Vytlačiť túto stránku

Čím potešiť nevestu a ženícha?

Napísal JN 21. september 2022

Vybrať ten správny svadobný dar býva niekedy pekný oriešok. A nie divu, veď peniaze alebo dekorácia do domácnosti dnes už takmer nikoho neprekvapí. Buďte tohto roku iní, nápadití a darujte novomanželom niečo, čo ich skutočne poteší.

svadba_couple_bouquet17

Inšpirujte sa našimi tipmi na darčeky, s ktorými rozhodne zabodujete...

Fantázii sa medze nekladú

Medzi najobľúbenejšie svadobné darčeky patria predovšetkým tie, ktoré v sebe nesú osobný odkaz. Takéto skrátka vždycky potešia. A že vám priania a obrazy vytvorené z fotiek prídu príliš fádne? Potom skúste spolu s ďalšími príbuznými vytvoriť krátke video prianie doplnené kresbami a osobnými prianiami. Svoj výtvor pusťte ako prekvapenie behom svadobného večera. Novomanželov môžete potešiť aj originálnym prekvapením v obálkach, ktoré ich zabaví na niekoľko ďalších týždňov. Na obálku napíšte dátum, kedy ju majú manželia otvoriť, a vložte dovnútra úlohu, prípadne pomôcky, ktoré pomôžu pri jeho plnení. Darčeky môžu byť rôzne, napr. lístky do divadla alebo ZOO, GPS súradnice nejakého krásneho miesta či vyhliadky alebo aj čajové sviečky na romantickú večeru. K tomu môžete do obálky pridať aj osobné želania od hostí či známych.

Tak trochu inak

Veľmi pekným a predovšetkým praktickým darčekom môžu byť aj peniaze, len je potrebné dopredu premyslieť, akým spôsobom ich darovať. Zabudnite na obyčajnú obálku či prianie a vytvorte novomanželom napríklad špeciálnu kyticu ozdobenú bankovkami, alebo nimi naplňte nejakú peknú starožitnú truhličku. „Kreatívnym a zážitkovým spôsobom, ako novomanželom darovať hotovosť, bez toho aby ste dávali peniaze do obálky, je vložiť mince či bankovky do balónov, tie nafúknuť a dať ich do veľkej krabice. K tejto veľkej krabici pripojte druhú menšiu krabičku, v ktorej budú dva špendlíky (napr. s ružovou a modrou hlavičkou) s nápisom »najprv otvor mňa«. Novomanželia potom pomocou špendlíkov môžu prepichovať jednotlivé balóny a získať takouto zábavnou formou hotovosť,“ radí svadobná koordinátorka Lucia Holá. Krásnym a pritom netradičným darčekom sú aj pamätné mince či medaile, ktoré v sebe spájajú hodnotu zlata s originálnou symbolikou. „Takýto darček sa stane nielen krásnou spomienkou na významný deň, ale aj hodnotným talizmanom. Veľmi obľúbeným darčekom z nášho portfólia je práve Svadobný dukát, na ktorý gravírujeme osobné priania, podľa  želaní jednotlivých klientov,“ uvádza Jaroslav Černý, marketingový manažér Českej mincovne. 

Niečo pre oboch

Obľúbené sú aj rôzne sety, ktoré spravia radosť obom novomanželom. S porcelánovými šálkami v tvare srdca, ktoré do seba zapadajú ako puzzle, alebo poháre na šampanské s gravírovanými monogramami a dátumom svadby, s nimi určite nešliapnete vedľa. Zaujímavým a originálnym darčekom sú taktiež série párového oblečenia. K dostaniu je dnes už takmer čokoľvek – od klasických tričiek cez najrôznejšie módne doplnky až po desingové tenisky či párovú spodnú bielizeň alebo pyžamo.

Láska prechádza žalúdkom

Nevestu s ženíchom určite potešíte aj romantickým piknikovým košom, ktorý naplňte rôznymi dobrotami – najlepšie takými, ktoré majú zaľúbenci najradšej. Pridajte kvalitné víno, romantické prestieranie a máte o nezabudnuteľný darček postarané. A ak sa novomanželia radi stretávajú so svojimi najbližšími na káve či doma pri víne, určite ocenia aj nejakú novú zábavnú spoločenskú hru. Chybu nespravíte ani v prípade, keď siahnete po nejakom netradičnom fotoalbume alebo fotoknihe. Tu môžete nechať vyrobiť priamo na mieru - stačí k tomu dať len dohromady pár fotiek, osobných prianí a odkazov.

Nezabudnuteľný deň…

Ak vaši známi milujú adrenalín, potom je voľba jasná ­– rozhodne im urobíte radosť tým, keď im venujete nejaký netradičný zážitok. Môže to byť tandemový zoskok, splav na rafte, či pre menej odvážnych kurzy tanca alebo orientálnej kuchyne. Určite nič nepokazíte ani oddychovým wellness pobytom. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú. Myslite len na jediné: aby sa spoločného zážitku mohli zúčastniť obidvaja manželia…

TIP: Svadobný dukát – vygravírované zlaté prianie

Ak sa túžite so svojím darom odlíšiť od ostatných obdarujte novomanželov zlatým svadobným dukátom, ktorý v sebe spája hodnotu zlata a originálnu symboliku. Česká mincovna má v ponuke zlatý svadobný dukát s rýdzosťou zlata 986/1000, priemerom 20 mm a hmotnosťou 3,49 gramu. Zlatý dukát je uložený v darčekovom balení, do ktorého môžete vpísať osobné prianie alebo kde si môžu novomanželia vlepiť svoju svadobnú fotografiu. Ak však chcete aby bol váš dukát skutočný originál nechajte vygravírovať dátum, osobný odkaz či prianie priamo na mincu!

Svadobný dukát zakúpite za cenu 372 Eur. Svadobný dukát s vygravírovaným osobným prianím zakúpite za cenu 380 Eur.

cz_mincovna_svadba_22

TIP: Krištáľový štvorlístok – venujte nablýskané šťastie

Hovorí sa, že jeden lístok naviac má len jedna rastlinka z desiatich tisíc. Niet preto divu, že štvrtý lístok je spojený so šťastím. Podľa legendy ho priniesla na Zem biblická Eva z rajskej záhrady. Štvorica lístkov symbolizuje štyri živly - vodu, oheň, zem a vzduch, ale aj vieru, nádej, lásku a šťastie. Írska povera považuje trojlístok za symbol Svätej trojice a štvrtý lístok za symbol božej priazne. Darujte novomanželom symbol šťastia v striebornom prevedení s brúsenými krištáľovými kameňmi. Krištáľová minca vyšla v limitovanom náklade 1000 kusov a je možné ju zakúpiť za cenu 113 Eur. 

Pre viac informácií navštívte: www.ceskamincovna.sk

 

1 Komentár