Vytlačiť túto stránku

Dajte šancu štýlovým a kvalitným dioptrickým okuliarom, ktoré dokonale ochránia váš zrak

Napísal KČ 17. február 2021

Nosiť v dnešnej dobe dioptrické okuliare nie je nič hrozné a už vôbec nie smiešne, ako tomu bolo voľakedy. Svojho času bolo nosenie dioptrií nepríjemné v tom, že najmä deti v škole sa stávali terčom rôznych posmeškov zo strany spolužiakov.

shutterstock_okuliare

A to z toho dôvodu, že dioptrické okuliare plnili hlavne praktickú funkciu a estetický vzhľad, prevedenie, štýl či dizajn vôbec v tej dobe neboli podstatnými faktormi. Našťastie, dnes možno povedať, že dioptrické okuliare prežívajú svoje najplodnejšie obdobie a veľakrát sa stávajú dokonalým módnym doplnkom.

Každý z nás je originál

Nikde vo svete nenájdeme dvoch úplne rovnakých, totožných ľudí, dokonca ani v prípade jednovaječných dvojčiat, pretože aj tie sa líšia DNA či odtlačkami prstov. Rovnako to platí aj o tvare našej tváre. Neexistujú dvaja ľudia, ktorí by mali rovnakú tvár, aj keď sú súrodencami alebo pokrvnými príbuznými. Každá ľudská tvár je jedinečná, originálna. A to je zároveň aj základný faktor, podľa ktorého by sme mali vyberať dioptrické okuliare – aby sa dokonale hodili k typu tváre.

Vo všeobecnosti možno povedať, že existujú štyri základné typy tváre: hranatý, okrúhly, oválny a srdcový. hranatej tvári budú najlepšie sedieť okrúhle okuliare, ktoré zjemnia výraznejšie črty tváre. Ak ste majiteľom/majiteľkou srdcovej tváre, môžete pokojne vsadiť na okrúhle okuliare alebo okuliare bez rámov, rozhodne by ste sa mali vyhnúť obdĺžnikovým a hranatým rámom dioptrických okuliarov. Naopak, perfektnou voľbou tieto rámy budú pre okrúhle tváre. A oválne typy tvárí to majú vyhraté určite, pretože im svedčia všetky typy okuliarov. Ak už viete, aké okuliare budú podľa tvaru tváre tie pravé pre vás, tak vyskúšajte štýlové a imidžové dioptrické okuliare Ray-Ban, ktoré sa môžu pýšiť kvalitou zaujímavým prevedením.

Vyberte si tie svoje z pohodlia domova

Pri výbere dioptrických okuliarov nemusíte nutne chodiť osobne do očnej optiky alebo kamenného obchodu, ak viete presne, aké okuliare potrebujete. Tí, ktorí už nosia dioptrické okuliare dlhší čas, vedia, čo im sedí, pasuje a aký štýl preferujú.

Súčasný trh s dioptrickými okuliarmi prináša neuveriteľné množstvo rôznych tvarov, farieb, materiálov okuliarov a naozaj je z čoho vyberať. Vďaka tejto bohatej ponuke nemusia byť vaše dioptrické okuliare nudné alebo fádne, či nevýrazné. Okuliare z e-shopu Duos rozhodne také nie sú. Vyskúšajte a presvedčte sa sami o ich štýlovom prevedení a určite si ich zamilujete na prvý pohľad.

Zdroj obrázku: Roman Samborskyi / Shutterstock.com