Vytlačiť túto stránku

Zviditeľnite sa tam, kde sú vaši zákazníci

Napísal KČ 14. október 2021

Potrebujete podporiť predaj? Alebo hľadáte spôsob, ako zvýšiť návštevnosť vašej webovej stránky? Existuje skvelé riešenie. Prezradíme vám, aké účinné nástroje na to môžete využiť tak, aby ste z internetového priestoru vyťažili maximum.

shutterstock_mobil_1021

Správa sociálnych sietí

Ešte stále nevyužívate v podnikaní sociálne siete? Veľká chyba! Práve tu sa nachádzajú vaši potenciálni zákazníci. Facebook, Instagram, Linkedin a You Toube sú miestom, kde denne trávi čas množstvo ľudí. Chodia sem relaxovať, zdieľať zážitky s priateľmi aj hľadať nové informácie.

Vytvorte obsah, ktorý zaujme

Nemáte popri množstve iných povinností čas? Správa sociálnych sietí nemusí byť na vašich pleciach, môžete ju zveriť profesionálom. Odborníci na online marketing pre vás vytvoria obsah, ktorý vašich sledovateľov zaujme. Jednotlivé príspevky budú prispôsobené cieľovej skupine vašich budúcich aj súčasných zákazníkov. Všetko s ohľadom na zameranie vášho podnikania či firemnú filozofiu. Správa sociálnych sietí vám prinesie aj iné výhody:

Atraktívny obsah

Nikto nemá rád príval príspevkov, ktoré nič nepovedia, ani sledovatelia vašich sociálnych sietí. Ľudia sa oveľa radšej dozvedia niečo nové. Ak sú všetky informácie navyše prepojené s atraktívnym vizuálnym spracovaním, môžete si byť istí, že váš príspevok nezostane nepovšimnutý. 

Účinná reklama

Správa sociálnych sietí, ktorú zveríte do rúk profesionálov, vám prinesie nové možnosti propagácie. Profesionáli z tejto oblasti poznajú záujmy ich používateľov, dokážu preto z vašej reklamnej kampane urobiť účinný nástroj podpory predaja. Vytvorené kampane ďalej sledujú, aby boli vaši finančné prostriedky investované čo najviac efektívne.

SEO optimalizácia

Aktivita na sociálnych sieťach je dôležitá aj z hľadiska SEO optimalizácie a pomôže vám zapojiť vašich fanúšikov do sledovania diania na vašej web stránke. Vhodne nastavená komunikácia tiež pomáha vytvárať obraz o vašej spoločnosti

PPC kampaň

Dlhodobo účinným nástrojom zviditeľnenia na internete je PPC reklama. Vhodne nastavená PPC kampaň osloví vašich budúcich zákazníkov v momente, kedy hľadajú produkty alebo služby, ktoré ponúkate. Návštevníkom internetu sa navyše môže zobraziť aj vtedy, keď hľadajú rôzne informácie, ktoré s vaším podnikaním súvisia.

shutterstock_marketing_comp21

Reklama na Google, YouTube a banerová reklama

PPC kampaň využíva niekoľko účinných nástrojov.

  • Reklama na Google — zobrazuje sa navrchu a v spodnej časti výsledkov vyhľadávania aj v obsahovej sieti a na YouTube. Dá sa zacieliť podľa potrieb, na určitú cieľovú skupinu podľa záujmov, veku, regiónu, čas a podobne.
  • Banerová reklama — reklamné banery sa zobrazujú na rôznych stránkach aj magazínoch. Pútavo spracovaný baner dokáže pritiahnuť na váš web nových návštevníkov. Aj tento spôsob reklamy sa dá vhodne zacieliť na vybranú skupinu ľudí.
  • Videoreklama na YouTube — ideálnym miestom pre vašu reklamu zameranú na ľudí v mladšom až strednom veku je YouTube. Videoreklama si navyše rýchlejšie získa ich pozornosť a je vyššia pravdepodobnosť, že ju budú sledovať až do konca.

Neváhajte preto osloviť ľudí, ktorí vám s takýmto jednoduchým a správnym oslovením veľkého publika pomôžu a určite budete spokojní.

Zdroj obrázkov:

1. Rawpixel.com/Shutterstock.com

2. one photo/Shutterstock.com