Vytlačiť túto stránku

Ako si čo najviac uľahčiť začiatok podnikania?

Napísal KČ 29. apríl 2022

Veľa ľudí má pri pomyslení na to, že by mali rozbehnúť vlastné podnikanie, veľké obavy. Áno, pokúsiť sa preraziť s vlastným biznisom obnáša určitú dávku rizika. Určite je to rizikovejšie ako zamestnať sa niekde v prosperujúcej firme.

shutterstock_w_mrakodrapy22

Nechajte si založiť vlastnú s.r.o.

Avšak s vlastným podnikaním toho môžete v kariérnom živote dosiahnuť oveľa viac. Samozrejme, nikto vám nedá návod na to, ako vybudovať úspešnú firmu. Takýto všeobecný návod by ani nebol možný.

Minimálne so začatím podnikania si však pomôcť môžete. Vlastnú firmu môžete mať totižto prakticky bez námahy. Ako? Tak, že využijete službu rýchleho zakladania s.r.o. Jednoducho povedané, necháte si vlastnú s.r.o. založiť.

Nebudete musieť sama riešiť vypracovanie všetkých možných dokumentov potrebných k založeniu spoločnosti a ich podanie na Obchodný register, Živnostenský register a Daňový úrad. A vlastnú spoločnosť môžete mať už za 2 týždne.

Aj sídlo spoločnosti môžete mať rýchlo a lacno

Medzi rôzne záležitosti, ktoré musí novozakladaná spoločnosť spĺňať, patrí vlastné sídlo. Firmy, ktoré ho reálne potrebujú pre svoje fungovanie, to berú ako samozrejmosť, ale nie pri každej podnikateľskej činnosti potrebujete reálne priestory.

Ak ste po prečítaní toho aké jednoduché je mať vlastnú s.r.o., začala plánovať, že sa konečne postavíte na vlastné nohy (v kariérnom živote), teraz sa vám možno tieto plány začali rúcať. Je síce pekné, že vlastnú s.r.o. môžete mať bez námahy, ale ak nechcete, aby jej sídlo bolo na adrese vášho bydliska, musíte si predsa zohnať vlastné priestory. A to môže byť komplikácia nielen z časového hľadiska, ale hlavne z finančného.

Riešením tohto „problému“ je lacné virtuálne sídlo. To je presne určené pre firmy, ktoré reálne nepotrebujú žiadne priestory (aspoň v začiatkoch), ale ich konateľ nechce, aby mala firma uvedené ako sídlo adresu trvalého pobytu.

Zdroj obrázka: Autor: PKpix / Shutterstock.com