Vytlačiť túto stránku

Glamping: najlepšie spojenie dvoch svetov

Napísal Rakúska Turistika 16. marec 2023

Malý kúsok trávnika so stanom? Studené nohy v spacom vaku? Takýto kemping už patrí minulosti. Hostia v rakúskych kempingoch sa dnes totiž môžu tešiť na oveľa väčší komfort. Perfektná kombinácia pobytu v prírode a pohodlia má v sebe nádych luxusu a spája len to najlepšie z oboch svetov!

glamping_23

Zdroj foto:  (c)Ferienparadies Natterer See v Tiroslku, chata pre 2 - 4 osôb

Žiadne starosti si nemusíte robiť ani s kempingovým vybavením. Na najkrajších glampingových miestach nájdete všetko, čo potrebujete na dovolenku plnú pohody: od útulného interiéru cez priestranné terasy uprostred lesa, na stromoch, nad hladinou jazera, v moderných típí a stanoch v štýle safari, obytných sudoch a drevených chatách.

Rakúsko so svojou alpskou prírodou, rozľahlými vysokohorskými lúkami, jazerami, lesmi – a rozmanitými možnosťami glampingu – je ideálnou destináciou pre milovníkov prírody. Miesta na ubytovanie uprostred prírody sa pritom predstihujú v originálnosti!

Glamping na horských lúkach

Tomu sa hovorí parádne vybavenie! Terasa na slnenie, balkón, infračervená kabínka, posteľ „king size“, panoramatické okno, padací most... Tak moment! Padací most? Správne, na chatu Hochzeiter v chatovom komplexe Almdorf Seinerzeit sa dostanete iba cez padací most. Prečo? Lebo ide o luxusný dom na strome – splnený sen z detstva s fantastickým výhľadom do údolia. Viac vzdialený od všedného zhonu ako v korunách korutánskych stromov hádam už ani nemôžete byť!

1_natterer_see_23

Zdroj foto:  (c)Ferienparadies Natterer See v Tiroslku, chata pre 5 - 8 osôb

Dovolenkový región Natterersee v Tirolsku

Tirolský dovolenkový región Natterer See sa nachádza v slnečnom Stredohorí, ďaleko od rušných ciest, uprostred idylicky krásnej krajiny. Kulisami sú iba vrcholky hôr, jazero a les – glamping sa tak stáva zážitkom z prírody v pravom zmysle slova.

Típí hotel v hornorakúskom Natternbachu v dunajskom regióne obklopujú lúky a malý les. Táborový ohník si veselo praská a lesné plody, ktoré si natrháte z neďalekých kríkov, chutia výborne. Zdá sa, že čas zostal stáť: v típí hoteli v Natternbachu sú hostia prírode neuveriteľne blízko – a to v komfortných dvojposchodových suitách.

2_ikuna_23

Zdroj foto: Prírodný rezort IKUNA (c) IKUNA  Naturresort GmbH

Z típí s fínskou saunou si môžete užívať neopakovateľný výhľad na hviezdnu oblohu – glamping je skrátka „horúci“!

Típí hotel v Natternbachu

Príroda v spálni: domy na stromoch v Schremsi

Dovoľte prírode vstúpiť do spálne: prebuďte sa v luxusných domoch v korunách stromov, vo veži vo výške 8 metrov či v domoch, ktoré sa vznášajú nad kamennými brehmi rybníka. Miestnosti v domoch na stromoch v Schremsi v Dolnom Rakúsku sú zariadené nábytkom z masívu a vďaka skleným priečeliam ponúkajú skvelý výhľad.

3_schrems_23

Zdroj foto: Visutý dom v korunách stromov Schrems v Dolnom Rakúsku (c) Baumhaus Lodge Schrems

9 najkrajších tipov na glamping