Vytlačiť túto stránku

Televízna stanica AMC predstavuje exkluzívny seriál The Little Drummer Girl

Napísal TS AMC 03. január 2022

Tajomný svet špionáže fascinuje ľudí od nepamäti. Dlhú dobu bol zahalený nepreniknuteľným rúškom tajomstva, ale dnes sa už z času na čas objavujú najrôznejšie dokumenty, filmy a seriály, ktoré ho poodkrývajú.

amc_030122

Medzi špiónov vás zavedie aj seriál The Little Drummer Girl, ktorý od 3. januára štartuje na televíznej stanici AMC.

Britský spisovateľ John le Carré je preslávený ako autor špionážnych a politických románov. Jeden z nich sa stal inšpiráciou pre filmárov a vznikol tak exkluzívny seriál The Little Drummer Girl, ktorý môžete od januára 2022 sledovať na televíznej stanici AMC. Príbeh plný vášnivej lásky a napätia sa natáčal na niekoľkých miestach Európy, pričom najviac využívané boli lokácie vo Veľkej Británii, Grécku, ale aj v Českej republike. Pozorní diváci možno spoznajú pražské zákutia alebo mesto Cheb, ktoré sa počas natáčania premenilo na rakúske mestečko Kleinalm.

Medzi dobrom a zlom je tenká čiara

Seriál sa odohráva v roku 1979, kedy izraelská tajná služba Mossad, v snahe dolapiť palestínskeho teroristu Khalila, regrutuje do svojich radov mladú anglickú herečku Charlie. Jej úlohou je s využitím svojich hereckých schopností a veľkej dávky odvahy, odhaliť palestínsku teroristickú sieť, ktorá operuje po celej Európe. Charlie sa ocitá v neustálom nebezpečenstve, a to aj citovom, pretože v tomto svete býva hranica medzi láskou a nenávisťou či kladným hrdinom a zloduchom skutočne veľmi tenká a nejasná. Už v dobe svojho prvého vydania vyvolala kniha rozruch a aj dnes pôsobí celý dej odvážne.

Kvalitný seriál aj obsadenie

Úlohy Charlie sa ujala Florence Pugh, herečka nominovaná na cenu BAFTA a známa z filmu Lady Macbeth. Ako Becker sa predstaví Alexander Skarsgårda, laureát cien Emmy® a Golden Globe®, ktorého ste mohli vidieť napríklad vo filme Big Little Lies/Veľké malé klamstvá. Ujsť si nenechajte ani Michaela Shannona v úlohe Kurtza. Tohto herca dvakrát nominovaného na Oscara môžete poznať z filmu The Shape of Water/Podoba vody.

Naskočte 3. januára 2022 na vlnu napätia, ktorá sa zdvihne každý pondelok o 22.00 na televíznej stanici AMC.