Nekupujte si tlačiareň naslepo

Pri výbere novej tlačiarne robíme časté chyby pri jej kúpe ale aj celkovej prevádzke. Viete, čomu sa treba vyhýbať?

shutterstock_cartrige20

Zakúpili ste si novú tlačiareň, lebo tá vaša stará už dosluhuje. Jej nekonečné zlyhávania vás už unavovali. Možno len doslúžila a možno ste na vine práve vy. Zlým narábaním a chabou údržbou ste jej životnosť výrazne teda nepredĺžili. Toto je sprievodca chýb, ktorým by ste sa mali vyvarovať od prvotného nákupu až po domácu údržbu.

Cena je prvoradá

Pri kúpe tlačiarne sa rozhodujete takmer vždy podľa ceny. Ak je pre vás výhodná, beriete ju domov okamžite. Robíte chybu. Síce sa z úspešného nákupu radujete, ešte ani neviete, koľko výdavkov vás bude stáť jej celková prevádzka.

Nemáte premyslené ani jej využitie

Prídete do obchodu a otázka ohľadom pomoci prichádza takmer okamžite. No vedieť, že chcete tlačiareň, nestačí. Premysleli ste si, ako často a na aký účel ju budete využívať? Inú si vyberiete pri zriedkavom tlačení dokumentov a úplne rozdielny typ vám poradia pri pravidelnom tlačení kvalitných fotografií. Líšiť sa môžu výkonom, rôznymi funkciami a celkovým zameraním.

Náplne ste vôbec neriešili

Ak už ste prešli finálnym výberom danej tlačiarne, v náplniach nemáte absolútne žiaden prehľad. Nezistili ste si, aký typ vám pasuje ani či existuje jeho alternatíva. Na čo je potrebné upriamiť pozornosť je fakt, že v konečnom dôsledku aj tu opäť rozhoduje cena. Tu však aj pri tých lacnejších alternatívach dokážete nájsť kvalitu. Lacné tonery HP sú toho jasným dôkazom.

Zlyhávate aj pri menení náplne

Viete o tom, že pokiaľ máte prázdnu náplň, mali by ste ju vymeniť ihneď? Rovnako treba dávať pozor aj na dlhodobé prestávky pri používaní tlačiarne. Ak ju využívate len sporadicky, vytlačte niekoľko dokumentov, aj keď ste to nemali zrovna v pláne. Pri tých atramentových tak zamedzíte možnému uschnutiu. A pokiaľ sa vám vysypal toner alebo vás zašpinil atrament do tlačiarne konajte okamžite, inak sa týchto neželaných škvŕn nezbavíte.

Zdroj obrázka: WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.