Vytlačiť túto stránku

Dvojica užitočných pomocníkov pre starostlivosť o váš pozemok

Napísal KČ 27. august 2022

Bývanie v rodinnom dome okrem množstva výhod prináša aj extra prácu naviac, keďže okrem interiéru domu musíte udržiavať aj váš pozemok. Našťastie existujú pomocníci, s ktorými je starostlivosť o pozemok hračkou.

shutterstock_kosacka22

Benzínová kosačka si poradí takmer s čímkoľvek

Keď sa povie starostlivosť o pozemok, zrejme vám ako prvé napadne kosenie trávnika. To je pravidelnou činnosťou, ktorej sa nevyhnete ak zatúžite po bývaní v rodinnom dome. Bez kosačky sa teda nezaobídete.

Základné delenie kosačiek je na elektrické, akumulátorové a benzínové kosačky. Ak nechcete, aby vás pri kosení obmedzoval kábel a zároveň potrebujete výkon vyšší, než ponúkajú akumulátorové kosačky, práve benzínová kosačka bude ideálnou voľbou pre vás.

Benzínové kosačky sú obzvlášť vhodné pre väčšie plochy a aj plochy s členitejším terénom a vyššou trávou. Nevýhodou môže byť vyššia hmotnosť, ale ak chcete kosiť čo najefektívnejšie, benzínová kosačka je jasnou voľbou.

Ešte nemáte tlakovú umývačku? Rozhodne si ju zaobstarajte

Užitočnými pomocníkmi sú aj tlakové umývačky, respektíve vysokotlakové čističe, či vapky (podľa toho, ktorý názov máte zaužívaný). Účinne s nimi vyčistíte veľa materiálov a povrchov, takže sa nemusíte báť, že by ste tlakovú umývačku nevyužili.

Tlakovú umývačku môžete využiť na čistenie záhradnej dlažby, fasády, odkvapu a v prípade, že máte bazén, tak s tlakovou umývačkou vyčistíte aj ten. A to sme ešte nespomenuli, že ju môžete používať na čistenie bicykla a aj vášho auta.

Pri výbere tlakovej umývačky si všímajte hlavne tlak a prietok vody. Ideálna hodnota týchto parametrov závisí od toho, čo plánujete s tlakovou umývačkou čistiť. Ak chcete mať umývačku, ktorá si hravo poradí aj s chodníkom, fasádou, terasou a dôkladným čistením auta, vyberajte spomedzi umývačiek, ktoré majú tlak 130 – 140 barov a prietok okolo 500 l/hod.

Zdroj obrázka: Autor: Vitalliy / Shutterstock.com