Vytlačiť túto stránku

Imperiálne svadby na zámku Schloss Hof

Napísal TS 04. marec 2024

Nádherný klenot cisárskeho dedičstva, zámok Schloss Hof otvára svoju veľkolepú hlavnú sezónu 9. marca 2024. Jedinečný komplex budov s luxusne zariadenými zámockými komnatami, barokovými záhradami a rozsiahlym statkom.

sh_imperial_hochzeit

 Imperiálne svadby (c) Schloss Hof 

„..tu felix Austrianube! – ...ty, šťastné Rakúsko, sa žeň!“

Od 9. marca do 3. novembra 2024 predstavia zámky Schloss Hof a Schloss Niederweiden na špeciálnej mimoriadnej výstave "Cisárske svadby" fascinujúce aspekty svadieb a manželstiev v cisárskej rodine Habsburgovcov - od výberu partnera cez zásnuby až po samotné svadobné oslavy.

Výstava na zámku Schloss Hof skúma otázku, aké kritériá musela spĺňať ideálna nevesta alebo ženích, a predovšetkým, kto bol považovaný za dostatočne hodného stať sa členom habsburskej dynastie.

hertha_hurnaus_schloss_hof_24

Schloss Hof (c) Hertha Hurnaus (Hertha Hurnaus)

Na zámku Niederweiden sa všetko točí okolo ceremoniálu a veľkolepých slávností, ktoré jasne ukazujú, že svadby nepochybne patrili k najdôležitejším udalostiam cisárskeho domu a vyznačovali sa osobitnou pompéznosťou a prepracovanými inscenáciami.

Výstava osvetľuje pozadie sobášnej politiky Habsburgovcov, od výberu potenciálnych manželov cez dvorenie, svadobnú cestu až po svadobnú hostinu. Tieto okázalé podujatia v nadväznosti na cisársku svadbu sa určite postarali o nezabudnuteľné vrcholy dvorského života.

Ak hľadáte spôsob, ako aktívne stráviť prvé týždne jari v spoločnosti rodiny a priateľov, doprajte si kombináciu kultúry, prírody a zábavy a vyberte sa na jedinečný výlet do prostredia, kde sa spája krása prírody a pôvab baroka.

Mimoriadna výstava „Cisárske svadby“ 09.03. – 03.11.2024

·      Na zámku Schloss Hof: „Láska? – Zásnuby! – Sobáš.“

·      Na zámku  Niederweiden: „Dôvod na oslavu“