Vytlačiť túto stránku

Odhaľte skrytú krv v stolici

Ročne sa na Slovensku zistí vyše 3600 nových prípadov rakoviny hrubého čreva. V mužskej populácii má u nás celosvetovo najvyšší výskyt, celkovo sme v svetovom rebríčku druhí. Chcete mať svoje zdravie pod kontrolou? 

Počty ochorení nanešťastie stúpajú, ale liečebné výsledky sa zlepšujú. Dôležitú úlohu zohráva prevencia. Pokiaľ sa ochorenie rozpozná včas, je šanca na vyliečenie veľmi vysoká. Jedným z príznakov vážneho ochorenia čriev môže byť i skrytá krv v stolici. Ako rýchlo získať istotu? Vyskúšajte v rámci prevencie rýchly test na zistenie okultného krvácania v stolici. 

Test je možné vykonať pohodlne a jednoducho v domácom prostredí. Vyhodnotenie testu je veľmi rýchle, väčšina testov potrebuje na zistenie výsledku iba 5 minút. Ak vás trápi hnačka alebo zápcha, chudokrvnosť, únava, dýchavičnosť, úbytok na váhe, brušná nepohoda, vyskúšajte novinku od spoločnosti HARTMANN - RICO z radu Veroval - domáci test Prevencia črevných ochorení. Pomáha včas odhaliť nebezpečenstvo okultného krvácania do stolice.

"V prípade pozitívneho výsledku by mala nasledovať neodkladná návšteva lekára, ďalšie vyšetrenia, stanovenie diagnózy a liečebného procesu." vysvetľuje Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti HARTMANN - RICO. Krvácanie do stolice môže byť známkou ochorenia čriev, ako sú zápaly a črevné polypy, ale aj začínajúceho nádorového ochorenia čreva. Preto u nás prebieha skríning rakoviny hrubého čreva pomocou testu na skryté, tzv. okultné, krvácanie do stolice Pozitivita testu ešte neznamená prítomnosť ochorenia, ale je dôvodom k návšteve lekára, ktorý zvolí ďalší postup," vysvetľuje MUDr. Jana Bendová, praktická lekárka pre dospelých.

5 dôvodov pre domáci test Prevencia črevných ochorení
1. Diagnostická metóda je vhodná pre všetky vekové kategórie (teda aj deti)
2. Rýchlosť výsledku – iba 5 minút
3. Možnosť diskrétneho prevedenia v pohodlí domova
4. Prevencia v medziobdobí medzi klasickými prehliadkami u lekára
5. Presnosť viac ako 98 %

Každý domáci test obsahuje návod s podrobnými inštrukciami krok po kroku. K dispozícii sú aj inštruktážne videá na stránke http://veroval.info/sk-sk a na YouTube kanáli spoločnosti HARTMANN - RICO. Domáci test Veroval Prevencia črevných ochorení je voľne dostupný v lekárňach a predajniach zdravotníckych potrieb za odporúčanú maloobchodnú cenu 6,99 eur s DPH.