Vytlačiť túto stránku

Cyklodovolenka v Rakúsku - Dunajský cyklochodník

Napísal Rakúska Turistika 19. august 2022

Vietor vo vlasoch a krásna príroda ako stály spoločník v krajine s bohatou kultúrou a vynikajúcou kuchyňou – objavujte cyklocesty plné pôžitkov, ktoré oslovia všetky vaše zmysly. Dynamické i pohodové trasy, po rovine či v kopcoch, pri riekach i v horách.

bike_austrian_national_tourist_office

Zdroj foto: Astrian National Tourist Office

V Rakúsku si prídu na svoje všetci cyklisti bez výnimky. Stovky kilometrov cyklociest pretínajú najmalebnejšie zákutia krajiny a vedú pri mestách, ktoré sa naozaj oplatí navštíviť.

1.TIP: Dunajský cyklochodník: pôžitky a cyklistika popri vode

Dunajský cyklochodník vedie popri Dunaji, naprieč Horným a Dolným Rakúskom – pri hradoch, kláštoroch, známom dunajskom meandri a cez región Svetového kultúrneho dedičstva Wachau.

 

Dunajský cyklochodník: 330 kilometrov z Passau do Viedne

Začiatok cyklocesty, ktorá kopíruje tok Dunaja na viac ako 330 kilometroch, sa nachádza v nemeckom pohraničnom meste Passau. Alternatívne môžete vyraziť aj z mesta Schärding am Inn, keď vás do Passau po 16 km privedie Cyklocesta pri rieke Inn. Z Passau potom prídete – zväčša po jednom alebo druhom brehu Dunaja – cez Linec až do Viedne. Prejdete pritom cez vinohradnícky región Wachau, ako aj popri mnohých kláštoroch, hradoch a ruinách. Trasa vedie väčšinou po dobre vybudovaných cyklochodníkoch, čiastočne cez pokojné dediny, čiastočne po vlečných chodníkoch a zvládnete ju aj na e-bicykli.

Dĺžka: 330 km | Etapy: 17
Zaujímavosť: cyklistika popri rímskom Dunajskom limes s mnohými náleziskami, ktorý patrí k Svetovému kultúrnemu dedičstvu UNESCO
Dunajský cyklochodník v Hornom Rakúsku

Cykloregión Dunaj a Horné Rakúsko
Spoznávajte okolie cyklociest pri riekach Inn a Dunaj na 15 nových, oficiálne označených cyklochodníkoch pre e-bicykle! Celkovo 700 kilometrov nových trás ponúka množstvo prekvapení!

Čítať ďalej

no_c_d_schreiber

Zdroj foto: Niederösterreich Werbung (c)David Schreiber

Dunajský cyklochodník: „matka cyklociest popri riekach“

Krásny Dunajský cyklochodník patrí k najobľúbenejším v Európe a v roku 2022 oslavuje 40. výročie. Zatiaľ čo vo vinárskom regióne Wachau nájdu cyklisti bohato prestretý stôl plný kulinárskych pôžitkov, nasýtia ich dušu mnohé historické stavby s rozmanitým kultúrnym a umeleckým dedičstvom. Okrem veľkých svetoznámych miest – Passau, Linec a Viedeň, ktoré ležia na trase popri Dunaji, môžete navštíviť aj menšie mestečká a obce s nemenej zaujímavou históriou. Vítané osvieženie ponúka výletníkom v lete rieka. Dunajský cyklochodník skrátka vedie krajinou rozmanitých pôžitkov.

20 podnikov bett+bike

Miestnosti na sušenie oblečenia, ľahké občerstvenie, nabíjacie stanice pre e-bicykle a veľa iného: 20 certifikovaných hotelov pre cyklistov vie, čo športovci potrebujú.

Čítať ďalej