Vytlačiť túto stránku

Súkromný kvíz

Napísal femme, Slovart 08. september 2019

Hudba odhalí najsilnejší aspekt vašej osobnosti. Zapnite si rádio, lebo hudba ktorú počúvate, o vás veľa vypovedá. Poznačte si teda váš výber a odhaľte, čo všetko sa za tým skrýva. Tak aká hudba sa vám páči?

music images

„Je to pravda: hudba ovplyvňuje mozog dokonca ešte viac než jazyk. Preto hudba, ktorú človek uprednostňuje, odhaľuje kľúčové aspekty jeho osobnosti, “ vysvetľuje Howard Brofsky, PhD., spoluautor knihy The Art of Listening: geveloping Musical Perception/Umenie počúvať: Vývoj hudobného vnímania/.

MUZIKÁLOVÁ HUDBA

Ste extrovertka

„Ľudia, ktorí radi vyspevujú známe muzikálové melódie a sprchové árie, sú kreatívni, otvorení a radi bývajú stredobodom pozornosti, “ hovorí Brofsky. Či už tancujete na večierku uprostred parketu, alebo máte prezentáciu v práci, vyžarujete strhujúcu kombináciu sebadôvery a energie, ktorá zanecháva hlboký dojem. Zároveň ste na zozname pozvaných u každej hostiteľky v meste, lebo ostatní sa vďaka vám cítia rovnako dobre ako vy.

POPOVÉ HITY

Ste neustále v pohybe

Myslíte si, že Madonna je plná energie? Vám sa nevyrovná! Či už upratujete domácnosť, alebo pracujete, robíte to v rytme pou. „Milovníci hitov sú vždy v pohybe a zapoja sa do všetkého, čo sa okolo nich deje, „ Hovorí Brofsky. Trápai vás smeti vo vašom okolí? Zorganizujete brigádu so susedmi! Váš nový hriankovač nefunguje tak, ako sľubovali? Okamžite napíšete list výrobcovi! Váš postoj všetko je možné a bezbrehé nadšenie vás vedú k úspechu – a vy sa nezastavíte!

ROKOVÉ ALEBO STARÉ ROKENROLOVÉ HITY

Ste stála a spoľahlivá

Ak sa túžobne obzeráte za starými dobrými časmi, tak nie ste sama. „Tí, ktorí sú verní hudbe, s ktorou vyrastali, sú rovnako verní rodinným hodnotám, ktoré v detstve získali, „hovorí Brofsky. Stála a pevná ako skala – presne taká ste, a preto za vami chodia priatelia a rodina vždy, keď potrebujú citlivú radu. Vedia, že rovnako ako ignorujete dunivé rytmy novšej hudby, nemáte rada ani povrchné rady, ktoré sú dnes bežné, a radšej sa spoliehate na staré osvedčené hodnoty, ktorými ste sa riadili desaťročia.

COUNTRY ALEBO FOLK

Máte veľké srdce

„Ľudia, ktorí počúvajú country hudbu, sú súcitní realisti, ktorí dávajú na prvé miesto lásku, lojalitu a rodinu,“ hovorí Brofsky. Na čele máte napísané, že ste dobráčka od kosti – pokúšate sa zmeniť svet k lepšiemu: kupujete darčeky svojim milovaným bez zjavného dôvodu, často prispievate na charitu a vždy dávate druhým ďalšiu šancu. Tento typ prístupu zo srdca znamená, že vás niektoré veci môžu raniť ľahšie a hlbšie ako druhých ľudí, avšak viete zvládnuť akékoľvek emocionálne búrky, lebo cítite silu lásky.

KLASICKÁ HUDBA ALEBO DŽEZ

V riešení problémov ste jednoducho eso

„ Tí , čo majú radi klasickú hudbu, veľa premýšľajú a majú zmysel pre logiku, „ hovorí Brofsky. Problémy riešite s veľkou dávkou inteligencie. Preto vás členovia rodiny volajú, keď sa im pokazí počítač alebo potrebujú pomôcť s obmedzením výdavkov z domáceho rozpočtu. Aj keď milujete tichú spoločnosť blízkych priateľov, máte tiež schopnosť oceniť chvíľku pre seba – a čo by mohlo byť dôležitejšie.

PRÍJEMNÝ „POPÍK“ ALEBO HUDBA NA POČÚVANIE

Ste odolná voči stresu

Dávate prednosť upokojujúcim, ale zároveň radostným tónom? Zrejme máte dosť nabitý program, no nikdy sa necítite byť preťažená. „Tí, ktorých priťahuje tento typ upokojujúcej hudby, majú väčšinou veľa práce, ale tiež majú pozoruhodnú vlastnosť nenechať sa rozptýliť, „ hovorí Brofsky. „Chcú hudbu, ktorá by ich nerušila pri sústredení.“ Takže či už sa ráno ponáhľate na stretnutie, alebo upratať kuchyňu, kým vám príde spoločnosť, plávate dňom prakticky bez stresov. V čom je vaše tajomstvo? Vždy sa sústredíte na najbližšiu úlohu a nedovolíte, aby vám ju niečo zabránilo uskutočniť.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen

1 Komentár