný štýl môže ovplyvniť vašu osobnosť. Len si vybavte, ako sa cítite, keď ste nevyspaní. Ak sa vám nedarí myslieť inak a inovatívne, tak to môže byť dôsledkom toho, že každú noc nespíte 7 až 9 hodín. Štúdia z roku 1999 dokázala, že len jeden deň nedostatočného odpočinku ovplyvňuje vaše rozhodovanie a inovatívne myslenie. Nedostatok energie často spôsobuje nudu. To spánok vám dáva emocionálnu, duševnú a fyzickú silu.

2. EQ

Popredný odborník v oblasti emočnej inteligencie, Dr. Travisa Bradberryho, ukazuje, že 90% špičkových umelcov má vysoké EQ. Podľa Bradberryho EQ pozostáva z osobnej kompetencie, ktorá sa skladá zo zručností sebapoznania a sociálnych spôsobilostí ako sociálne povedomie a riadenie vzťahov. Ak sa nudíte v práci, je ľahké obviňovať vašu prácu. Práve tí ľudia, ktorým chýba sebauvedomenie, sú náchylnejší na nudu. Myšlienky ako „táto práca je nudná“ alebo „môj šéf nevyužíva moje zručnosti“ sú bežné. V závislosti od príčiny vašej nudy vám rozvoj emocionálneho povedomia pomôže byť asertívnejšími a motivovanejšími. Nabudúce sa teda nebudete musieť spoliehať na vedúcich pracovníkov, keď bude treba niečo napraviť.

3. 30-dňová výzva

Skúste túto výzvu rozdeliť do viacerých oblastí, akými sú vzťahy, pracovné úlohy, kariérny rozvoj a učenie. Ak budete každý deň robiť niečo nové, tak vás to naplní. Jednotlivé úlohy by mohli zahŕňať napríklad, že si stanovíte si tri nové ciele v oblastiach, v ktorých sa chcete zlepšiť alebo zistite, ako to funguje na vašom pracovnom mieste ale v inej spoločnosti. Tie najlepšie postupy aplikuje v rámci svojej pozície.

4. Pestrosť farieb

Zmeňte okolité prostredie. Ako? Možno len potrebujete zmenu scenérie. Prostredie totiž môže zmeniť vašu náladu. Skúste tak vo svojom kancelárskom priestore siahnuť po farbách ako červená, oranžová, žltá alebo zelená. Presne tie totiž evokujú pocity šťastia.

5. Zmysluplnosť práce

Máte pocit, že niekedy zabúdate na zmysel vašej práce? Snažte sa teda sa stretnúť s ľuďmi, ktorí z nej majú priamy prospech. Ide napríklad o zákazníkov, klientov alebo dokonca kolegov. Tento krok vás môže skutočne povzbudiť. Taktiež môžete popremýšľať o zamestnaneckých benefitoch, ktoré máte, a o tom, prečo vlastne zodpovedajú vašim hodnotám. Váš zápal a záujem sa zvýšia, ak budete svoj čas vypĺňať zmysluplnou prácou.

S nudou či dokonca vyhorením vám teda môže pomôcť akýsi kariérny plán, ktorý zahŕňa všetky vaše kroky spolu s osobnými a profesionálnymi cieľmi. Nuda nie je zlá vec, ale len v prípade, ak vedie k činom, ktoré neslúžia len na vyplnenie vášho času.


https://www.forbes.com/sites/rachelmontanez/2018/10/22/the-best-ways-to-handle-boredom-at-work/#5718993c42c0