Vytlačiť túto stránku

Aký vysokozdvižný vozík vybrať pre vašu firmu?

Napísal KČ 21. október 2021

Aké vlastnosti sú pre ženu dôležité ak chce úspešne riadiť firmu? Určite vám v prvom rade napadnú rôzne manažérske, či ekonomické zručnosti. Áno, vedieť manažovať chod firmy a zároveň hospodáriť tak, aby bol dosiahnutý čo najvyšší zisk, je určite potrebné.

shutterstock_1021

Ak chcete riadiť firmu, musíte sa vyznať vo veľa veciach. Aj v manipulačnej technike

Postupom času sa však takáto žena musí naučiť množstvo vecí aj z nie príliš ženských odvetví. Tak napríklad ak sa vo vašej firme manipuluje s ťažkým tovarom, mala by ste sa vyznať aj v manipulačnej technike, aby ste vedela zabezpečiť pre vašich zamestnancov to, čo potrebujú (ak teda nemáte tak veľkú firmu, že takéto veci riešia výlučne vaši podriadení).

Čo sa spomínanej manipulačnej techniky týka, zrejme najčastejšie využívanými sú vysokozdvižné vozíky. A do akých sa oplatí investovať? Aj vysokozdvižné vozíky kopírujú trend, ktorý vidieť napríklad pri osobných automobiloch. Prechádza sa zo spaľovacích motorov na elektromotory.

Elektrické vysokozdvižné vozíky sú šetrnejšie nielen k prírode, ale aj k vašim zamestnancom

Aj keď zatiaľ bez problémov dokážete kúpiť aj vozíky so spaľovacím motorom, strednodobý trend v logistike sa uberá smerom k elektrickým vysokozdvižným vozíkom. Okrem dobre známych výhod z oblasti ekológie ponúkajú aj tichšiu prevádzku, pri ktorej zároveň nevznikajú výfukové plyny a tak aj zamestnanci obsluhujúci alebo pracujúci v blízkosti týchto vozíkov majú o poznanie lepšie pracovné prostredie.

Nejde však len o menej hluku a absenciu nepríjemných výfukových plynov. Pre komfort zamestnancov obsluhujúcich vysokozdvižné vozíky je dôležitá aj ergonómia. Obzvlášť ak v nich trávia väčšinu pracovného času. Samozrejmosťou tak musí byť nastaviteľné sedadlo, aby si každý zamestnanec mohol sedenie vo vozíku prispôsobiť sebe a taktiež dostatok priestoru na nohy aj pre tých najvyšších.

Zdroj obrázka: Autor: TRADOL / Shutterstock.com