Vytlačiť túto stránku

Takto si vychutnáte zimu s vašou polovičkou

Napísal Kristína Chudá 03. január 2023

Je tu zima, sú tu sviatky a prichádza čas voľna, kedy konečne môžeme stráviť nejakú tú chvíľu s partnerom. Ak si vo dvojici túžite dopriať trochu romantiky, je ten najlepší čas. Január ponúka skvelé možnosti, ako sa „vyváľať" v láske aj bez lupeňov ruží či čokoládových srdiečok.

pexels_liza_summer

1. Varené víno vo vašom obľúbenom bare

Spravte si zimný rituál. Že aký? So svojou polovičkou si trikrát do týždňa po práci zájdite na horúci nápoj. Či už to bude varené víno, punč, čaj z čerstvého zázvoru alebo horúce jabĺčko. zahreje vás a dodá skvelú náladu po únavnom mrazivom dni.

2. Deka, najlepší zimný priateľ

December, január či február, to sú mesiace, kedy pani Zima ukazuje svoju silu. Vonku mínus desať, v dome 23C a vám je stále riadna zima? Sadnite si so svojim partnerom počas voľných dní pod deku len v sexi bielizni ku skvelému filmu alebo sa zahrajte partnerské spoločenské hry. Možno vás tieto hry tak rozohrejú a rozvášnia, že sa z pod deky presuniete do spálne.    

3. Buďte kreatívni

Prišli ste domov zo snehového sveta a máte chuť si dať niečo pod zub? Samozrejme, pri takej guľovačke vyhladne každému. Pečené jabĺčka so škoricou sú neodolateľnou a teplou pochúťkou a ak ste dvaja v kuchyni a máte pustenú skvelú hudbu, tanečné kreácie nemôžu chýbať.

4. Veselo sa obliecť, aj v zime

Svet nie je len čierny a biely tak ako aj vaše oblečenie. Nosíte len čiernu farbu? Čierna je možno štýlová, no každopádne vo svetlej sa rozžiarite. Aspoň to hovoria vedci. Podľa odborníkov existuje spojenie medzi dobrou náladou a svetlými farbami. Čo z toho plynie? Že návrhári detských vecičiek mali v tomto už dávno jasno. Drobci sú takmer stále vysmiatí a ich zimné oblečenie žiari farbami.

5. Cvičme v rytme

„Šťastní bežci“ alebo „bežecká eufória“. Áno, aj keď z vás tečie pot, ste unavení ale šťastní. Pri fyzickej aktivite si totiž telo začne tvoriť endorfíny, hormóny šťastia. A že nemáte čas na fitko?  Pohybu môžete mať, koľko len chcete. Dobre sa oblečte, obujte si športové topánky a môžete s polovičkou vyraziť von na veľmi svižnú a dlhú vychádzku.

6. Spoločná vaňa

Zimné zohrievanie si pokojne doprajte aj vo vani. Naplňte ju horúcou vodou, pridajte zopár sviečok naokolo a spoločne sa vyvaľte aspoň na hodinku, ktorú vám spríjemní napríklad hudba v pozadí. Stačí len relaxovať, rozprávať sa alebo masírovať a takáto zimná romantika bude mať svoje čaro.

7. Aj zvieratá potrebujú malú hostinu

Bývate na dedine a neďaleko vás je les? Vezmite svoju drahú polovičku, úplne suché pečivo, gaštany, žalude, kukuricu, hrach, jablka, hrušky, ale nemusíte sa báť ani sliviek či marhúľ a na zimná romantika v lese vás zahreje aj v tých najmrazivejších dňoch. A že neviete, kde v lese je krmelec? Nevadí! Všetko, čo sa dá, zaveste na menšie stromčeky. Nebojte, zvieratá vôňa priláka.

8. Zimná romantika pri sviečkach

Vypnite! A to doslova. Čaro zimy spočíva aj v zapaľovaní sviečok. Ak máte po ruke sviečky, dostávate romantický bod k dobru. V zime je ich pálenie nielen o jemnom svetle, ale aj o teple, ktoré z nich sála. Miestnosť v žiare niekoľkých sviečok môže dokonca aj krásne voňať - zvoľte si preto typické zimné vône. Škoricou alebo vanilkou vo vzduchu podčiarknete atmosféru, v ktorej sa príjemne túli.

Zdroj foto: Pexels


https://homespunseasonalliving.com/10-tips-to-enjoy-winter/