Vytlačiť túto stránku

Chcete si skutočne oddýchnuť? Vyrazte na Liptov na wellness pobyt

Napísal KČ 12. apríl 2022

Keď sa povie oddych, čo si predstavíte? Domácu pohodu, keď sa zabalíte do deky s dobrou knihou? Alebo večer s priateľmi v dobrej reštaurácii, či napríklad v kine? Aj pri formách oddychu jednoznačne platí, že sto ľudí, sto chutí.

shutterstock_wellness0422

Wellness si budete môcť užiť aj uprostred hôr

A čo wellness? Len málo aktivít by bolo vhodnejšími kandidátmi na označenie „synonymum“ oddychu ako práve romantické wellness pobyty pre dvoch. Ak si chcete s partnerom užiť dávku romantiky a relaxu, vybrať sa na nejaký wellness pobyt bude to pravé.

Stačí si len vybrať lokalitu. Výbornou voľbou bude jeden z najobľúbenejších regiónov cestovného ruchu na Slovensku, Liptov. Užiť si wellness pobyt tu môžete dokonca aj v horskom prostredí. Čo by ste povedali na romantický večer v horúcej exteriérovej kadi alebo oddych v saune s výhľadom na okolité vrchy? Ak ste vy a váš partner milovníkmi hôr, takýto oddych bude pre vás ten pravý.

Nemusíte tráviť pobyt len na hoteli. Na Liptove na vás čaká množstvo atrakcií

Ak sa ubytujete v nejakom peknom hoteli na Liptove, budete mať čo robiť aj ak vás na chvíľu relaxovanie omrzí. Ktoré dve veci zrejme najviac charakterizujú Liptov? Krásna príroda bude určité prvá a čo bude druhé?

Jednoznačne množstvo aquaparkov a kúpalísk. Nájdete tu aj najväčší aquapark spomedzi všetkých aquaparkov na Slovensku, v Poľsku a v Čechách. O celoročnú zábavu tu máte postarané na rôznych vodných atrakciách a oddychom vo vode z termálnych prameňov.

V prípade, že vyhľadávate adrenalínovejšiu zábavu, môžete si vyskúšať rafting, či jazdu na motokárach. Ak sa nebojíte výšok, čo takto skúsiť skalolezenie? Alebo paragliding? Pýtate sa odkiaľ? No predsa z tretieho najvyššieho vrchu v Nízkych Tatrách, z Chopku. Čo poviete, trúfnete si? Nebojte sa, pôjde o tandemový let s inštruktorom.

Zdroj obrázka: Autor: Dusan Petkovic / Shutterstock.com