Tipy na letné výlety do prírody a do hôr Dolného Rakúska

Napísal Dolné Rakúsko 16. júl 2018

Leto je na dovolenku ako stvorené. Prostredie Dolného Rakúska je ideálne pre dvojice i rodiny s deťmi. V Dolnom Rakúsku sa nachádza približne 15 000 turistických trás - horských cestičiek i tematických trás na rovinatejších pláňach a terénoch.

Leto sa dá stráviť v horách, v prírodných parkoch a na tematických chodníkoch, ktoré priam vyzývajú k objavovaniu.

Waldviertel

Turistami obľúbený región Južný Waldviertel ponúka okrem troch „tisícoviek“ na spoznávanie aj malé dedinky Moorbad Harbach, Zwettl a Yspertal. Turisti v nich môžu načerpať energiu pred vydaním sa na mystickú cestičku Druidov Druidenweg-Ysperklamm, na výlet po panoramatickej ceste Nebelstein-Panoramaweg či po objavovaní vodných zázrakov na idylickej cestičke Wasserwunderweg. 

photo1

Waldviertel (c) Waldviertel Tourismus, ishootpeople.at

Tematické chodníky

Výlety na vrcholky hôr môžu byť zaujímavé aj pre rodiny. Tam sa môžu dopraviť lanovkou, aby mali dostatok síl na objavovanie zaujímavých turistických chodníkov. Dospelí i deti zvládnu cestu po Hojdačkovom chodníku v Mönichkirchen am Wechsel, kde na nich čaká 13 zastávok s hojdačkami a hojdacími zábavnými prvkami. Na Drevenom chodníku v údolí Mendlingtal majú turisti možnosť spoznať posledné funkčné zariadenie na splavovanie dreva v Európe. Výnimočný zážitok ponúkajú aj trasy vedúce po Ötschergräbene, Hagenbachklamme, národnom parku Donauauen neďaleko Viedne či výlet k vodopádom Myrafälle v Muggendorfe.

photo11

Hojdačkový chodník Mönichkirchen Mariensee (c) Schischaukel Mönichkirchen

Horské chaty a salaše

V horách Dolného Rakúska si na svoje príde naozaj každý. Horské chaty i salaše ponúkajú prvotriedne služby, jedlo a pohostinnosť. V ich okolí sa nachádzajú nádherné pastviny, výhľady z nich sú neoceniteľné. Spoločnosť Hochkar Bergbahnen získala od Združenia lanoviek a vlekov Rakúskej hospodárskej komory ocenenie Najlepšia rakúska letná horská dráha. Týmto ocenením sa môžu pochváliť tiež zážitkový salaš Mönichkirchen a lanovka Rax-Seilbahn. Putovanie od chaty k chate bez problémov zvládne každý - od malých detí až po alpinistov.

photo3

Hauptsujet Almen Kitzhutte (c) Theo Kust 

Ďalšie tipy na výlety do prírody v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke: https://www.dolne-rakusko.info/turistika-a-putnictvo

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.