Vytlačiť túto stránku

Premeňte svoju saunu na soľnú inhalačnú miestnosť za pár sekúnd

Napísal KČ 11. august 2022

Znásobte pozitívne účinky pravidelného saunovania sa použitím suchého soľného inhalátora. Pomôže aj s regeneráciou pľúc po respiračných ochoreniach. Pravidelné saunovanie je pokladom pre telo i dušu.

saunovanie_22

Prináša úľavu od každodenného stresu, podporuje detoxikáciu a zdravie srdca, zmierňuje bolesť pohybového aparátu, prospieva pokožke a priaznivo vplýva na dýchací aparát. Blahodárne účinky môže mať na dýchaciu sústavu astmatikov či alergikov, ale aj ľudí s inými respiračnými ťažkosťami.

Chcete z pobytu v saune vyťažiť viac?

Trápi vás astma, alergia alebo časté zápaly horných či dolných dýchacích ciest? Je pre vás regenerácia pľúc napríklad po kovide, doslova, nutnosťou? Riešením môže byť využívanie soľného inhalátora v saune, alebo mimo nej. Microsalt urobí zo sauny špičkové miesto na inhaláciu lusknutím prsta. Navyše sa dá použiť aj v interiéri s vlhkosťou vzduchu nižšou ako 40 percent.

Ako vybrať inhalátor?

Inhalácia je výborný spôsob, ako prečistiť a posilniť dýchacie cesty. Pri inhalovaní soli, byliniek či esenciálnych olejov dochádza aj k rozpusteniu hlienu, zlepšeniu vykašliavania a upokojeniu horných dýchacích ciest.

Kedysi sa inhalovalo prostredníctvom hrnca s horúcou vodou. Avšak dnes je na základe početných vedeckých štúdií známe, že oveľa efektívnejšia je suchá inhalácia. Prináša úľavu astmatikom, alergikom a všetkým, ktorí majú ťažkosti s dýchacím aparátom.

Inhalácia sa s obľubou využíva aj v saunách, pretože znásobuje pozitívne účinky saunovania. Na tento účel na trhu nájdete, napríklad himalájsku soľ do sauny v podobe tehličky s drážkami, štiepaných krištáľov alebo sypanej soli.

Avšak čoraz populárnejšie sú inhalátory určené priamo do sauny. Tie dokážu zabezpečiť, že slaný vzduch sa dostane až do pľúc a tam sa môžu uplatňovať jeho hojivé vlastnosti. To je užitočná informácia pre tých, ktorí prekonali náročné respiračné ochorenie, ako napríklad kovid.

Ako vybrať inhalátor? V prvom rade je potrebné posvietiť si na typ inhalátora. Na trhu nájdete kompresorové, ultrazvukové, parné, detské i cestovné inhalátory. Pozornosť venujte nebulizačnému výkonu, resp. rýchlosti, akou je rozprašovaná účinná látka. Podstatným parametrom je veľkosť rozprašovaných častíc ako aj rozmery samotného zásobníka.

V prípade, že máte doma saunu, svoj výber obmedzte na inhalátory do sauny. Preferujte tie, ktoré využijete aj mimo nej. Dokonalú soľnú inhaláciu i mimo sauny poskytuje microsalt.

Microsalt: soľná inhalácia nielen do sauny

Patentovaná technológia microsalt je stvorená na domáce použitie v prípade, že máte zariadenie SaltProX. Inštalujte ho do svojej sauny bez ohľadu na to, či máte fínsku, parnú saunu alebo infrasaunu. Alebo kdekoľvek, kde chcete oddychovať pri soľnej inhalácii. Zariadenie sa hodí jednoducho všade, lebo má moderný a nadčasový dizajn.

microsalt_pr22

Ako funguje SaltProX? Jeho prevádzku zabezpečuje batéria. Umiestnite ho do sauny, alebo miestnosti s vlhkosťou vzduchu nižšou ako 40 percent. Vložte do neho nádobu so soľou a zapnite ho. Po hodine fungovania sa automaticky vypne. Ak teda máte tendenciu zabúdať, pri využívaní tohto zariadenia si starosti naozaj robiť nemusíte.

V prípade, že milujete kvalitu, efektivitu a moderný dizajn, microsalt je pre vás tým pravým. S ním premeníte akúkoľvek saunu či priestor v byte na soľnú inhalačnú miestnosť. Oddýchnete si, zrelaxujete sa a podporíte regeneráciu svojich pľúc, nakoľko vysoká koncentrácia rovnomerne rozloženého soľného aerosólu prenikne až do najspodnejšej časti dolných dýchacích ciest, teda do pľúc.

Microsalt je vhodný pre všetkých, vrátane detí.